Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przyciemnienie fug - pomocy

pablo_k

Recommended Posts

Witam,

W czartek glazurnik zafugował nam łazienke.

Wyszło b. źle- fuga jak była mokra wyglądała super- teraz przeschła i jest tragedia :cry:

Mamy praktycznie jedną ścianę w szarej mozaice zafufowanej na szaro.

Jak chcecie zrobie zdjęcie zeby przestrzec przed rozwiazaniem typy - fuga taka sama jak mozaika.

Przekopałem już chyba całego neta i nie znalazałem zadnego skutecznego sposobu do przyciemnienia :cry: :cry:

Pls pomóżcie, na łazienke wywaliliśmy kupe kasy a wygląda jak brudny szalet miejski :cry:

dzieki, vadiol masz jakies doswiadczenia z tym preparatem?

zastosowalem jeden z prztoczonych przez Was nurtów i już wiem że przy szarej moazice odpada... no coz ale o gustach sie nie dyskutuje

na ten moment jezeli nie znajde jakiegos sposobu to strach pomyslec co bedzie :cry:

Jakies inne doswiadczenia??

Zastanawiam sie nad jakas oliwa ale obawiam sie plam :-?

CT-10 to silikonowy uszczelniacz do fug i płytek . Jego skutkiem ubocznym jest ściemnienie i leciutkie nabłyszczenie fug . Fuga będzie wyglądała jak mokra w stosunku do koloru zakładanego .

Jak posmarujesz oliwa fugi , to ściemnieją również . Nie wiadomo jednak na jak długo i czy nie będzie przebarwień .

• 4 months później...

no i jakieś efekty macie ?

szkoda, że już nikt nie odpisał w temacie malowania za pomocą Mapei Fresca

interesuje mnie efekt

i czy Fuga stała się może błyszcząca jak farba ?

czy może ten preparat wnika, robi ładny kolor a fuga wygląda tak jak powinna - matowa

tomek

• 7 months później...
  • 2 months później...