LUK74 20.01.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Czy ktoś korzystał z tej technologii (lub podobnej innej firmy) przy budowie ścian fundamentowych i chciałby podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUK74 27.01.2004 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Czyżby nikt nie korzystał z tego rozwiązania? W co ja się pcham? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 27.01.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Na samym początku budowy zastanawiałam się nad takim rozwiązaniem - mój wykonawca twierdził, że będzie szybciej i estetyczniej - nie mogłam jednak znaleźć ich nigdzie w Poznaniu - może nie szukałam zbyt uważnie, bo nie byłam do tego do końca przekonana. Znalazłam stronki int. z takimi pustakami i cenami .... nie bardzo mi się spododobały te ostatnie. Wtedy mój wykonawca stwierdził: to szalunki metalowe, zbrojenie i gruszka. W moim przypadku wiele gruszek. Nie wiem dlaczego był taki uparty i nie chciał tego od początku robić z bloczków betonowych - chyba nie chciało mu się murować i stać przy betoniarce. Ale się nie dałam postawiłam na zwykłe bloczki - fundamentowe są super i o połowę tańsze niż przy innych rozwiązaniach... a na końcu i tak je zasypujemy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Betty 06.02.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 pocieszę cię , my zrobiliśmy fundament z pustaków szalunkowych i jest o.k. Mąż wraz z dwoma braćmi układał, beton z pompy. Ja w niego nie wierzyłam , ale dał radę. Trwało to dość długo ok. 3 tygodnie, ale mąż jest strasznie dokładny. Stwierdził, że cały dom można tak wybudować. Trzeba uważać przy zalewaniu, żeby się pustaki nie rozsuwały i nie popękały. Za robociznę za fundamenty chcieli 4000, a tak sami zrobiliśmy, bez betoniarki murowania na którym się nikt nie znał, jak z LEGO. Nie poddawaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts