T_omhacker 30.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam.Chciałem się dowiedzieć jak macie ustawione parametry na swoich sterownikach do pieców gazowych - dokładnie chodzi mi o ustawienia pomp i ich działania - mnie instalator ustawił przy 1 obiegu grzewczym (kaloryfery) - według temp. pomieszczenia - natomiast przy 2 obiegu grzewczym (podłogówka) - praca zredukowana. Wygląda to tak, że cały czas chodzą pompy - nawet wtedy gdy piec nie pracuje - zastanawiam się czy nie powinno być coś typu - według temp. zewn. lub według temp. pomieszczenia. Co myślicie ?? Jak jest to u was rozwiązane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T_omhacker 31.01.2010 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Mam rozumieć, że nikt nie ma pieca gazowego ze sterownikiem i nie wie jak sprawdzić ustawienia - czy po prostu macie gdzieś pomoc innym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 31.01.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Każdy sterownik inny, każdy kocioł inaczej ma program pisany. Nie da się tak pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T_omhacker 31.01.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ok. Piec Buderus GB-152 i do tego sterownik RC35. Podłogówki 6 obwodów po średnio 50 m każdy - powierzchnia domu to 142 m2. A teraz nasuwają się jakieś wskazówki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorson 31.01.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 u mnie termostat - I obiegkorekta II obieg wersja ekonomicznatermostat I obieg'termostat II obieg-wersja komfortowa ale więcej gazu zużywavail eco tec ster. CM 430, pompy , itdI obieg grzejniki góra dółII obieg podłogówka kuchnia +korytarze i łazienki na dole i górze .w wersji komfortowej temperatury wyreównanew wersji ekonomicznej na górze 2,5 stopnia zimniej.kombinuj i mierz zużycie przy podobnych temperaturach, inaczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts