patrykus25 01.02.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Proszę o opinie bo stoje przed wyborem materiału na ściany.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 01.02.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Zobacz sobie z Solbetu sciany, BK 400 36cm grubosci, stoi do dzisiaj Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 01.02.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Zobaczl sobie z Solbetu sciany, BK 400 36cm grubosci, stoi do dzisiaj Pzdr. No właśnie nic w linku nie ma! Nieotynkowany był i się rozpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykus25 01.02.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Rozumiem że stawiałeś bez docieplenia?Stoje przed wyborem materiału na ściany stoje na rozdrożu bo nie wim co wybrac , Ytong czy Solbet.Może poradzisz coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 01.02.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Ja docieplilem dodatkowo 20cm styropianu na we bloczki co dalo mi teoretycznie przyzwoity wspolczynnik przenikania przegrody.Bloczki lekkie takie jak BK 400 sa bardzo kruche, rowne i w miare lekkie jak na swoje gabaryty, niemniej jednak delikatne.Musisz Sam wybrac, nie wiem jak jest z Ytongiem wiec nie moge Ci okreslic ktory bylby lepszy.IMHO obydwa produkty sa porownywalne i ja wzialbym tanszy, nic dodatkowo nie zyskasz przeplacajac za materialy. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 03.02.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ja stawiałam dom z solbeta 600 optimala 36 cm. na dzień dzisiejszy dom bez tynków zewnętrznych i wewnętrznych grzany kozą i jest cieplutko.jestem zadowolona z samego materiału. był prościutki trzymał wszystkie wymiary jak i z parametrów. opcja była taka że zobaczymy co będzie w zimie i wtedy zdecydujemy czy docieplać. już dziś wiemy że docieplać nie będziemy bo nie ma takiej potrzeby. w projekcie ściana jednowarstwowa no i murowane na klej. życzę tylko dobrych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 03.02.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 tylko weź pod uwagę fakt że mój domek to maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykus25 05.02.2010 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 elli3, maluszek tzn. ile metrówdzięki za opiniepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 08.02.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 projekt masz w stopce. po małych modyfikacjach wyszło nam 80mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
js1971 22.04.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 dzień dobry, nowy na forum, znaczy jednak nie do końca zielony, po długotrwałym i bolesnym procesie tentegowania w glowie wybór skłania się ku Solbetowi 420 mm, doceniam opinie wszystkich i tych mnie i bardziej doświadczonych uzytkowników forum. stanąłem przed dylematem stropów, czy uzyc proponowanych przez Solbet teriva czy zastapic je innymi? jesli tak to prosze o porady co by sie nadawało aby utrzymywac lekką konstrukcję domu i nie słyszeć dzieciaków na poddaszu nawet przy podgłosnionym telewizorze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts