Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich budujących......znalazłam się w nieszczęsnej roli szukającego projektu.Jesteśmy już prawie samotnym małżeństwem(dzieci wyjechały na studia).Szukam projektu malego domku, w którym życie toczy się na jednym poziomie.Niestety działka za mała na parter (20x25) :cry: Ten domek chyba byłby w sam raz-dół dla nas ,góra dla dzieci (jak przyjadą do mamusi na domowy obiadek).Lekko go przerobię...oczywiście okna w salonie większe,Sciana z kominkiem krótsza, tym samym pokój otwarty na hol i jadalnię.Pokój na dole -to nasza sypialnia.Taras na całej szerokości domu (10x3)od połowy zadaszony(weranda wyjście z sypialni )

od części salonu otwarta.Układ domu idealny-wejście od północy taras południowy :p Zastanawiamy się nad umieszczeniem c.o. na poddaszu(krótki komin-lepsza wentylacja),budować będziemy chyba z porothermu 44-ale jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje i wskazówki.Czytam to fajne forum od listopada,ale im więcej czetam,tym mam więcej wątpliwości czy sobie poradzę w tym zaklętym rewirze budowlanym...Co wybrać,jakie rozwiązania,jakie materiały i przede wszystkim FACHOWCY :evil: skóra cierpnie!!!!Ale teraz odważyłam się zamieścić mój projekt na forum i czekam na opinie(nie tylko pozytywne)

http://www.lk-projekt.pl/lk-projekt.php3?l=katalog_a&k=263&p=projekt

nad projektami ślęczę od paźdiernika,obejrzałam tysiące projektów,ale zawęziłam poszukiwania do wielkości działki 20x27m-projekt który mnie urzekł od pierwszego wejrzenia to "Atrium" z Muratora,ale niestety nie zmieścił nam sie na działce :cry: długo nie mogłam przeboleć tej straty,aż zobaczyłam lk 263 i znów wróciła mi ochota do postawienia własnego domku.... :D Chcieliśmy mieć w bryle domu garaż-cofnięty ,aby można parkować przed domem (nie będzie bramy wjazdowej a kostką wyłożony wjazd do garażu oraz te 3m do granicy posesji-może parkować drugi samochód) więc odpadly wszystkie projekty z wysuniętym garażem...chciałam mieć trochę ogrodu więc dom nie mógł być bardzo rozłożysty( 10m) i tylko takie projekty oglądałam.Trudno jest wskazywać odpowiednie projekty,bo każdy ma inne oczekiwania,musisz sama dojrzeć do odpowiedniego projektu.Bardzo podoba mi się 102 z garażem -w tej prostocie jest urok.....Szukaj na Forum -jest cała gama adresów ja niestety jeszcze nie jestem biegła w komputerze i nie wiem jak sie zaznacza adresy :oops:

rewela

wszystko ma co trzeba i tak trzymać

ale nie byłbym sobą gdybym nie powiedział parę słów

1 sień nieco przydużawa jak na taki mały domek poza tym szafy w sieni tak jakoś mi nie leży zakładać te zimne buty i odzienie.

no chyba że będzie ogrzewany ale to mija się z istotą wiatrołapu

i spiżarka w środku domy trochę trudno bedzie w niej utrzymać chłód lepiej byłoby gdyby znalazła sie na ścianie zewnętrznej

mniejsza sień

a i ta łazienka na dole taka maława.

dzieki za opinie....sien faktycznie duza ( tu jest sprawa dla architekta)

caly czas nie mogę usytulowac tej nieszczęsnej spiżarnii ,mam te same obiekcje co do chłodu w niej (aczkolwiek jest przy kanale wentylacyjnym ). Jak zapewne czytałes moje wcześniejsze wypociny ,c.o. planujemy umieścic na poddaszu więc pomieszczenie na dole może służyć też jako magazynek lub spiżarnia ( ścianki przesuniemy zwiększając w.c.).Góra tez zostanie podniesiona aby górne pomieszczenia były bardziej ustawne.....Ciesze się ,że domek sę podoba ........ :lol: