aniewa 15.02.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 nasza elewacja:) http://img705.imageshack.us/img705/7275/przd2b.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img600.imageshack.us/img600/6765/elewacjab.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 18.02.2013 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witaj aniewa No pięknie się ten Wasz domek prezentuje Co dalej macie w planach? A elewacje w jakim programie robiłaś? U nas powoli, powoli do przodu. Skończyliśmy dolną łazienkę - tzn. podwiesiliśmy sufit i za fugowaliśmy wszystko. Teraz już brakuje w niej tylko dużego lustra, ale to ono nie szybko zawiśnie... Teraz robimy górną. Mamy w 85% wykafelkowaną podłogę, trzeba jeszcze podmurować brodzik i będzie można ją dokończyć. Na razie wykafelkujemy w niej jeszcze tylko kabinę i wannę, ściany na razie zostaną tylko pomalowane. Może w przyszłości pojawią się na nich jakieś kafelki. Zdjęcia wstawię jak już będzie się czym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 19.02.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witaj aniewa No pięknie się ten Wasz domek prezentuje Co dalej macie w planach? A elewacje w jakim programie robiłaś? heh:) to tylko zwykła wizualka w paint nawet okna, drzwi i brama są skopiowane i wstawione. my wstawiamy dopiero w marcu same okna:) tak myślałam,że robota was pochłonęła bo gadałam sama ze sobą w tym wątku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 27.02.2013 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 ło marko..dziś stwierdziłam,że nasza ADELKA to za duży dom! ile tam miejsca i miejsca! ;] ściany działowe skończone..więc już widać rozkład pomieszczeń...czy wasza łazienka na górze jest też taka ogromna? ps. poproszę o jej zdjęcia..pliss.. chciałabym zobaczyc jeszcze raz... byłoby mi łatwiej bo zastanawiamy się nad rozmiesczeniem rur i kabli... jak ja tego nie lubie...skąd mam to wiedzieć,..gdzie co jak będę kiedyś miała...jak ja tego nie "widzę"..zero polotu artystycznego we mnie, architekta potrzebuję! ale kto mi za niego zapłaci??! heheh zastanawiamy się czy czasem nie zrobić z niej pokoju, a w miejscu garderoby zrobić łazienkę...ale gdzie garderoba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 27.02.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 czy korytarz na górze wyszedł wam tj w projekcie? ile ma szerokości ? myśmy zmniejszyli i nadal jest szeroko:) niby taki mały ...domek..a pozory mylą..;] teraz to sobie myślę,że szukałabym jednak jeszcze mniejszego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.02.2013 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 ło marko..dziś stwierdziłam,że nasza ADELKA to za duży dom! ile tam miejsca i miejsca! ;] ściany działowe skończone..więc już widać rozkład pomieszczeń...czy wasza łazienka na górze jest też taka ogromna? ps. poproszę o jej zdjęcia..pliss.. chciałabym zobaczyc jeszcze raz... byłoby mi łatwiej bo zastanawiamy się nad rozmiesczeniem rur i kabli... jak ja tego nie lubie...skąd mam to wiedzieć,..gdzie co jak będę kiedyś miała...jak ja tego nie "widzę"..zero polotu artystycznego we mnie, architekta potrzebuję! ale kto mi za niego zapłaci??! heheh zastanawiamy się czy czasem nie zrobić z niej pokoju, a w miejscu garderoby zrobić łazienkę...ale gdzie garderoba?? No tak, Adelka z zewnątrz wygląda bardzo nie pozornie, taka Chatka Puchatka (jak to nazwała moja siostra) ale w środki już robi wrażenie. Miejsca jest dużo, pokoje spore. Łazienka na gore rzeczywiście spora - ale dla nas w sam raz. My na dole nie mamy prysznica więc tutaj wszystko musieliśmy zmieścić - i prysznic i wannę i pralkę...I chyba będzie dobrze! Kończymy podmurówkę pod brodzik, potem dokończymy podłogę i postaram się pstryknąć jakieś fotki jak już ogarniemy bałagan (może po weekendzie coś wrzucę) Wrzucę też zdjęcia małej łazienki Co do zmiany łazienki z garderobą - jak dla mnie garderoba za mała na łazienkę, a poza tym dla nas jest wystarczająca ilość pokoi. A taka "kanciapa" zawsze się przydaje. Ale to już tylko moje zdanie, jeśli Wam dodatkowy pokój się przyda to pomyślcie nad tą zmianą, pomierzcie sobie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 28.02.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 HEJ:) BYŁAM PRZED CHWILKĄ NA BUDOWIE I tak pięknie słoneczko świeciło..pięknie to wygladało..no i tak faktycznie troszkę szkoda mi tej łazienki..byłby tam fajny pokój dla dziecka tylko,że mąż mówi że skoro ma taką wielką łazienkę chce mieć w niej ogromną wannę z jaccuzi a w tej kanciapie chyba się nie zmieści??hmm.. ale przemyślimy to jeszcze, pomierzymy.. czekam na fotki więc :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 28.02.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 a zapomniałam dodać,że my pralkę będziemy mieć w piwnicy..a prysznic na dole...więc po co taka ogromna łazienka?? czy dobrze myślę? nawet nie mam pomysłu, jak mogłabym ją fajnie urządzić..jest taka wielka! ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.02.2013 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 a zapomniałam dodać,że my pralkę będziemy mieć w piwnicy..a prysznic na dole...więc po co taka ogromna łazienka?? czy dobrze myślę? nawet nie mam pomysłu, jak mogłabym ją fajnie urządzić..jest taka wielka! ;p No tak, jesli Wy macie prysznic na dole a w górnej łazience planujecie tylko wannę to faktycznie ta łazienka może nie wyglądać za dobrze... ale to rzeczywiście trzeba wszystko przemyśleć i pomierzyć. Wanna jacuzz (z hydromasażem) też ma swoje wady - warto o tym poczytać i pomyśleć. Ale czy w garderobie zmieścicie wannę, umywalkę i WC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 06.03.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Postanowione! jednak robimy tj w projekcie:) za mała ta garderoba na łazienkę czekam więc na zdjęcia waszej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.03.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 puk puk ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.03.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja tylko na chwilkę i nie budowlano. Wesołych Świąt. Zdrowia, szczęścia humoru dobrego, a, przy tym wszystkim stołu bogatego. Mokrego dyngusa, smacznego jajka. I niech, te święta będą jak bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.04.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 http://img689.imageshack.us/img689/3530/20130420151256.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.04.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 puk puk ponownie ;p hallo, hallo! gdzie jesteście?! braki w Twoim dzienniku uzupełniam dziś po długiej wojnie w końcu skończyli dach (zapamiętam na długo,że z rodziną to faktycznie..najlepiej wychodzi się na zdjęciu...w pracy lepiej z obcymi) o dach pytałam wcześniej na forum i nie jest zrobiony tj, robią dekarze, ale wygląda nawet ok...po tym czego bałam się najbardziej..ze nie trafi fala na falę.. teraz mamy połówki nad lukarnami, ale wszystko gra i wizualnie jest dobrze:) w międzyczasie założyliśmy alarm i robimy elektrykę no to jeszcze jedno zdjęcie:)..czekamy na deszcz, aby umył dachówkę..no i zastanawiamy się co robić z kominem, czy położyć fakturę czu tylko pomalować..tak długo się wahaliśmy, ze nadal niegotowy :/ hmm... http://img834.imageshack.us/img834/5646/20130420152307.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 01.05.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 stęskniłam się za Wami...pusto tu i pusto, ale rozumiem,że praca wre..bo pogoda sprzyja..jednak fajnie byłoby zobaczyć Wasze postępy:) my już skończyliśmy elektrykę = wyszło nam 2800 materiały + 1800zl robocizna =4600zł razem czy to dużo?? ile wydaliście na elktrykę w domu? przy czym mamy dużo punktów..i bajer skrzynkę..na full ;] myślę,że udało nam się ..a elektryk spisał się pięknie, bo nawet kable kładł do poziomicy (tzn. najpierw rysował kreskę do pionu, poziomu a następnie kładł tak kable..równiotko zdziwiłam się, jak to zobaczyłam wszystko ładnie pospinane itp ;] pozdrawiam i czekam na was ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 11.05.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 prędzej Was odwiedzę, niż zobaczę zdjęcia na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 30.07.2013 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Przepraszam za DŁUGĄĄĄĄĄ nieobecność. Jakoś tak mi się nie chciało, czasu nie było... Jeszcze nie mieszkamy choć już można niestety musimy dograć kilka innych spraw żeby spokojnie się przeprowadzić... Powoli pouzupełniam dziennik jak tylko uda mi się zrobić porządne zdjęcia. Na razie kilka z zewnątrz: i rzut oka na nasz górny przedpokój - te płytki na podłodze są po prostu PIĘKNE... i brudu nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.12.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Zdrowych, spokojnych Świąt, wszystkiego dobrego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 28.12.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku..oby był jeszcze lepszy od poprzedniego! ;] ps. chyba musi się wam dobrze mieszkać..skoro takie zaległości na forum..chyba już tu nie zaglądasz Madziu, co?szkoda..byłaś dla mnie skarbnicą wiedzy ;] chciałabym zobaczyć waszą kuchnię w całości..zastanawiam się jak rozplanowaliście szafki? my właśnie projektujemy naszą i mamy problem z umiejscowieniem zmywarki..obok zlewu nie chce wejsc :/ chyba nnam kuchnie zmniejszyli podczas budowy ;p a u nas..właśnie mąż czyta i czyta o hydraulice...rysuje jaieś schematy i wumieszcza na różnych forach ale wszedzie mu piszą ze zle..już sami nie wiemy co robić..kazdy specjalista mowi co innego i krytykuje drugiego..nie wiemy jak wszystko dopasować zeby ładnie i energoosczednie było..i dobrze grzało..chcemy podłogówkę i kaloryfery tam, gdzie wydaje nam się..powinny być..ale ciężko nam to idzie..wydaje mi się ze na pomorzu nie ma dobrych hydraulików :/ bo ci co robili naszym znajomym...to jak mąż wklleja te schematy na forum..to piszą ze są złe..bo coś tam i coś tam..a jednak chodzą..wiec widac ze kazdy będzie działał ale nie będzie odpowiednio "wydajny" ze tak to ujmę...no i tak walczymy i walczymy..a na wiosnę chcemy ruszyć z hydrauliką i wylewkami ..pozdrawiam i liczę, że jednak się odezwiesz i wkleisz jeszcze jakieś fotki i napiszesz jak się mieszka ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 21.10.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 cze:) co jakiś czas zaglądam czy są jakieś nowości u Was ;} może i ja pokażę, na jakim etapie my jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts