pablo_k 30.01.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam, W czartek glazurnik zafugował nam łazienke. Wyszło b. źle- fuga jak była mokra wyglądała super- teraz przeschła i jest tragedia Mamy praktycznie jedną ścianę w szarej mozaice zafufowanej na szaro. Jak chcecie zrobie zdjęcie zeby przestrzec przed rozwiazaniem typy - fuga taka sama jak mozaika. Przekopałem już chyba całego neta i nie znalazałem zadnego skutecznego sposobu do przyciemnienia Pls pomóżcie, na łazienke wywaliliśmy kupe kasy a wygląda jak brudny szalet miejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 30.01.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Jak zastosujesz preparat Ceresit CT-10 , to fuga sciemnieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 30.01.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Nie na temat ale... mam w małym wc brązową mozaikę (różne odcienie brązu) z brązową fugą i wygląda fajnie (nie wyobrażam sobie innej fugi, choć sprzedawczynie też zdziwione że chce kupić taką niekontrastową ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 30.01.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Sa dwa zasadnicze nurty w doborze koloru fugi : zgodny lub kontrastowy . Zdania sa wiec podzielone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo_k 30.01.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 dzieki, vadiol masz jakies doswiadczenia z tym preparatem? zastosowalem jeden z prztoczonych przez Was nurtów i już wiem że przy szarej moazice odpada... no coz ale o gustach sie nie dyskutuje na ten moment jezeli nie znajde jakiegos sposobu to strach pomyslec co bedzie Jakies inne doswiadczenia?? Zastanawiam sie nad jakas oliwa ale obawiam sie plam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 31.01.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 CT-10 to silikonowy uszczelniacz do fug i płytek . Jego skutkiem ubocznym jest ściemnienie i leciutkie nabłyszczenie fug . Fuga będzie wyglądała jak mokra w stosunku do koloru zakładanego .Jak posmarujesz oliwa fugi , to ściemnieją również . Nie wiadomo jednak na jak długo i czy nie będzie przebarwień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 31.01.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Jeśli to jest taki jakby biały nalot to spróbuj wyszorować płynem do mycia klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo_k 31.01.2010 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 własnie w tym problem ze to nie nalot Próbowałem wyskrobać troche wyschniętej fugi i głebiej tez ma taki kolor Jutro obdzwonie wszystkich producentów... moze cos doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.02.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Moja mama zmieniała kolor fugi mazakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 01.02.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Podobno jest taki preparat Fuga fresca firmy Mapei, sama mam zamiar spróbować http://www.mapei.it/Referenze/Multimedia/2803_fuga%20fresca_pl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo_k 01.02.2010 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Super Mazak, odpada Izulek dziękuje! Właśnie czegoś takiego szukałem. Najpierw zrobie test- jak będzie ok, maluje mozaike. Używał ktoś może preparat mapei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 01.02.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Ja w najbliższych dniach też maluję tylko że fugi na podłodze w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 01.02.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Dajcie koniecznie znac, jaki jest rezultat. Moja czarna fuga w łazience jest bardziej szara niż czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 01.02.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Ja tez czekam na wyniki eksperymentu, daj znać Izulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amoorek 27.06.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 no i jakieś efekty macie ? szkoda, że już nikt nie odpisał w temacie malowania za pomocą Mapei Frescainteresuje mnie efekti czy Fuga stała się może błyszcząca jak farba ?czy może ten preparat wnika, robi ładny kolor a fuga wygląda tak jak powinna - matowa tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szolga 21.02.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Up... Ja również mam problem z fugami. Wyszły za jasne i chciałabym je przyciemnić. Czy ten preparat Mapei Fresca sprawdza się do tego typu zadań? Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym specyfikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.02.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 W dzienniku na stronie 10-tej opisuję moje zmagania z fugami potwierdzone zdjęciami - zapraszam do obejrzenia. Zmieniłam kolor fug renowatorem, potem potraktowałam impregnatem i super się sprawują, mimo że to kuchnia i często je myję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 22.02.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Amelia przyciemniałaś preparatem WIM czy HG ? bo się zakręciłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.02.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 WIM do zmiany koloru, HG - impregnat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 11.05.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Odnawiam temat. Czy ktoś korzystał z tego renowatora do fug Mapei? Wiem, że Amelia sprawdziłaś WIM ale jako, że mam fugi Mapei to może jednak lepiej zastosować tej samej firmy? Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts