ekmir 30.01.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Czym usunąć, powstałe w wyniku zalewania warstwy nadbetonu na płyty filigranowe i jednoczesnym wylewaniu podciągów, wypływy betonu.Płyty są bardzo równe i nie wymagają tynkowania. Tylko trzeba wyrównać (usunąć) nadmiar betonu przy podciągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 30.01.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Młotek murarski lub szlifierka, zależy jak dużo tego jest. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.01.2010 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ale to musi być zrobione tak aby miejsca wylewane wyrównać z płyta (i nic nie uszkodzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 30.01.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ale to musi być zrobione tak aby miejsca wylewane wyrównać z płyta (i nic nie uszkodzić) ważne żeby nie było za dużo.... a na dziury przyjdzie tynkarz z pacą i dziury się stracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 30.01.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ale to musi być zrobione tak aby miejsca wylewane wyrównać z płyta (i nic nie uszkodzić) Papier wodny 500-ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Czym usunąć, powstałe w wyniku zalewania warstwy nadbetonu na płyty filigranowe Szlifując czymś takim: http://intrabud.pl/Grafika/Tarcze6.jpg http://terenbudowy.blox.pl/resource/IMG_0802.JPGhttp://www.astar-narzedzia.pl/pic/foto05_dyski.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.01.2010 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 ważne żeby nie było za dużo.... a na dziury przyjdzie tynkarz z pacą i dziury się stracą Ale ja nie chcę tynkarza. Płyty filigranowe nie wymagają tynku. Wystarczy gipsowanie Dlatego nie chcę, żeby było za dużo ani też za mało. wiaterwiater Rozwiązanie z papierem może się sprawdzi. CityMatic co to za tarcze i gdzie je można zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 CityMaticco to za tarcze i gdzie je można zakupić? To są tarcze diamentowe do szlifowania betonu-dostępne praktycznie w każdym składzie z materiałami budowlanymi elektronarzędziami itp Castorama itd W zależności od rodzaju szlifierki i powierzchni dobiera sie o większej i mniejszej średnicy jak również o większym i mniejszym uwypukleniu tarczy(głębszy lub płytszy garnek) na fotce tarcza husqvarna Przeznaczone do szlifowania betonu oraz usuwania wszelkich materiałów typu kamień, cegła, itp. http://pl.husqvarnacp.com/Storage/hccs/product/Husqvarna_G_345_Fan_cups_HC710-0189_large.jpga szczególnie do "kropel betonu na filarach słupach-rewelacyjna A ta np do szlifowania parapetów i schodówhttp://lh5.ggpht.com/_u2zlnjx7OLI/Sw4tFUXteSI/AAAAAAAADtM/EDUdf1jnuGk/s800/garnek%20turbo%20115mm%20i%20125mm%203.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.01.2010 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 CityMatic wielkie, wielkie dzięki Wygląda na to, że ta pierwsza przyda mi się do usunięcia nadmiaru betonu przy podciągu między filigranami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 CityMatic wielkie, wielkie dzięki Wygląda na to, że ta pierwsza przyda mi się do usunięcia nadmiaru betonu przy podciągu między filigranami. Ja przyjmuje jedną zasadę i ona sie sprawdza -im bardziej płaska powierzchnia do szlifowania tym element cierny ma mieć większą powierzchnię-(to ten z zatopionym pyłem diamentowym) i otwory odprowadzające pył mają większą powierzchnię- im materiał jest twardszy, element bardziej kształtny tym ostrza szlifujące mniejsze ale garnek głębszy i z małymi otworami odpylającymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.01.2010 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Dzięki za cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 30.01.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ekmir a daj jakąś fotkę tego co chcesz szlifować. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.01.2010 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Sprawdze czy mam jakieś zdjęcie z tymi miejscami do przeszlifowania, a jak nie to jutro podjadę na budowę i zrobię i wtedy podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 30.01.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ale ja nie chcę tynkarza. Płyty filigranowe nie wymagają tynku. Wystarczy gipsowanie Dlatego nie chcę, żeby było za dużo ani też za mało. I cóż z tego że nie chcesz i nawet powiesz to fachowcom, skoro i tak wyjdzie jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.01.2010 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 I cóż z tego że nie chcesz i nawet powiesz to fachowcom, skoro i tak wyjdzie jak zwykle Nic podobnego nie wyjdzie jak zwykle, tylko tak jak ja będę tego oczekiwał. Na każdym etapie inwestycji zlecam i pilnuję aby starannie wykonywane były wszelkie prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 30.01.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Taka tarcza Boscha na małego flexa (125mm) kosztuje 700zł. Zastanów sie czy ci sie to opłaca o ile masz tego niewiele to bedzie ok. Ja zużyłem taką ostatnio na szlifowaniu starej wylewki (około 2m˛). Zeszlifowałem 2 wiadra piachu i było po tarczy. Klient załamał sie jak przysło mu płacić za wypożyczenie sprzętu i zużycie tarczy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.01.2010 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Zastanów sie czy ci sie to opłaca Ale przecież nie może tak zostać, jakoś trzeba to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.01.2010 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Zastanów sie czy ci sie to opłaca Ale przecież nie można tego tak zostawić, jakoś trzeba usunąć ten nadmiar betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 30.01.2010 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 zrób foto i pokaż jak to wyglada to powiem Ci jak to usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 31.01.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 I cóż z tego że nie chcesz i nawet powiesz to fachowcom, skoro i tak wyjdzie jak zwykle Nic podobnego nie wyjdzie jak zwykle, tylko tak jak ja będę tego oczekiwał. Na każdym etapie inwestycji zlecam i pilnuję aby starannie wykonywane były wszelkie prace Widzę, że lubisz się łudzić. Zważ, że wątek zacząłeś nie bez powodu. Widać nie udało ci się jednak dopilnować i wyszło jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts