lukjanko 31.01.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam. Szukałem ale nie moge znaleść nic więc otwieram nowy wątek.Mam taką koncepcje aby zamiast płytek , kamienia czy drewna położyć na tarasie cegłe rozbiórkową?! Cegła nie jest problemem bo teściu ma ich na ogrodzie pare tysięcy:)) i to takie 40 i więcej letnie. Widział ktoś coś takiego kiedyś i co sądzicie o takim pomyslepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.01.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Widział ktoś coś takiego kiedyś i co sądzicie o takim pomysle pzdr Pomysł może i dobry ale nietrwały więc jeśli masz dostęp do cegły rozbiórkowej to tylko jako podbudowa-do utwardzenia i na to wykończenie właściwe, np cegła ale klinkierowa- zwykła ma zbyt dużą nasiąkliwośc i szybko ulegnie zniszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 31.01.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Jeżeli taras jest zadaszony to jak najbardziej ok. Fajny klimat daje taka cegła na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madula 31.01.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 http://bi.gazeta.pl/im/7/6825/z6825177X.jpg Ta raczej nie jest rozbiórkowa ale fajna. Ja też lubię cegłę, więc już troszke szukałam w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 31.01.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 http://bi.gazeta.pl/im/7/6825/z6825177X.jpg Ta raczej nie jest rozbiórkowa ale fajna. Ja też lubię cegłę, więc już troszke szukałam w necie Ale ta jest cegłą klinkierową: http://www.bomis-leszno.pl/cegla-klikierowa.html a to zmienia postać rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukjanko 31.01.2010 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ładnie super to wyglada. dzięki madula (poprosił bym o wiecej:))Wiem ze cegła rozbiurkowa jest nasiąkliwa ale wiadomo że była by ona zaimprektowana itp zastanawia mnie tylko jaki materiał by dać na fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VelveArtLine 24.02.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam Was serdecznie jak cegła rozbiórkowa, to tylko bez fug :)na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 25.02.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Mnie się pomysł z cegła podoba, powodzenia w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcys20 01.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 ja tez sie nasluchalem o tym, ze cegla nasiaka wode, ze sie pozniej kruszy, parcieje, zmurszeje itp,itd...ale w ogrodzie tesciow stoi jakies 2000tys cegiel z rozbiorki przedwojennych zabudowan gospodarczych...te budynki byly rozebrane jakies 40-50lat temu (same byly z poczatku XXw), cegly zostaly wtedy poukladane pod "daszkiem" starej chalupy - daszek sam przestal istniec jakies 40-50 lat temu i tak sobie leza i leza, zarosniete mchem, krzakami i oblepione slimakami ostatnio cza je bylo "przestawic" wiec rzucilem na nie okiem i co ciekawe - zmurszalych bylo doslownie tylko kilka pojedynczych sztuk (w kazdym razie jakies promile z calosci)- co ciekawe nie tych narazonych bezposrednio na czynniki atmosferyczne, ale tych "ze srodka", pozatym u tesciow z tych cegiel zrobione sa na dzialce chodniczki - leza te cegly w ziemi tez przynajmniej ze 20 lat i tutaj na zadnej nie zaobserwowalem uszkodzen - a te cegly na 10000% nigdy nie byly niczym nasaczane/konserwowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gress 02.03.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Cegła jak najbardziej tak musisz znaleść tylko fachowca drogiego i dobrego. Polecam Glazurnicy.pl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł-Jakubczak 30.12.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Fajny miałeś pomysł z tym tarasem z rozbiórkowej cegły . Ja zrobiłem kiedyś coś podobnego u siebie i pomysł sobie chwalę . Efekt u mnie był nadspodziewanie dobry ( fakt podłoga na jest zadaszona ) . Ciekawy jestem jak Tobie wyszło ?? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek87 25.11.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Czy macie jakies fotki takich tarasów? Ja przymierzam sie do pracy i zrobienia takiego tarasu z cegly ale nie wiem czy to dobry pomysl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszKosmyk 27.11.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Generalnie myślę, że da się Aż poszperałem w sieci i znalazłem kilka rozwiązań, ale nie jestem pewny (wzrok już nie ten) czy wszystkie to cegła rozbiórkowa, ale możecie sobie rzucić okiem: http://www.weneedavacation.com/Marthas-Vineyard/mamvin/8556-8.jpg http://blog.lisacoxdesigns.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/Brick-paving-at-Sissinghurst.jpg http://lh3.ggpht.com/_t8-Y4w1UKrc/S_D_sM0OkUI/AAAAAAAAxaY/bPNnIbRhyjw/image_thumb%5B45%5D.png?imgmax=800 No nie powiem wygląda to całkiem przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 27.04.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam. Szukałem ale nie moge znaleść nic więc otwieram nowy wątek. Mam taką koncepcje aby zamiast płytek , kamienia czy drewna położyć na tarasie cegłe rozbiórkową?! Cegła nie jest problemem bo teściu ma ich na ogrodzie pare tysięcy:)) i to takie 40 i więcej letnie. Widział ktoś coś takiego kiedyś i co sądzicie o takim pomysle pzdr Witaj Kolego, no i jak z tym pomysłem - wypalił? Przymierzam się do czegoś podobnego, mam cegły ze stodoły zbudowanej w latach 30-tych ub. wieku - piękna, stara i twarda cegła. Chciałbym to polakierować jakimś dobrym impregnatem tylko zastanawia mnie czy dawać fugi czy nie? Jeśli tak to czym uzupełnić - jakąś kolorową zaprawą? Drobnym żwirkiem? Proszę o porady : ) Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts