ambaran 20.01.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 W ubiegłym roku umówiłem się z instalatorem ,że skontaktuje się ze mną pod koniec lutego aby wybrać i ewentualnie kupić kocioł CO plus niezbędne dodatki. Tymczasem zadzwonił wczoraj , żeby mnie poinformować że od początku lutego większość firm wprowadza podwyżki około 10% na wszystkie urządzenia i nie ma wiele czasu na zakup. Czy Wy też słyszeliście o podwyżkach od lutego? Czy to tylko ściema żeby większą presję na mnie wywrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.01.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Nic nie slyszalem o podwyzkach. Zadzwon do paru firm i sie dowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 20.01.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Niestety nie ściemnia .Viessman, De dietrich około 8% ,myśle że inni także. Jestem w podobnej sytacji i chcę jeszcze kupić przed podwyżka kocioł grzeniki oraz kominek.Radze podzwonić do dystrybutorów i dowiedzieć się który piec od kiedy drożeje i ile procent.Życzę jak najmniej tak nerwowych dniPozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 20.01.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Vaillant podniosl juz w tamtym roku o 7% (chyba w listopadzie)Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 20.01.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Pozwolę powtórzyć sobie moją wypowiedz z innego wątku.""W ubiegłą sobotę będąc w jednej z hurtowni PSB usłyszałem rozmowę właściciela tejże hurtowni z jakimś przedstawicielem handlowym, który zaopatrywał tą hurtownię w jakieś materiały. Wynikało z niej, że ceny niektórych materiałów właśnie idą w górę. Przysłuchując się dalej tej rozmowie dowiedzieliśmy się że jest to spowodowane polityką cenową niektórych producentów. Podnoszą ceny do takiego poziomu aby ich cena teraz z 7% VATem była na tyle wysoka aby po wprowadzeniu 22% VATu mogli dać klientom rabaty w takiej wysokości aby ci nie zauważyli różnicy w cenach przed i po 1 maja. Tak więc skutki wprowadzenia wyższej stawki VAT odczujemy znacznie wcześniej niż przed 1 maja. "" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość _mAgnes 20.01.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Slyszalam dokladnie to samo o czym pisze Uller. Teraz wielu kupuje, zeby zdazyc przed majem, interes niezle sie kreci, ceny ida w gore, a w maju nawet nie zauwazymy roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 21.01.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Możnaby w tym wątku wpisywać POTWIERDZONE informacje o przyszłych podwyżkach. Jeśli "zasłyszane" to chociażby z 2 źródeł.Ja dowiedziałem się ( strona internetowa+2 hurtownie) o podwyżce Solbetu (beton komórkowy) o 60gr na bloczku 24cm od 1 marca 2004r. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.01.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Takie informacje trudno potwierdzic, bo trzeba by dysponowac cennikami z ostatnich paru miesiecy. Ja slyszlaem wczoraj (w TVN24, przy okazji relacji z Budmy), ze pelzajace podwyzki cen materialow budowlanych (od listopada chyba nawet) sa niestety faktem . Nie ma sie zreszta, co dziwic. Zwiekszyl sie bardzo popyt, bo kazdy mysli, ze ucieknie przez VAT-em, to i ceny wzrosly. Podstawowe prawo rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.01.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 ps. Nie mowiac o wielkim wzorscie kursu euro, co ma wplyw na niektore materialy (np. okna) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts