Wito2008 30.01.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Rozpaliłem dziś w kominku, wzrosła temperatura więc wyłaczył się kocioł. Po 3 godzinach bezczynności z pieca zaczęła kapać woda i to całkim sporo jej kapało. Po wymuszenym załączeniu przestało kapać. Czy to normalne, czy coś się gdzieś skropliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 30.01.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Rozpaliłem dziś w kominku, wzrosła temperatura więc wyłaczył się kocioł. Po 3 godzinach bezczynności z pieca zaczęła kapać woda i to całkim sporo jej kapało. Po wymuszenym załączeniu przestało kapać. Czy to normalne, czy coś się gdzieś skropliło? To mi wygląda na błąd hydraulika. Kiepsko uszczelnił połączenia lub czegoś nie dokręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.01.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Rozpaliłem dziś w kominku, wzrosła temperatura więc wyłaczył się kocioł. Po 3 godzinach bezczynności z pieca zaczęła kapać woda i to całkim sporo jej kapało. Po wymuszenym załączeniu przestało kapać. Czy to normalne, czy coś się gdzieś skropliło? nie wiem, jaki masz piec ja Wiessmana Witopend 222, czyli nie kondensat. I też mi kapalo, okresowo. Wezwaliśmy serwis i okazało się, że piec ma taki dodatkowy zawór na dole, z którego mają prawo kapać skropliny. Nie kondensat. ten zaworek teraz ma rurke podłaczoną do kanalizy i jest spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 31.01.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ezs a nie był to zawór bezpieczeństwa po prawej stronie pod kotłem ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 31.01.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 piec to immergas Zeus Victrix, ciekło (kapało) z obudowy po lewej strony w której jest wizjer do zaglądania do paleniska, dziś zasymulowałem taką samą sytuację jak poprzednio ale nie ciekło???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 31.01.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Nie powinno kapać. Prawdopodobnie jest źle złożony komin i zamiast wpadać bezpośrednio do wymiennika woda wylatuje na zewnątrz wymiennika i później kapie. Komin musi być BARDZO starannie złożony w miejscu połączenia z kotłem. Tam najczęściej powstają różne naprężenia przy/po montażu np. płytkowanie lub inne ruszanie rurami spalinowymi. Raczej trzeba rozebrać i złożyć jeszcze raz pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts