marnon 30.01.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam!! jestem tu nowy więc proszę wybaczyć moją niewiedzę... Zastanawiam się na usunięciem kątownika, który jest przy gruncie po którym wjeżdża się do garażu, mam garaż dwustanowiskowy 6x5m z drzwiami uchylnymi do góry, garaż jest od frontu na niewielkim fundamencie a reszta ścian na betonowych "pestkach" , ten nieszczęsny kątownik jest tak skonstruowany że krawędzią "ostrą" do góry, wiadomo o co mi chodzi , chcę go albo zamienić na płaskownik albo wyciąć i na rogach przymocować kołkami do betonu tuż przy słupkach z drzwi... czy taki zabieg jest możliwy? drugie drzwi zostały by bez zmian narazie bo drugi garaż jest nieużywany, znajomy ma garaż jednostanowiskowy i wyciął ten kątownik, ja się trochę boję dlatego pytam zanim podziałam, z góry dzięki za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 30.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Można spokojnie zastąpić go płaskownikiem oraz kołkami te dwie rzeczy naraz .Tylko przed odcięciem go przymocuj kołkami do podłoża i daj płaskownik,żeby rozstaw się nie zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 30.01.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 kolego jak najbardziej mozesz to zrobić proponuję tak po długości wyciąc na grubośc kątownika bruzdę tarczą diamentową aby sie zrównac z posadzka i wspawać do tego pionowego kątownika czy płaskownika ten kątownik i dodatkowo wspawać co 700-800 wąsy na brzegu i to zalać betonem lub masą http://www.chemiabudowlana.lublin.pl/uploads/ktech/posadzki%20przemyslowe/karta2.pdf czymkolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnon 30.01.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 rozstaw się nie zmieni, bo słup środkowy jest podlany betonem a zewn. przymocowany kotwą do podłoża... pytanie czy ten płaskownik musi być, ma też różnicę w poziomie wylewki tego progu tak jak kątownik więc spokojnie po wycięciu nie będę miał "szpary" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnon 30.01.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 kolego jak najbardziej mozesz to zrobić proponuję tak po długości wyciąc na grubośc kątownika bruzdę tarczą diamentową aby sie zrównac z posadzka i wspawać do tego pionowego kątownika czy płaskownika ten kątownik i dodatkowo wspawać co 700-800 wąsy na brzegu i to zalać betonem lub masą http://www.chemiabudowlana.lublin.pl/uploads/ktech/posadzki%20przemyslowe/karta2.pdf czymkolwiek a możesz wyjaśnić to ostatnie zdanie dodatkowo wspawać co 700-800 wąsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts