luk453 30.01.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam, Czy jest cos takiego jak usługa docinania kafli. Tzn. mam troche kafli do obcięcia po kątem 45 stopni. Probowałem to zrobić tarczą diamentową ale sa odpryski. I teraz nie wiem czy są specjalistyczne firmy ktore zrobią to bez odprysków, czy zrobią to z odpryskami ale doszlifują. Jak to sie powinno robic się profesjonalnie takie rogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.01.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Odpowedniem sprzętem (z wodnym chłodeniem). POgadaj z Vadiolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk453 30.01.2010 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Właśnie mam taki sprzęt. Tzn. tarcza jest zanużona w taki korytku z wodą ale widać że za słabe to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.01.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Tarcza diamentowa ?Wiesz, czasem to też taka uroda płytek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 30.01.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 witam ja mam dwa sposoby na uzyskanie sciecia pod katem 45 stopni. pierwszy to piła wodna a drugi to flexa z diamentowa tarcza. zawsze zostawiam sobie margines ok 1mm i doszlifowywuję papierem sciernym rowniez na fleksie lub na kostce. troche plytek trzeba poswiecic aby sie tego dobrze nauczyc wiec proponuje znalez w okolicy dobrego glazurnika. koszt okolo 10-20 zl za metr biezacy jednostronnego szlifowania pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 31.01.2010 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 tarcze forch http://www.forch.pl/page2621.aspx#3840 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 31.01.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Jak to sie powinno robic się profesjonalnie takie rogi. Porządna pila do glazury z chłodzeniem woda + tarcza hartowana z posypem diamentowym . Wymaga to odrobiny wprawy , ale profesjonalista ma doswiadczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eco.pierre 31.01.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Nie wiem czy przy tej maszynie masz oryginalną tarcze bo przy tańszych przecinarkach oryginalne tarcze potrafią być naprawdę kiepskie. To tez może być powód, no a poza tym doświadczenie no i szlifować i tak trochę trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.02.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 u mnie zdun wszystko robił "tymi rencami" na kamieniu szlifierskimco nie znaczy, że nie miał sprzętu elektrycznego, miał i to niezły. Ale stwierdził, że ten kafel nie idzie inaczej i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts