casperloss 30.01.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 WitamNiedawno zakupiłem kosę spalinową Stihl'a FS 25-4 i po odpaleniu troche ją zadusza.. Podejrzewam że może to być wina rozreluglowanych zaworów... i tu się pojawia pytanie. Jaka ma być przerwa pomiędzy zaworami, ssącym oraz wydechu. Z góry dziękuje za wszelaką pomoc. Pozdrawiam Ps. Z tego co się orientuje to w każdej kosie spalinowej (niezależnie od modelu) jest takie samo ustawienie ale na wszelki wypadek napisałem model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anixxxek 01.02.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Używam FS-a od 4 lat,jest serwisowany i zawsze zaraz po odpaleniu się przydusza.A poza tym kosy to dwusuwy,więc o jakie zawory Ci chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casperloss 01.02.2010 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 a przez jaki mniej więcej czas ją dusi po odpaleniu? Po rozkręceniu obudowy i dekielka są dwa zawory.. ssący i wydechowy..i jaka ma być odległość pomiędzy zaworami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anixxxek 24.02.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Przydusza się,aż się nie rozgrzeje trochę (ok 30 sekund może 1 min.)A co do zaworów to nadal twierdzę że kosa to dwusów,a takowe nie mają zaworów.Paliwko jest zasysane do komory wału i z tamtąd kanałami w cylindrze nad tłok.Ale nie wiem,może masz jakąś nowa hybrydę .Luzy w czterosówach ustawia się na 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts