aniewa 14.07.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 no to szczęka mi opadła! łudziłam się, że troszkę mniejsza będzie ta suma ;/ no to będą dwa kredyty: jeden-budowa, drugi-"dziecko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 14.07.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 no to szczęka mi opadła! łudziłam się, że troszkę mniejsza będzie ta suma ;/ no to będą dwa kredyty: jeden-budowa, drugi-"dziecko" No niestety tak to już jest, my też łudziliśmy się, że koszty będą mniejsze, ale na budowie zawsze coś wyskoczy - zakładasz 1000 porothermów, wychodzi 1500; zakładasz 5 kubików desek, wychodzi 7...itd, itp.Nie można niczego przewidzieć w stu procentach. Do tego dochodzą jeszcze "mniejsze" wydatki typu gwoździe, które potem gromadzą się i tworzą dodatkowe kilka stówek. Budowa to wielka skarbonka, ale przynajmniej widać w co te pieniądze są wsadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.07.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Budowa to wielka skarbonka, ale przynajmniej widać w co te pieniądze są wsadzone Do czasu ... do czasu az zacznie sie ten etap na magiczne W !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 15.07.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Od poniedziałku wypracowany i długo oczekiwany URLOP Dwa tygodnie...dwa tygodnie ciężkiej pracy Nie odpoczniemy sobie za dużo - trzeba zrobić instalację elektryczną. A więc będziemy walczyć, ja i mąż Może mnie tu trochę nie być, ale obiecuję że w wolnych chwilach tu zaglądnę, powklejam kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 15.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 owocnej pracy życzymy i trzymamy kciuki żeby poszlo szybko i gładko ;] a w wolnych chwilach...życzę miłego odpoczynku..będziemy cierpliwie czekać na relację po urlopie..a teraz na spokojnie możesz nas opuścić hehe..w ogóle jestem tu od niedawna i zastanawiam się czy można tak "zaśmiecać" cudzy wątek? tak wpisywać, komentować... ;] ja tak lubię i przyznaję,że jak dorwę się do kompa to zazwyczaj wieczorem zawsze sprawdzam pocztę i forum murator - ten wątek - jestem jego miłośniczką hehe:P :P ps. w środę będziemy już właścicielami działki, rano jesteśmy umówieni do notariusza..no i oczywiście złożyłam już wszelkie papiery potrzebne do adaptacji projektu ;] i okazało się ze moja kol, tam pracuje i zamiast czekać na nie 2 tyg. będziemy mieli je na pon:P super... jak juz bede miała swoją działkę to chyba założę swój watek... chociaż chyba nie warto, bo nasza budowa będzie się ciągnąć ładnych kilka lat..podejrzewam... :/ ps. wy Magdo na kiedy planujecie przeprowadzkę? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.07.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 hej:) i jak urlopik? ;] instalacje jakoś idą?? muszę się pochwalić - właśnie wróciliśmy od notariusza - MAMY JUŻ DZIAŁKĘ!!! ;] więc na dobre się zaczęło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 20.07.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 madzia chwal sie !! jak tam - zaprzyjaznilas sie juz z wiertarka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.07.2011 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 aniewa, mea - dzięki że zaglądacie Niestety, po raz kolejny pogoda popsuła nam nasze misternie ułożone plany Niedziela - piękna pogoda, słoneczko, upał - wybraliśmy się na działeczkę, pozwoziliśmy wszystkie niezbędne do pracy i egzystencji rzeczy i chwilkę posiedzieliśmy na słoneczku, Młody szalał w basenie Poniedziałek - deszcz, deszcz, deszcz...Materiały na elektrykę mają przyjechać dopiero jutro, więc leniuchujemy w domu... Wtorek - zwarci i gotowi jedziemy na budowę - auto zapakowane: prowiant, poduszki, kołdry, zabawki, itp., itd.... Przyjeżdża materiał (ok. 13.00) i mąż z kolegą zabierają się do pracy. Ja oczywiście robię za niańkę i kucharkę, w kilku wolnych chwilach coś pozamiatam, pokoszę trawkę. Nawet udało mi się zaznaczyć miejsca na kilka luksfer - na schodach i w małej łazience. Zapomniałam dodać, że specjalnie dla Najmłodszego zrobiliśmy już w domku "kącik telewizyjny" - kolega chciał pozbyć się telewizora, więc się nim zaopiekowaliśmy Do tego DVD i z Młodym jest trochę spokoju Pogoda - jeszcze nie jest źle, tylko wieczorem trochę pogrzmiało i popadało. Środa - deszcz i zimno. Przyjechał materiał na odkurzacz centralny (instalację) Dziecko zaczyna się nudzić i marudzić. Bajki już prawie wszystkie obejrzał. Kilka razy potaplał się w kałużach, ale ileż można...Mąż z kolegą pracują, a my siedzimy i się nudzimy...Przy naszym Małym niewiele da się zrobić...Ok. 17.00 zapada decyzja - jedziemy do domu, Mąż jutro wraca sam i będzie pracował w spokoju No i tak to wygląda - siedzę w domu z dzieckiem, Mąż pracuje na budowie. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu pogoda będzie lepsza - mam do zrobienia instalację odkurzacza centralnego i wykucie dziur na luksfery - to moje zadanie i tego będę się trzymać Żeby potem nie było... Relacja zdjęciowa wieczorkiem, bądź jutro Acha, instalacja elektryczna na poddaszu skończona Został parter i piwnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.07.2011 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 hehe..w ogóle jestem tu od niedawna i zastanawiam się czy można tak "zaśmiecać" cudzy wątek? tak wpisywać, komentować... ;] ja tak lubię i przyznaję,że jak dorwę się do kompa to zazwyczaj wieczorem zawsze sprawdzam pocztę i forum murator - ten wątek - jestem jego miłośniczką hehe:P :P Pisz, pisz śmiało, ile chcesz i co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.07.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 muszę się pochwalić - właśnie wróciliśmy od notariusza - mamy już działkę!!! ;] więc na dobre się zaczęło pozdrawiam gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 21.07.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 cytuję: "Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu pogoda będzie lepsza - mam do zrobienia instalację odkurzacza centralnego i wykucie dziur na luksfery - to moje zadanie i tego będę się trzymać Żeby potem nie było..." wow - jaka odważna kobietka z ciebie madziu..nono. ja za takie rzeczy w ogole nie bede się brała...mi pozostanie opiekowanie się małą i pichcenie obiadków no i oczywiście jakieś tam porządeczki na działce:) no i czekam na zdj. wierze też ze przy dziecku nie da się nic zrobić, bo z naszą małą jest to samo ale mąż Twoj dzielnie będzie walczył i zdawał relację małżonce...chociaż pewnie Ty wolałabyś mu towarzyszyć na budowie, co? ;] A mam prośbę mogłabym prosić o fotki wnętrz poddasza spod okien -tzn od ich strony teraz bo wczesniej oglądałam od drzwi i chciałabym mieć pogląd na całe pomieszczenia;) zwłaszcza łazienki na gorze...bo ja tu juz kombinuje jak tam mozna poprzestawiać -bo my nie planujemy tam prysznica - w jjego miejscu bedzie zlew i lustro , a na tej scianie gdzie w projekcie jest zlew-myslimy o wc ale nie wiem jak to z rurami bedzie mozliwe... a no i moj mezus zauwazyłó, ze chyba postawiliście 2 sciankę "kolankowa" tak? zmniejszyliście pomieszczenie a poddaszu czy to moje złudzenie? pozdr.;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.07.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Zdjęcia będą dopiero jutro wieczorkiem, bo zapomniałam że Mąż z aparatem pojechał Ścianka kolankowa jest jedna, ale pomieszczenia wszystkie są nieco mniejsze, bo my budujemy z Porothermu 44, a w projekcie były chyba ściany 25 z tego co pamiętam. Więc automatycznie wszystkie pomieszczenia nieco nam się zmniejszyły Co do rur to już od was zależy gdzie je pociągnięcie My w łazience na górze przy drzwiach będziemy mieć wanne, a na ścianie przy balkonie będzie umywalka i WC. Na dole w łazience rezygnujemy z prysznica (ciężko byłoby go tam zmieścić bo łazienka wyszła nam szerokości 134 cm), tu będziemy mieć mała umywaleczkę, WC, pisuar (Mąż się uparł) i pralkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 22.07.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam! Fajnie się u was dzieje gratuluję i dopinguję przed cięzkim etapem ha ha ten na "W" chociaż jego częśc będzie bardzo przyjemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 22.07.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Mąż wrócił, aparat wrócił, tak więc obiecana fotorelacja Na początek - początek elektryki: http://img155.imageshack.us/img155/7407/img5023v.jpg http://img143.imageshack.us/img143/5139/img5032z.jpg http://img845.imageshack.us/img845/2658/img5033x.jpg Będziemy mieli dwie skrzynki rozdzielcze - jedną na poddaszu, drugą na parterze, tutaj miejsce na skrzynkę na poddaszu w garderobie: http://img36.imageshack.us/img36/5452/img5039q.jpg I już ze skrzyneczką: http://img695.imageshack.us/img695/8097/img5058l.jpg Widać już też kabelki w piwnicy: http://img841.imageshack.us/img841/5036/img5064y.jpg http://img148.imageshack.us/img148/2197/img5065i.jpg A to nasz materiał na instalację (oczywiście tylko jego część): http://img651.imageshack.us/img651/2654/img5024z.jpg A teraz widok obecny na nasz salon - kącik telewizyjny (oczywiście bajka w roli głównej), proszę nie patrzeć na nieład panujący na stole: http://img29.imageshack.us/img29/2863/img5027vl.jpg I "miejscówka" Najmłodszego Inwestora: http://img801.imageshack.us/img801/2395/img5049j.jpg A takich mamy współlokatorów - w garażu na napędzie od bramy: http://img829.imageshack.us/img829/1834/img5006r.jpg No i jeszcze ulubiona zabawa Najmłodszego w tak ładną lipcową pogodę: http://img851.imageshack.us/img851/7306/img5047l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.07.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 co ci powiem to ci powiem ale ci powiem - milego tynkowania wam zycze i cierpliwych tynkarzy ... no chyba ze sie przymierzacie do przyklejenia tych kabelkow zwlaszcza na sufitach acha i obracaj zdjecia PLIZZZZZZZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 23.07.2011 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 co ci powiem to ci powiem ale ci powiem - milego tynkowania wam zycze i cierpliwych tynkarzy ... no chyba ze sie przymierzacie do przyklejenia tych kabelkow zwlaszcza na sufitach acha i obracaj zdjecia PLIZZZZZZZZZ Hehe, właśnie dzisiaj był tynkarz - kabelki obowiązkowo do klejenia Pistolet jest, trzeba tylko zaopatrzeć się w dużąąą ilość kleju A zdjęcia - dziwne, u mnie wszystkie są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 24.07.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 No no super wam to idzie .... i powodzenia życzę:] a kiedy zamierzacie skończyć tę instalacje bo ja bym chętnie wpadł to zobaczyć:] i po konsultować przyszłą swoją mea u mnie też zdjęcia normalnie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 24.07.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 hej:) ja tez zdj normalnie widze:P ale z ostatnich fotek najbardziej podoba mi sie MAŁY INWESTOR I LOKATORZY ;] bo na instalacji się nie znam ale wazne, ze do przodu ;] a u nas..w sobotkę - były już pierwsze porządki na działce..aj cieszy cieszy... i co się okazało, ze grono ADELKOWICZÓW rośnie...mojego męża znajomy z pracy też w przyszłym roku zaczyna budowę Adeli ulicę dalej od nas ale numer..z tysiąca projektów wybrał akurat ten i my też no i sąsiadami będziemy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 24.07.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 No no super wam to idzie .... i powodzenia życzę:] a kiedy zamierzacie skończyć tę instalacje bo ja bym chętnie wpadł to zobaczyć:] i po konsultować przyszłą swoją mea u mnie też zdjęcia normalnie widać No myślę, że w piątek lub sobotę będziemy już mieli wszystkie kabelki położone Od jutra Mąż bierze się znowu do roboty Tak więc na weekend będziesz mógł sobie podjechać i pooglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 24.07.2011 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 hej:) ja tez zdj normalnie widze:P ale z ostatnich fotek najbardziej podoba mi sie MAŁY INWESTOR I LOKATORZY ;] bo na instalacji się nie znam ale wazne, ze do przodu ;] a u nas..w sobotkę - były już pierwsze porządki na działce..aj cieszy cieszy... i co się okazało, ze grono ADELKOWICZÓW rośnie...mojego męża znajomy z pracy też w przyszłym roku zaczyna budowę Adeli ulicę dalej od nas ale numer..z tysiąca projektów wybrał akurat ten i my też no i sąsiadami będziemy hehe Hehe jaki ten świat mały Adela to bardzo praktyczny domek - niewielki ale funkcjonalny A wy kiedy planujecie rozpocząć budowę - kiedy pierwsze wbicie łopaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts