Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No i w końcu są zdjęcia :)

Parapety po obsadzeniu:

http://img35.imageshack.us/img35/9529/p1030547x.jpg

Parapety po obrobieniu:

http://img152.imageshack.us/img152/5241/p1030554i.jpg

No i pojawiają się kafelki w kotłowni - mąż pierwszy raz układa kafelki i całkiem dobrze mu to wychodzi :) Dobrze że piwnica jest, przynajmniej ma gdzie się szkolić :p

http://img7.imageshack.us/img7/3118/p1030557d.jpg

A nasz syn ma swoją wizję podłogi:

http://img198.imageshack.us/img198/4929/p1030560f.jpg

• Odpowiedzi 714
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piękny weekend za nami!!!

Sobota spędzona w Chorzowie, w Wesołym Miasteczku :) Było super, dzieciaki (byliśmy z moją siostrą i jej rodzinką) zadowolone, uśmiechnięte i zmęczone :p

My też się trochę pobawiliśmy i uśmialiśmy :) Dobrze że zajechaliśmy z samego rana, bo ok 14-15 to już takie tłumy się tam zebrały że trzeba było po 1,5 godz. w kolejce czekać...

A niedziela - błogie lenistwo na działeczce w promieniach słońca :) Dzisiaj wyglądamy jak dwa indiańce "czerwone twarze". Ale nie jest źle, nie przesadziliśmy :p

Aniu dziękuję w imieniu męża, naprawdę się stara :) I wiemy doskonale że zaoszczędzimy sami kładąc kafle, tylko niestety czasu ciągle mało więc efektów tak szybko nie widać.

W czerwcu ma do nas dołączyć teściu i zacząć układać płytki w małej łazience na ścianach. Dla niego zostawiamy to co trudniejsze :p ściany nie otynkowane...

O mały włos też nie wylądowalibyśmy w wesołym miasteczku :) Przełożyliśmy na "za dwa tygodnie". Ale to oznacza, że mieszkasz gdzieś niedaleko, a to z kolei oznacza, że można Cię i Juliannę wyrwać na spacer po chorzowskim parku :D

No jeśli 75 km można nazwać nie daleko to rzeczywiście tak jest:p

Ale na jakiś spacerek i pogaduchy ja jestem zawsze chętna :) do tego zaprosimy rutinową żonę (bo ona bardziej z moich regionów) i już będzie niezła gromadka :)

Rewo, oczywiście! :)

Ale z jednym sprostowaniem. My, panie, jesteśmy nie tylko piękne ale rownież zdolne! Też często działamy na budowach, oczywiście w miarę możliwości :)

Dobrze prawisz rutinko :)

Mój teściu był ostatnio w wielkim szoku jak zobaczył to co potrafię zrobić i nawet pochwalił :yes:

Bo "JAK TRZA TO TRZA" w końcu dla siebie to robimy :)

Bo "JAK TRZA TO TRZA" w końcu dla siebie to robimy :)

A są nawet takie, którym trza "ciągnąć" całą budowę od początku do końca ;)

My to w stronę Rybnika :)

A ty?

A ja w przeciwną :/ Jaworzno. Ale córkę rodziłam w Raciborzu i dotarliśmy nader szybko do szpitala, więc Rybnik - co to za problem? :D

Do Chorzowa z Rybnika jest 52 km - sprawdziłam :D Ode mnie do Was jest 74 km :)

A są nawet takie, którym trza "ciągnąć" całą budowę od początku do końca ;)

A ja w przeciwną :/ Jaworzno. Ale córkę rodziłam w Raciborzu i dotarliśmy nader szybko do szpitala, więc Rybnik - co to za problem? :D

Do Chorzowa z Rybnika jest 52 km - sprawdziłam :D Ode mnie do Was jest 74 km :)

Aaa widzisz - a ja z Raciborza :) Obecnie to tu mieszkamy, więc do Rybnika mamy 25 km :)

No to trzeba myśleć nad jakimś wspólnym spotkaniem, z dzieciaczkami - tylko czasu jakoś ciągle mało, te chyba przez te budowy :p :lol2:

Kolejna nocka na budowie za nami :)

Niestety z powodu naszych współlokatorów - czyt. ptaszków - pobudka bardzo wczesna - 4 nad ranem :offtopic: Niestety zmuszona będę zachować się bardzo niehumanitarnie i eksmitować ptasią rodzinkę z naszego domku ;) No trudno...

Trzeba też znaleźć te dziury którędy wlatują i je jakoś "załatać"... w końcu i tak niedługo będziemy ocieplać poddasze...

A na razie - mąż dalej walczy w kotłowni, niestety wczoraj skończył mu się klej i nie zrobił jej do końca...a ja wczoraj zagruntowałam ściany i sufit w pokoju na dole :) Śnieżka Grunt, wałek i do boju :)

Woooow, naprawdę sami wszystko robicie! Jestem pod wrażeniem :) Satysfakcja w dniu przeprowadzki musi być niesamowita i w żaden sposób nieporównywalna do mojej :) Super!

Dziękuję bardzo!

Wiesz to nie jest takie trudne, a naprawdę satysfakcja wielka. No i ciężko jest mi sobie wyobrazić że miałabym płacić komuś za np. malowanie ścian. Naprawdę jest wiele ciekawszych sposobów wydawania pieniędzy :)

Dziękuję bardzo!

Wiesz to nie jest takie trudne, a naprawdę satysfakcja wielka. No i ciężko jest mi sobie wyobrazić że miałabym płacić komuś za np. malowanie ścian. Naprawdę jest wiele ciekawszych sposobów wydawania pieniędzy :)

pomysl jeszcze ze biora za to okolo 5-7zl za m2 to juz mozna latwo przeliczyc ile par butow mozna sobie w szafce postawic :) ja npo przeliczalam na % kuchni :)

przy moich okolo 600 m2 powierzchni scian i sufitow oszczedzilam bagatela na ponad 1/3 wartosci mebli kuchennych !!

Edytowane przez mea

pomysl jeszcze ze biora za to okolo 5-7zl za m2 to juz mozna latwo przeliczyc ile par butow mozna sobie w szafce postawic :) ja npo przeliczalam na % kuchni :)

przy moich okolo 600 m2 powierzchni scian i sufitow oszczedzilam bagatela na ponad 1/3 wartosci mebli kuchennych !!

No widzę, że nie tylko ja przeliczam oszczędności budowlane na kobiece zachcianki, zresztą butów nigdy za dużo ;)