Paty 06.02.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 moja szwagierka miała również problemy z zajściem w ciążę ze względów medycznych ( guzy na jajniku, dwie ciąże pozamaciczne) lekarz powiedziała że tylko........ CUD może im pomóc .............z racji tego ze są głęboko wierzący metodę in vitro odrzucili i w zasadzie pogodzili się z tym że nie będą mieć dzieci, poświęcili sie swoim pasjom, pracy ................i dzisiaj od momentu postawienia przez lekarza diagnozy i stwierdzenia że on nic już nie może................CUD zdarzył się TRZY RAZY ...................mają trzy cudowne dziewczynki 12 lat, 9 lat i 2 lata ................w ich przypadku powiedzenie WIARA czyni cuda sprawdziło się w 300 % ( a ostatnią dziewczynkę urodziła mając 40 lat)............ Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/137347-i-chcia%C5%82abym-i-si%C4%99-boj%C4%99/page/2/#findComment-3909933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unplugged 06.02.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Madziorex Mam nadzieję i z całego serca życzę, żeby Wasza sytuacja materialna się ustabilizowała. Piszę o pieniądzach, bo jestem przekonana, że bebika doczekacie! To nie puste- pocieszające gadanie. Jesteś młoda i w sytuacji kiedy problem niepłodności nie dotyczy Twojego zdrowia- szanse na skuteczne invitro są naprawdę duże. Nie rezygnujcie z budowy domu, chyba że naprawdę nie będzie innego wyjścia. Gdzieś przecież z tym dzieciaczkiem trzeba będzie mieszkać No i jest to doskonały sposób na odwrócenie myśli na inny temat! Rzecz bezcenna w sytuacji kiedy pragnienie dziecka przesłania wszystko i próbuje odebrać sens jakimkolwiek innym działaniom. Wiem co piszę. Z doświadczenia. Mocno Cię przytulam. Jeśli masz ochotę na priv.,bo to w sumie dość intymny temat- nie wachaj się - pisz. Dla mnie dawno temu przestał być intymny Mnóstwo Ciepła przesyłam i pozdrawiam! Pamiętaj- Wasze życie jest TERAZ. Nie zacznie się dopiero kiedy urodzicie dziecko. Wtedy tylko się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/137347-i-chcia%C5%82abym-i-si%C4%99-boj%C4%99/page/2/#findComment-3909964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdau 10.02.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Podpisuję się obiema rękami pod postem unplugged. Temat również przerobiłam na własnej skórze. U nas zapowiedź olbrzymich problemów z płodnością pojawiła się właściwie równolegle do rozpoczęcia budowy domu. Po pół roku mieliśmy diagnozę, cały 2008 i połowę 2009 trwały starania.... w zwiazku z tym byliśmy cały czas na emocjonalnej huśtawce takiej, że nie miałam siły żeby jeszcze stresować sie budową. Temat domu często angażował myśli i siły pozwalając oderwać się od "nakręcania" w temacie prokreacji. 2 tygodnie po przeprowadzce okazało się, że jestem w ciaży. W tym momencie efekt naszych działań "zatankowany do pełna" śpi sobie słodko pozwalając mi napisać ten post Madziorex nie powiem Ci co powinniście zrobić. U nas strategia działania na obu frontach i nie planowania zbyt wiele okazała się skuteczna, czego i Wam życzę. Nie zamartwiaj się- zawsze jest jakieś wyjście. Jak bedziesz chciała to pisz na priva - dla mnie to jest ciagle cholernie emocjoalne, ale intymne podobnie jak dla unplugged już dawno być przestało. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/137347-i-chcia%C5%82abym-i-si%C4%99-boj%C4%99/page/2/#findComment-3920242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorex 13.02.2010 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Dziękuję Wszystkim za dobre słowa. Jedną rzecz muszę powiedzieć od czasu jak się zaczęły problemy z płodnością dostaliśmy mnóstwo psychicznego wsparcia od ludzi i chyba żadnego złego słowa. Pomaga to bardzo. A w pracy taka zadyma na razie, że nawet nie ma chwili o czym innym pomyśleć. Może też i dobrze, bo ledwo się zorientujemy, a się okaże co z pracą, wynikami, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/137347-i-chcia%C5%82abym-i-si%C4%99-boj%C4%99/page/2/#findComment-3929009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts