nemek80 31.01.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam forumowiczów, czeka mnie wymiana podłogi w starej kamienicy, obecnie znajduje się parkiet który nieznośnie trzeszczy. Część parkietu już zdjąłem, deski pod parkietem są w całkiem niezłym stanie. Na te deski chce położyć płyty OSB a na płyty panele. Czy wskazane jest położenie folii paroizolacyjnej na płyty OSB lub na deski?Nie wiem czy to jest dobry pomysł z tą folią, bo jak zacznie zbierać sie wilgoć pod deskami to może być niezły klops, gnicie, grzyb...dalej nawet nie chce myśleć. Normalnie nie kładł bym tej folii gdyby nie jeden szkopuł, w jednym z pokoi zalatuje spod podłogi zapach w stylu śmierdzącej popielnicy, jakby ktoś kiepów nawrzucał, w efekcie wydaję się że w pokoju jest cały czas zaduch.Pod deskami znajduję się chyba wszystko co mogli tam nawtykać, czyli piach, glina, gruz, żużel i to chyba ta cała mieszanka powoduje taki zapach. Stąd moje pytanie o folię paroizolacyjną, wyłożyłbym w całym pokoju i zapach nie powinien się już przedostawać, ale z drugiej strony czy nie będzie się zbierać wilgoć? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 01.02.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Pewnie cię zmartwię, ale polepa, choćby i żużlowa nie wydaje zapachów. To co czujesz to zapewne butwiejące drewno belek w gniazdach. Jeśli nie chcesz za jakiś czas żałować wydanych pieniędzy to rozbierz strop i sprawdź co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemek80 01.02.2010 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 No to nie ciekawie, nie przyszło mi do głowy że mogą to być butwiejące belki a to dlatego że deski w tym pokoju są w bardzo dobrym stanie ale pewnie były wymieniane. Zajrzę na pewno pod dechy jak tylko ściągnę parkiet czyli za jakieś trzy dni. Obecnie zerwałem klepki w innym pokoju i rzeczywiście dechy wyglądają na starsze a jedyne co można z pomiędzy nich wyczuć to zapach kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts