Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nadmiar betonu - czym usunąć?

ekmir

Recommended Posts

ważne żeby nie było za dużo....

a na dziury przyjdzie tynkarz z pacą i dziury się stracą :-?

Ale ja nie chcę tynkarza. Płyty filigranowe nie wymagają tynku. Wystarczy gipsowanie :)

Dlatego nie chcę, żeby było za dużo ani też za mało.

wiaterwiater

Rozwiązanie z papierem może się sprawdzi.

CityMatic

co to za tarcze i gdzie je można zakupić?

CityMatic

co to za tarcze i gdzie je można zakupić?

To są tarcze diamentowe do szlifowania betonu-dostępne praktycznie w każdym składzie z materiałami budowlanymi elektronarzędziami itp Castorama itd

W zależności od rodzaju szlifierki i powierzchni dobiera sie o większej i mniejszej średnicy jak również o większym i mniejszym uwypukleniu tarczy(głębszy lub płytszy garnek)

na fotce tarcza husqvarna Przeznaczone do szlifowania betonu oraz usuwania wszelkich materiałów typu kamień, cegła, itp.

http://pl.husqvarnacp.com/Storage/hccs/product/Husqvarna_G_345_Fan_cups_HC710-0189_large.jpg

a szczególnie do "kropel betonu na filarach słupach-rewelacyjna

A ta np do szlifowania parapetów i schodów

http://lh5.ggpht.com/_u2zlnjx7OLI/Sw4tFUXteSI/AAAAAAAADtM/EDUdf1jnuGk/s800/garnek%20turbo%20115mm%20i%20125mm%203.jpg

CityMatic wielkie, wielkie dzięki

Wygląda na to, że ta pierwsza przyda mi się do usunięcia nadmiaru betonu przy podciągu między filigranami.

Ja przyjmuje jedną zasadę i ona sie sprawdza -im bardziej płaska powierzchnia do szlifowania tym element cierny ma mieć większą powierzchnię-(to ten z zatopionym pyłem diamentowym) i otwory odprowadzające pył mają większą powierzchnię- im materiał jest twardszy, element bardziej kształtny tym ostrza szlifujące mniejsze ale garnek głębszy i z małymi otworami odpylającymi.

Taka tarcza Boscha na małego flexa (125mm) kosztuje 700zł. Zastanów sie czy ci sie to opłaca o ile masz tego niewiele to bedzie ok. Ja zużyłem taką ostatnio na szlifowaniu starej wylewki (około 2m˛). Zeszlifowałem 2 wiadra piachu i było po tarczy. Klient załamał sie jak przysło mu płacić za wypożyczenie sprzętu i zużycie tarczy :/

I cóż z tego że nie chcesz i nawet powiesz to fachowcom, skoro i tak wyjdzie jak zwykle :D

Nic podobnego nie wyjdzie jak zwykle, tylko tak jak ja będę tego oczekiwał.

Na każdym etapie inwestycji zlecam i pilnuję aby starannie wykonywane były wszelkie prace :D :D :D

Widzę, że lubisz się łudzić. Zważ, że wątek zacząłeś nie bez powodu. Widać nie udało ci się jednak dopilnować i wyszło jak zwykle.