amator67 30.01.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam, Niedawno w Obi za około 100 zł kupiłem oszczarkę elektryczną Flora 2000 do oszczenia łańcuchów i nie mam pojęcia jaki ustawic kąt... Proszę o pomoc.. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 01.02.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Producent podaje takie informacje do danego modelu łańcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 01.02.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam, Niedawno w Obi za około 100 zł kupiłem oszczarkę elektryczną Flora 2000 do oszczenia łańcuchów i nie mam pojęcia jaki ustawic kąt... Proszę o pomoc.. Z góry dziękuję [/quote No to masz farta jeżeli jest to z firmy DekaTech Mam bodaj taką samą, o ile pamiętam moje łańcuchy, ostrzę na ostatniej kresce na podziałce (masz 0, kreska i 30) mam łańcuchy z trzech różnych firm i pił i wszystkie pasują na 30 czyli na ostatniej kresce podziałki, bardzo dobra ostrzałka, trzeba trochę wprawy, bo można zjechać cały łańcuch po dwóch ostrzeniach przynajmniej ja taki zdolny byłem, teraz się naumiałem i na kilka ostrzeń wystarcza, ustaw tak jak napisałem i przyłóż nieruchomą tarczę do zęba , powinna obejmować jego górną i boczną część. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 01.02.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Sandacz , łańcuch łańcuchowi nie równy. Złe ustawienie kątów daje tylko wrażenie naostrzonego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 01.02.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 wiem, wiem dlatego dobrze autorowi postu napisałeś, niemniej akurat u mnie dobrze się te ustawienie sprawdza. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts