Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malutki rudzielec szuka domu

Renka Grabow

Recommended Posts

Pod koniec listopada wyjrzałam przez okno, aby sprawdzić co porabia moje towarzystwo i zamarłam z wrażenia. Po działce przemykał maleńki, skulony, straszliwie wychudzony piesek. Obwiąchiwał każdy zakątek w poszukiwaniu jedzenia. Moje psy asystowały mu, ale zachowywały się co najmniej przyjaźnie. Wybiegłam z jedzeniem do tej kupki nieszczęścia. Pieseczek jadł tak łapczywie, że bałam się, że się udławi. Obawiałam się, że zbyt duża ilość jedzenia na raz może mu zaszkodzić. Weterynarz potwierdził moje wątpliwości i zalecił, aby karmić pieska nawet 5 razy dziennie małymi porcjami. Niech układ trawienny przypomni sobie jak należy pracować. Moje psy, gdy się do nas przybłąkały były wychudzone, ale nie aż do tego stopnia, poza tym były kudłate i to się tak nie rzucało w oczy. Tymczasem ta bidula, która jest, jak określił Jaś, jamnikowatym kundlem, mógł służyć jako eksponat do lekcji anatomii.

Maluch dostał specjalną pastę odrobaczającą i preparat na skórę, bo drapał się strasznie.

Psiak jest słodki i zabawny, ale nie może u nas zostać. Sąsiedzi są wyrozumiali dla moich trzech biegających swobodnie psiaków. Wiedzą, że psy zostały przygarnięte i nie dają się zamknąć na działce. Ale jak moja psiarnia zacznie przypominać stado, to będzie już przesada. Szukam dla niego domu, bo nie chcę oddawać go do schroniska.

http://lh5.ggpht.com/_WP-BD9MqS8o/SxUfiYOObzI/AAAAAAAAA50/WHXtzJUqmLQ/s512/DSCN0128.JPG http://lh6.ggpht.com/_WP-BD9MqS8o/SxUfAGy0xhI/AAAAAAAAA5k/ZK2f5n5Dh44/s640/DSCN0029.JPG http://lh4.ggpht.com/_WP-BD9MqS8o/SxUfElfsibI/AAAAAAAAA5s/pFzMwrZu6OI/s576/DSCN0074.JPG http://lh3.ggpht.com/_WP-BD9MqS8o/SxUfdLx5FjI/AAAAAAAAAzs/X7Eu__E3L7U/s640/DSCN0121.JPG

Maluszek już się nie boi ludzi, za opiekę odwdzięcza się swoją psią sympatią. Wygląda bardzo wesoło, gdy na swoich krótkich chudych nóżkach skacze przez zaspy. Zamieszczone zdjęcia pochodzą jeszcze z listopada. Teraz już nie przypomina takiej chudziny :D

Gdyby ktoś chciał przygarnąć to miłe zwierzątko pomożemy w transporcie. Piesek przebywa w okolicach Warszawy.

Renka Grabow po południu zrobię kilka ogłoszeń w tym na allegro. Potrzenbe są Twoje dane kontaktowe.

Poproszę na pw: imię nazwisko, nr telefonu, e-mail bez dokładnego adresu zamieszkania. Wystarczy sama miejscowość. Na email prześlę Ci wzór umowy adopcyjnej. Ta umowa jest polisą ubezpieczeniową na psiaka :wink:

Wet wagi, wieku nie określił? Mam rozumieć że pies ma założoną książeczkę i zrobiłaś mu oprócz odrobaczenia szczepienia?

Maluchowi wypada dać jakieś imię :D

Czekam na pw

Pozdrawiam

Renka Grabow po południu zrobię kilka ogłoszeń w tym na allegro. Potrzenbe są Twoje dane kontaktowe.

Poproszę na pw: imię nazwisko, nr telefonu, e-mail bez dokładnego adresu zamieszkania. Wystarczy sama miejscowość. Na email prześlę Ci wzór umowy adopcyjnej. Ta umowa jest polisą ubezpieczeniową na psiaka :wink:

Wet wagi, wieku nie określił? Mam rozumieć że pies ma założoną książeczkę i zrobiłaś mu oprócz odrobaczenia szczepienia?

Maluchowi wypada dać jakieś imię :D

Czekam na pw

Pozdrawiam

helixwroclaw2005 bardzo dziękuję za pomoc w poszukiwaniu domu dla małego Filutka - bo tak go właśnie nazywamy :D Wysłałam Ci wszystkie informacje na PW.

Pozdrawiam,

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Może jeszcze na Dogomanii daj ogłoszenie? I u weterynarzy. Większość pozwala powiesić kartkę. Jesli dzialasz jeszcze na jakimś forum to tez wrzuć. Moja siostrzenica (działa w schronisku dla zwierząt chyba od ok. 8 lat) wrzuciła ogłoszenia na Naszej Klasie - 4 kocie tzw. tymczasy poszły do ludzi. A tak generalnie rzecz biorąc, to jak mój syn przytargał do domu szóstego kota, znalezionego w krzakach - o wygladzie typu skóra i kości + biegunka straszliwa, to się ostał... Mąż protestował, ale jak już było 5, to szósty się uchowa.. No i jest. Jako jedyny zaprzyjaźnił się z psem i tworzą świetne duo.

A dzięki, o NK nie pomyślałam, a to przecież potęga... To prawda, że jeżeli żywi się już trzy psiaki to i czwarty nie będzie głodny... Lubimy Filutka bardzo i ze wzajemnością, ale pies to oprócz przyjemności także obowiązek - leczenia, odpowiedzialności za jego zachowanie, dbania o czystość, etc.