Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto chce badanie TERMOWIZYJNE ?

Recommended Posts

Szanowni forumowicze,

jestem tu forumowiczem od dłuższego czasu i dużo dało mi to forum. Być może teraz ja będę mógł się zrewanżować. Mniej więcej od 15-go lutego przez około mięsiąc będę dysponował wysokiej klasy kamerą termowizyjną - sprzęt dla budownictwa, a teraz najlepsza pora roku na tego typu badania.

Jeśli ktoś jest zainteresowany to przyjadę, natrzaskam fotek gdzie się da i ile kto chce i gdzie chce :-) w środku i na zewnątrz budynku, za to wszystko wystarczy mi jakiś symboliczny zwrot za paliwo + użyczenie gniazdka 220V na ewentualnr podładowanie baterii :-) Mieszkam miedzy Bydgoszczą a Gdańskiem, 100km nie robi problemu, a jak skrzyknie się kilka osób to może być dalej :-)

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jest jeszcze dużo czasu, więc jeśli są jakieś chętne osoby to czekam na propozycje - miasta :) na priv lub na forum. Warszawa trochę daleko i to pewnie nie byłby obiad tylko kolacja ;-) chociaż.... gdyby po drodze zgłaszały się inne osoby to można by zrobić takie małe turnee z "termowizyjną kolędą" :)

A ja czekam na te fotki na forum !

Będzie się działo...

Tak właściwie to co one pokazują ?

Wiadomo- narożniki zimne, bo mostki cieplne, przy oknach zimno...

A... zróbcie w końcu zdjęcie ręki wsuniętej za szybę !

I jak zrobicie zdjęcie jakiego mostka cieplnego, to sfotografujcie

go z OBU stron, z zewnątrz i wewnątrz, ciekawe, co wyjdzie

zewnątrz, jak wewnątrz wyjdzie ciepła plama. Też zewnątrz ciepła ?

Pozdrawiam.

Malobert,

moje gratulacje. Genialny pomysł. Aż żałuję, że nie mam zrobionego ocieplenia i że chałupę stawiam na Mazowszu.

Pozdrowienia! :)

PS.

Acha!

Ludzie, co domy energooszczędne stawiacie, zgłaszajcie się! Oto nadchodzi Czas osądu ostatecznego termowizyjnego w postaci Maloberta z osprzętem. Weryfikacji trza poddać i OZC, i wszystkie inne wynalazki, co to je wymyślamy.

Szanowni forumowicze,

jestem tu forumowiczem od dłuższego czasu i dużo dało mi to forum. Być może teraz ja będę mógł się zrewanżować. Mniej więcej od 15-go lutego przez około mięsiąc będę dysponował wysokiej klasy kamerą termowizyjną - sprzęt dla budownictwa, a teraz najlepsza pora roku na tego typu badania.

Jeśli ktoś jest zainteresowany to przyjadę, natrzaskam fotek gdzie się da i ile kto chce i gdzie chce :-) w środku i na zewnątrz budynku, za to wszystko wystarczy mi jakiś symboliczny zwrot za paliwo + użyczenie gniazdka 220V na ewentualnr podładowanie baterii :-) Mieszkam miedzy Bydgoszczą a Gdańskiem, 100km nie robi problemu, a jak skrzyknie się kilka osób to może być dalej :-)

Jak natrzaskasz termofotek to zamieść najciekawsze przypadki TUTAJ - można będzie pociągnąć wątek i podyskutować - bo i pora dobra do pomiarów i temat ciekawy ...

:lol:

Kurcze.... szkoda że to tournee.. tylko na północy :-)...Jakby był ktoś równie dobry i hojnie wyposażony termowizyjnie.. chętnie go ugoszczę pod Radomiem :-)

To już 2 chętnych koło Radomia, jakby ktoś jechał Wa-wa Kraków to ja przy samej trasie ;)

ja z Radomia przy trasie Warszawa - Kielce - Kraków, dom 300 metrów od siódemki. To jest nas już trzech. :D

Szanowni forumowicze,

jestem...

Jak natrzaskasz termofotek to zamieść najciekawsze przypadki TUTAJ - można będzie pociągnąć wątek i podyskutować - bo i pora dobra do pomiarów i temat ciekawy ...

publikowanie fotek jedynie za zgodą właścicieli(-lek) :) ale jak będę już miał urządzenie to mogę pokazać możliwości u siebie

Szanowni forumowicze,

jestem...

publikowanie fotek jedynie za zgodą właścicieli(-lek) :) ale jak będę już miał urządzenie to mogę pokazać możliwości u siebie

Możliwości kamer termowizyjnych większości z nas są znane - chodzi o wyniki pomiarów / zdjęcia / i ich interpretację - zwłaszcza w przypadku mostków termicznych w stosunku do materiałów oraz elementów użytych do budowy i ich termoizolacji ...