FOXSTER 17.03.2010 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 To życzę powodzenia i wytrwałości w popierach ja już mam to za sobą teraz czekamy na koniec zimy i kopiemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.03.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 dlaczego ciągle pokazujesz mi goły tyłek????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 17.03.2010 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ha ha nie odwruce się bo się krępuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.03.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ha ha nie odwruce się bo się krępuję nawet nie próbuj !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 17.03.2010 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ha ha nie odwruce się bo się krępuję nawet nie próbuj !!!!!!!!!! spokojnie nie będę sie wychylał Fajny masz domek pewnie już mieszkasz,jak ja zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.03.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 nie czytasz uważnie !! ..jeszcze nie mieszkam, nadal wykańczam, i dom i siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shirly1 08.04.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam!Drodzy użytkownicy forum. Bardzo ucieszyło mnie, że znalazłam miejsce, w którym ludzie z takim zaangażowaniem przedstawiają poszczególne etapy budowy swoich ślicznych domków drewnianych. Ja również podzielam fascynację domkami z drewna i dlatego też zdecydowałam się napisać pracę magisterską na temat współczesnych konstrukcji domów drewnianych. Wiem, że w swoich dziennikach bardzo szczegółowo opisywaliście wszystko, na co napotkaliście podczas budowy. Mam więc nadzieję, że zechcecie jeszcze raz (tym razem w krótszej wersji) podzielić się tymi wiadomościami w mojej ankiecie. Jeżeli zechcielibyście mi pomóc, proszę o kliknięcie na link http://webankieta.pl/ankieta/w1hpw40e16is i uzupełnienie kilkuminutowej ankiety. W razie pytań lub wątpliwości proszę o maila na adres: [email protected]Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy oraz przyszłych posiadaczy pięknych domków z drewna.Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 04.05.2010 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Idą postępy, zakupiliśmy kontener morski 12 długości 3700 kg na fest zamknięcie i na 4 rygle żeby nam się nikt nie dobrał do naszysz skarbów i czekamy na prąd narazie na tymczasowe przyłącze budowlane czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.05.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam No tak... u mnie też najgorszy młyn z ZE ale muszę to przejść, bo inaczej drewniaka nie będzie... Ogrodzenie robione na agregacie i na razie chyba tak pozostanie... Pozdrawiam miłośnika domów drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shirly1 06.05.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam. Wciąż zbieram opinie posiadaczy domków z drewna i tak jeszcze do lipca Chciałam i tu poprosić o pomoc w mojej pracy magisterskiej poprzez wypełnienie ankiety http://webankieta.pl/ankieta/w1hpw40e16is. To naprawdę nie potrwa długo a większość pytań jest tylko na zaznaczenie bądź wymaga krótkiej odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 19.05.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 eh sąsiedzi... współczuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 04.06.2010 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witaj FOXSTER. Mam prośbę o sugestie i porady - buduję dom z tarasem drewnianym, zadaszonym, opartym na betonowych słupach wystających prawie 2 mery nad grunt.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157985-Zaczynamy-z-Z40/page2Najlepiej widać sytuację na zdjęciu z 29.05.2010.8 stóp betonowych 60x60 (co 150cm oś do osi) odsuniętych 3 metry od domu, a na nich mają być wylane słupki 30x30 do wysokości słupów wylanych przy fundamencie.Planuję położyć legary 3 metrowe łączące parami słupki przy domu ze słupkami odsuniętymi, na nich wzdłuż domu belki ok11m co 1 metr , a na nich ryflowane deski grubości ok 3 cm prostopadle do ściany domu. Zadaszenie tarasy podtrzymywane ma być przez 4 słupy 14x14. Dokładniejsze rysunki lub zdjęcia dam później. Jak połączyć słupy drewniane z betonowymi?, czy na jednym słupie betonowym mogę postawić słup i jednocześnie oprzeć legar prostopadły do budynku? Czy słupy muszą być rozstawione symetrycznie czy mogę dać pierwszy na brzegu, drugi oddalony o 4 metry, 3oddalony 1,6 metra i 4 oddalony o 4,5m. Dach kryty dachówką a przy słupach miecze(po 1 przy słupach skrajnych i po 2 przy wewnętrznych). Dużo pytań ale to mój pierwszy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 21.06.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 halo a tu co taka cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 05.05.2013 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Zaszły pewne zmiany losowe ale pomału wszystko wraca do normy i wracamy do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 09.05.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Dziś zwiozłem pierwszego Tira z drewnem i jutro zaczynam zabawę w lego dla dużych chłopców , aby pogoda dopisała , sporo czekaliśmy na transport bo aż od Majówki tak sie poukładały transporty że nic nie można było wynająć od reki i aż o cztery dni sie przeciągneło. Ale już jest i rozpakowane tylko pracować ,najlepiej zdjecia będą obrazować sytuacje wiec na pewno zapodam, jak tylko pogodzę telefon z laptopem bo jakoś nie mogą się zgrać nawet na kablu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 10.05.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 (edytowane) Było co robić ,a słoneczko dawało tak ze teraz trzeba na brzuchu spać bo opaliło nas na złoto od razu , robią sie ściany i na razie leżą jutro zacinamy strop i tarasy potem dzwiga i bedziemy pasować . Jak zimno to żle jak 30st to też żle , https://docs.google.com/file/d/0B5M7beHiLqdzejNiMUFacTRyejQ/edit?usp=sharing Edytowane 26 Czerwca 2013 przez FOXSTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 11.05.2013 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 ściany pokompletowane ,strop zaciosany ,podciągi i słupy zacięte belki oczepowe przygotowane ,po wekendzie można bedzie zamawiać dzwiga i stawiać domek na "nogi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 14.05.2013 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) dziś jest ten dzień ,dzwigowy w gotowość i pogoda dopisuje zaczynamy stawianie domu .WRESZCIE po tak długim oczekiwaniu Edytowane 26 Czerwca 2013 przez FOXSTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 14.05.2013 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Zrobiony stoi !!! parter strop i taras i ganek , może dziś uda mi sie fotki z tel przerzucić na kompa to wstawie.już mam z pracy pierwszego dzwiga https://docs.google.com/file/d/0B5M7beHiLqdzbnZOdTRuSERMblE/edit?usp=sharing za wile nie widać bo tempo było takie jak by sie paliło... Edytowane 26 Czerwca 2013 przez FOXSTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 25.05.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 poddałem sie z tel zbiesił sie i nie chce podać fotek ,ale dom stoi już krokwie zrobione teraz szczyty i deskowanie dachy komin zostawie na potem ,pogoda sie psuje ulewa za ulewą szczęście ze wszystko pomalowane .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts