TRS 31.01.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam,Planuje zastosować wentylację mechaniczną z rekuperatorem (chyba Bartoszem). Będę miał też kominek z zamknięta komora spalania, więc żeby nie tracić jego ciepła planowałem system dystrybucji GP. Chcę jednak uniknąć dublowania systemów (dwa wentylatory, dwa systemy kanałów). Czy ktoś w praktyce to połączył? Z tego co się orientowałem, to nie da się wpuścić do systemu wentylacji powietrza z obudowy kominka - za gorące. Czy wystarczy w salonie dać wyciąg w okolicy kominka (zakładam, że wtedy powietrze będzie miało min. 25 - 30 stopni, a więc i na wylocie z rekuperatora będzie więcej niż gdybym "zassał" standardowe 19-20).Dom będzie miał miał kaloryfery i kocioł gazowy, więc to co planuję miało by tylko je wspomagać i ograniczać koszty. Pozdrawiam,TRS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 31.01.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 adam mk chyba coś takiego buduje, poszukaj jego postów a wiele się nauczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.01.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Fakt.Jestem w trakcie.Składam teraz klocki do tej roboty.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 31.01.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ja też tak planuję, tylko zamiast gazowego kotła elektryczna podłogówka.Podobno da się, jak będzie to się okaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokarool 31.01.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 rowniez tak planuje jak autor jednakze jeszcze lopata nie wbita;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 01.02.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 forumowy "Maluszek" ma wpięty kominek w reku i z tego co wiem to bardzo sobie chwali a technicznie jak ma zrobione to do końca nie wiem sam tez muszę teraz pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 01.02.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 proponuję też pobór ciepłej wody z instalacji c.o.-po co dublować instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 01.02.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 proponuję też pobór ciepłej wody z instalacji c.o.-po co dublować instalacje? To akurat głupi pomysł. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 02.02.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 W ZSRR w latach 50 rozwiązywano tak problem c.w.u. w budownictwie wielorodzinnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts