Arkadiusz27a 31.01.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 MAm pytanko. Bo pojawił mi się problem. Chciałem zbudować budynek usługowo-mieszkalny. Gmina zarzyczyła sobie rapory a na terenie na którym mam nieruchomość zabrania się lokalizowania zakładów przemysłowych dla których potrzebny jest raport odziaływania na środowisko (Prawo wodne Art 54.1 punkt 7) Tyle że mam stwierdzone z Ministerstwa Gospodarki że moj zakład jest usługowym nie przemysłowym a oni uparcie twierdza ze to jest przemysłowy, ale nie sa w stanie podać na to zadnego wytłumazenia zarówno prawnego jak i sensownego czemu tak twierdza. Co w takim wypadku robić kazać im wystawić decyzje o negadywna i SKO czy Sad odrazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 04.02.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Możesz nieco usystematyzować to co napisałeś, bo się pogubiłem.O jaką decyzję wystąpiłeś do gminy?? Pozwoleń wodnoprawnych udziela starosta/marszałek województwa a nie wójt/burmistrz.W art. 54 us. 1 pkt 7 jest mowa o MOŻLIWOŚCI zabronienia lub ograniczenia na terenach ochrony pośredniej lokalizowaniu zakładów przemysłowych oraz ferm chowu lub hodowli zwierząt - brak odniesienia do raportów ooś. Same zaś ograniczenia określone są dla konkretnej strefy ochrony pośredniej.Wystąpiłeś na piśmie o wydanie decyzji, czy na razie wszystko dowiadujesz się "na gębę"?? Poza tym więcej pomocy uzyskasz, jeżeli przestaniesz być az tak tajemniczy i napiszesz o jakiej działalności jest mowa.PS. Ministerstwa na ogół wydają interpretacje, która NIE JEST podstawą prawną, a wskazówką. Czy w tym przypadku jest inaczej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadiusz27a 07.02.2010 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Duzo pisania.NA PRV wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts