Ewa kulik 19.01.2004 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Witam wszystkich budujących......znalazłam się w nieszczęsnej roli szukającego projektu.Jesteśmy już prawie samotnym małżeństwem(dzieci wyjechały na studia).Szukam projektu malego domku, w którym życie toczy się na jednym poziomie.Niestety działka za mała na parter (20x25) Ten domek chyba byłby w sam raz-dół dla nas ,góra dla dzieci (jak przyjadą do mamusi na domowy obiadek).Lekko go przerobię...oczywiście okna w salonie większe,Sciana z kominkiem krótsza, tym samym pokój otwarty na hol i jadalnię.Pokój na dole -to nasza sypialnia.Taras na całej szerokości domu (10x3)od połowy zadaszony(weranda wyjście z sypialni ) od części salonu otwarta.Układ domu idealny-wejście od północy taras południowy Zastanawiamy się nad umieszczeniem c.o. na poddaszu(krótki komin-lepsza wentylacja),budować będziemy chyba z porothermu 44-ale jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje i wskazówki.Czytam to fajne forum od listopada,ale im więcej czetam,tym mam więcej wątpliwości czy sobie poradzę w tym zaklętym rewirze budowlanym...Co wybrać,jakie rozwiązania,jakie materiały i przede wszystkim FACHOWCY skóra cierpnie!!!!Ale teraz odważyłam się zamieścić mój projekt na forum i czekam na opinie(nie tylko pozytywne) http://www.lk-projekt.pl/lk-projekt.php3?l=katalog_a&k=263&p=projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 20.01.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Jak dla Was - bardzo ładny mały domek, szczególnie parter mi się podoba. U góry coś mały ten jeden pokój, może warto pomyśleć o minimalnym podniesieniu ścianki kolankowej, może to wiele pomóc.Po za tym, bardzo przyjemny i wygodny dom. Pozdr..Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa kulik 20.01.2004 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 witam serdecznie....tak właśnie chcieliśmy -podnieść poddasze dla uzyskania obok łazienki -suszarni i może c.o.??????Układ pokoii niekoniecznie jak na projekcie....dzięki za pierwszą opinię ....już Cię lubię!!!!! Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 20.01.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 piękny ten projekcik ale czy nie za drogi?Jesteśmy w podobnej sytuacji i wybraliśmy projekt D33 muratora.n nam się bardzo podobał ze względu na to że dół mamy dla siebieCo wy na ten projektmoże macie jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa kulik 20.01.2004 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 nad projektami ślęczę od paźdiernika,obejrzałam tysiące projektów,ale zawęziłam poszukiwania do wielkości działki 20x27m-projekt który mnie urzekł od pierwszego wejrzenia to "Atrium" z Muratora,ale niestety nie zmieścił nam sie na działce długo nie mogłam przeboleć tej straty,aż zobaczyłam lk 263 i znów wróciła mi ochota do postawienia własnego domku.... Chcieliśmy mieć w bryle domu garaż-cofnięty ,aby można parkować przed domem (nie będzie bramy wjazdowej a kostką wyłożony wjazd do garażu oraz te 3m do granicy posesji-może parkować drugi samochód) więc odpadly wszystkie projekty z wysuniętym garażem...chciałam mieć trochę ogrodu więc dom nie mógł być bardzo rozłożysty( 10m) i tylko takie projekty oglądałam.Trudno jest wskazywać odpowiednie projekty,bo każdy ma inne oczekiwania,musisz sama dojrzeć do odpowiedniego projektu.Bardzo podoba mi się 102 z garażem -w tej prostocie jest urok.....Szukaj na Forum -jest cała gama adresów ja niestety jeszcze nie jestem biegła w komputerze i nie wiem jak sie zaznacza adresy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 21.01.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 rewelawszystko ma co trzeba i tak trzymaćale nie byłbym sobą gdybym nie powiedział parę słów 1 sień nieco przydużawa jak na taki mały domek poza tym szafy w sieni tak jakoś mi nie leży zakładać te zimne buty i odzienie.no chyba że będzie ogrzewany ale to mija się z istotą wiatrołapui spiżarka w środku domy trochę trudno bedzie w niej utrzymać chłód lepiej byłoby gdyby znalazła sie na ścianie zewnętrznejmniejsza sień a i ta łazienka na dole taka maława. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa kulik 21.01.2004 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 dzieki za opinie....sien faktycznie duza ( tu jest sprawa dla architekta) caly czas nie mogę usytulowac tej nieszczęsnej spiżarnii ,mam te same obiekcje co do chłodu w niej (aczkolwiek jest przy kanale wentylacyjnym ). Jak zapewne czytałes moje wcześniejsze wypociny ,c.o. planujemy umieścic na poddaszu więc pomieszczenie na dole może służyć też jako magazynek lub spiżarnia ( ścianki przesuniemy zwiększając w.c.).Góra tez zostanie podniesiona aby górne pomieszczenia były bardziej ustawne.....Ciesze się ,że domek sę podoba ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts