Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mała szeregówka

Recommended Posts

witaj nania,

na schodach - żywica. Nie chciałam żeby schody były zbyt wyraziste (wchodzą w przestrzeń dzienną) stąd biała matowa żywica. Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce :-? :)

OOo to suuper wygląda, to ja cię baaardzo proszę o nazwę co to za żywica, bo rozumiem że to żywica epoksydowa?? ale jaki producent. A czy możesz mi powiedzieć czym były wyrównywane albo robiony podkład pod tą żywicę? i jak będzie to "dopieszczane" :lol: będę baaaardzo wdzięczna!

Noo i oczywiście czekam na efekt finalny schodów!

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

schody z żywicy (tak, epoksydowej) to drażliwy temat :evil:

robią się i robią z masą poprawek - bo wykonawcy nie potrafią sobie poradzić z podstopnicami a na domiar wszystkiego moje schody ledwo, ledwo spełniały normy tzn były bardzo nierówne :evil:

przygotowanie schodów przez zeszlifowanie + wylewka samopoziomująca

żywica z firmy Matexi

na żywicę pójdzie jeszcze środek matujący

niestety aż tak dobrze nie ma: z 20 zrobil sie 27 marca. Oczywiście wielu rzeczy jeszcze nie będzie (czyli np kuchni).

Nasz dobytek ma dojechać 29 marca i do tego czasu podstawy beda (a wlasciwie juz sa) zrobione.

Na najblizszy tydzień został montaż niektórych mebli no i sprzątanie...

Bardzo ładnie zapowiada się wasza szeregówka. Podoba mi się wasza koza. My też planujemy takie cuś w salonie, ale na razie mamy tylko dziurę w kominie i podłodze (mieszkamy od lipca 2009) oraz płytki w miejscu, gdzie ma stać. :D

Jestem ciekawa, gdzie kupiliście waszą kozę. Rozglądałam się wstępnie, ale jeszcze nie jesteśmy zdecydowani na konkretny model, bo wybór jest duży.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dalszy postęp prac wykończeniowych.

duśka, kozę jak i prawie wszystko kupiłam przez internet. Dokładnie tu: http://www.komo.pl/katalog/produkt/2045/piec-kominkowy-wolnostojacy-argos.html

i dwie fotki z zeszłego tygodnia -

mała łazienka:

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0310/dsc_02484f91.jpg

ściana między pokojem dziennym i kuchnią:

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0310/dsc_0245f577.jpg

w tym tygodniu zamontowano część mebli - ale nie było mnie na miejscu więc efekty zobaczę dopiero dziś po pracy

dziękuję :oops:

taki malunek: ściana została najpierw pomalowana na biało, potem naklejone zostały taśmy w taki przypadkowy wzór, potem pomalowane farbą "perłową"i na koniec taśmy zdjęte.

Ten sam "motyw" mamy też w 2 innych pomieszczeniach.

Miała być tapeta ale jakoś do żadnej nie mogłam się w 100% przekonać. Najwyżej kiedyś zmienię;)

A dziś wpadłam na chwilę w ciągu dnia i wreszcie zobaczyłam meble oraz "okiennice":

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0310/dsc_0250b0e6.jpg

jutro ostatnia tura sprzątania + impregnowanie fug i się wprowadzamy

dzieki :oops:

robił na zamówienie stolarz z ok. Olsztyna.

nazwał je "okiennice drewniane suwane", są z bielonego dębu (tańsze byłyby w sośnie, którą też mogł pobielić ale ja chciałam, żeby się zgrało z podłogą).

Wszystkie się zsuwają na lewo, tak, że mogą być nałożone jedna na drugą.

cena na priv

Nie zazdrość - też sie wkrótce przeprowadzisz i to do dużo bardziej urządzonego domu!