Malobert 30.01.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Szanowni forumowicze, jestem tu forumowiczem od dłuższego czasu i dużo dało mi to forum. Być może teraz ja będę mógł się zrewanżować. Mniej więcej od 15-go lutego przez około mięsiąc będę dysponował wysokiej klasy kamerą termowizyjną - sprzęt dla budownictwa, a teraz najlepsza pora roku na tego typu badania. Jeśli ktoś jest zainteresowany to przyjadę, natrzaskam fotek gdzie się da i ile kto chce i gdzie chce w środku i na zewnątrz budynku, za to wszystko wystarczy mi jakiś symboliczny zwrot za paliwo + użyczenie gniazdka 220V na ewentualnr podładowanie baterii Mieszkam miedzy Bydgoszczą a Gdańskiem, 100km nie robi problemu, a jak skrzyknie się kilka osób to może być dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.01.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Szkoda, że nie W-wa lubię takie gadżety . I mogę obiad dorzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abigor 30.01.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Bardzo chętnie bym się załapał.Gdańsk - tuż przy obwodnicy, termin dowolny. Przednia inicjatywa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 30.01.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Jest jeszcze dużo czasu, więc jeśli są jakieś chętne osoby to czekam na propozycje - miasta na priv lub na forum. Warszawa trochę daleko i to pewnie nie byłby obiad tylko kolacja chociaż.... gdyby po drodze zgłaszały się inne osoby to można by zrobić takie małe turnee z "termowizyjną kolędą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 30.01.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 poznanskie bardziej w strone lodzi 120 km i do objadu dozuce kolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 30.01.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 A ja czekam na te fotki na forum !Będzie się działo... Tak właściwie to co one pokazują ?Wiadomo- narożniki zimne, bo mostki cieplne, przy oknach zimno...A... zróbcie w końcu zdjęcie ręki wsuniętej za szybę !I jak zrobicie zdjęcie jakiego mostka cieplnego, to sfotografujciego z OBU stron, z zewnątrz i wewnątrz, ciekawe, co wyjdzie zewnątrz, jak wewnątrz wyjdzie ciepła plama. Też zewnątrz ciepła ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 30.01.2010 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 tylko bez tych posiłków, dbam o linię acha, gdyby ktoś chciał to posiadam dostęp do kolorowej drukarki laserowej i wyniki mogę wysłać pocztą - oprogramowanie robi raporty, albo mejlem przesłać gdyby na budowie nie było komputera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 30.01.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 no przeciez jak dbasz o linie to mozna inaczej przyjedz zrob zdjecia udostepnimy wszystko nawet szpadel do przekopania dzialki choc teraz to raczej do odsniezenia a wiesz moja nie byla wogule ruszana od samego poczatku padania sniegu w zeszlym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 30.01.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Kurcze.... szkoda że to tournee.. tylko na północy ...Jakby był ktoś równie dobry i hojnie wyposażony termowizyjnie.. chętnie go ugoszczę pod Radomiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Kurcze.... szkoda że to tournee.. tylko na północy (...) No i chwała Najwyższemu! ...tam nie ma moich klientów ...aż strach się bać co to dalej będzie zbliża się czas osądu ostatecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 30.01.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Kurcze.... szkoda że to tournee.. tylko na północy ...Jakby był ktoś równie dobry i hojnie wyposażony termowizyjnie.. chętnie go ugoszczę pod Radomiem To już 2 chętnych koło Radomia, jakby ktoś jechał Wa-wa Kraków to ja przy samej trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 31.01.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Malobert, moje gratulacje. Genialny pomysł. Aż żałuję, że nie mam zrobionego ocieplenia i że chałupę stawiam na Mazowszu. Pozdrowienia! PS. Acha! Ludzie, co domy energooszczędne stawiacie, zgłaszajcie się! Oto nadchodzi Czas osądu ostatecznego termowizyjnego w postaci Maloberta z osprzętem. Weryfikacji trza poddać i OZC, i wszystkie inne wynalazki, co to je wymyślamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 31.01.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Szanowni forumowicze, jestem tu forumowiczem od dłuższego czasu i dużo dało mi to forum. Być może teraz ja będę mógł się zrewanżować. Mniej więcej od 15-go lutego przez około mięsiąc będę dysponował wysokiej klasy kamerą termowizyjną - sprzęt dla budownictwa, a teraz najlepsza pora roku na tego typu badania. Jeśli ktoś jest zainteresowany to przyjadę, natrzaskam fotek gdzie się da i ile kto chce i gdzie chce w środku i na zewnątrz budynku, za to wszystko wystarczy mi jakiś symboliczny zwrot za paliwo + użyczenie gniazdka 220V na ewentualnr podładowanie baterii Mieszkam miedzy Bydgoszczą a Gdańskiem, 100km nie robi problemu, a jak skrzyknie się kilka osób to może być dalej Jak natrzaskasz termofotek to zamieść najciekawsze przypadki TUTAJ - można będzie pociągnąć wątek i podyskutować - bo i pora dobra do pomiarów i temat ciekawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 31.01.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Kurcze.... szkoda że to tournee.. tylko na północy ...Jakby był ktoś równie dobry i hojnie wyposażony termowizyjnie.. chętnie go ugoszczę pod Radomiem To już 2 chętnych koło Radomia, jakby ktoś jechał Wa-wa Kraków to ja przy samej trasie ja z Radomia przy trasie Warszawa - Kielce - Kraków, dom 300 metrów od siódemki. To jest nas już trzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 31.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 do obiadu dorzucę kolacje Hoho... Zaraz jakaś forumowiczka zaproponuje kolację ze śniadaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 31.01.2010 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Szanowni forumowicze, jestem... Jak natrzaskasz termofotek to zamieść najciekawsze przypadki TUTAJ - można będzie pociągnąć wątek i podyskutować - bo i pora dobra do pomiarów i temat ciekawy ... publikowanie fotek jedynie za zgodą właścicieli(-lek) ale jak będę już miał urządzenie to mogę pokazać możliwości u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 31.01.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Szanowni forumowicze, jestem... Jak natrzaskasz termofotek to zamieść najciekawsze przypadki TUTAJ - można będzie pociągnąć wątek i podyskutować - bo i pora dobra do pomiarów i temat ciekawy ... publikowanie fotek jedynie za zgodą właścicieli(-lek) ale jak będę już miał urządzenie to mogę pokazać możliwości u siebie Możliwości kamer termowizyjnych większości z nas są znane - chodzi o wyniki pomiarów / zdjęcia / i ich interpretację - zwłaszcza w przypadku mostków termicznych w stosunku do materiałów oraz elementów użytych do budowy i ich termoizolacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudik 31.01.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ja buduję koło Piły, jakbyś był w tych stronach to zapraszam (za fatygę oczywiście odpalę jakąś kasę) Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 31.01.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ja bym chciał, ale za daleko.. Poza tym pewnie trochę nerwów kosztowałoby mnie oglądanie jego wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.01.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 To ja bym się skrzykneła z Nefcią bardzo chętnie i dorzucę kolacje .Pliz pliz, chciałabym zobaczyć jak to działa, a mam fisia na punkcie mostków termicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts