karson 30.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam.mam problem z nowa podłoga którą zrobiłem z cegły rzymskiej.otusz po skonczonej robocie pomalowałem cała podłoge gruntem i odczekalem do wyschnięcia,potem pomalowałem całość wodą szklaną ażeby uzyskac efekt lakierowanej.z tymze nic z tego nie wyszło,bo z czasem jak zaczęło schnąć to wychodził biały nalot i po kilku dniach zaczał on rosnac,ale napewno nie jest to żaden grzyb,czy tez pleśń.próbowałem zmyc to wodaale wychodzi ponownie i nie wygląda to dobrze,próbowałem w niewielkim miejscu pomalowac lakierobejca,ale tez wychodzi.czy juz ktos spotkał sie z czyms takim?czy zrobiłem coś zle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba86 30.01.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Są to najprawdopodobniej wykwity solne. Bezpośrednią przyczyną ich powstawania jest migracja rozpuszczonych soli przez porowatą strukturę materiału na powierzchnię, gdzie krystalizują w postaci białych nalotów. Trudne do zwalczenia. Kilkunastokrotne mycie wodą do skutku daje efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karson 30.01.2010 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 tak wiec zaczynam mycie,mam nadzieje ze do wiosny uda mi sie to zwalczyc.serdeczne dzieki za rade.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts