Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 714
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nawet bardzo do przodu! :)

No jasne, że ten młody mężczyzna wie już czego chce :) Mówił w jakich kolorach chciałby pokój?

No pewnie - jak zaczęłam malować pokój na biało to powiedział że chce BRĄZOWY :D

No to chyba trzeba będzie jakiś las albo dżungle zrobić, albo jakiś plac budowy , hhmmmm.....

Brawo! Jedna z ważniejszych decyzji za wami :)

Nasz synek ostatnio zmienił zdanie co do koloru pokoju. Już nie chce czarnych ścian, tylko czerwone:rolleyes:

No ładne kolorki wybiera, ładne ;) zanim zaczniecie pokój pewnie jeszcze nie raz zmieni zdanie, więc może od razu zróbcie mu tęczę :)

Nie znam się na kotłach, ale gratuluję zakupu :D

Dziewczyny to może po jednym pasie z każdego koloru tak od razu, co? :) Będą mieli jakie tylko zechcą, wg kaprysu danego dnia :D A ja myślałam, że tylko dziewczyny takie niezdecydowane ;)

Hehe, a mnie się wydaje że chłopakom to ciężej wymyślić jakiś fajny pokój. I nie chodzi mi tu tylko o kolory...ja chciałabym wymyślić coś naprawdę fajnego, co dawało by Młodemu radość przez dłuższy czas, i ciągle myślę, i nie wiem...jakaś zabawka edukacyjna na ścianie...hmm, czekam na wszelkie propozycje :)

Madzia....łał :) jakie postępy !! i sami wszystko ?? ja pierdziu...bałabym sie pewnie 1 płytke połozyć...a wy wszystko....no patrz....jak sie chce to wszystko można :) brawo :)

płytki naprawde ładne, też o nich myslałam na początku

a pokój chłopaka...mój ma 10 lat i wystrój muzyczny - nuty na ścianie, kinkiet - gitara, kolory sam wybierał - czerwony i szary...i jest fajnie :)

jeśli dziecko jest małe i nie jest alergikiem to możesz dać wykłądzine.....zawsze to bardziej miękkie i przytulne a zabawy w tym wieku to głównie na ziemi

tylko włosie krótkie zeby sie pojazdami dało po nim jeździc ;)

Madzia....łał :) jakie postępy !! i sami wszystko ?? ja pierdziu...bałabym sie pewnie 1 płytke połozyć...a wy wszystko....no patrz....jak sie chce to wszystko można :) brawo :)

płytki naprawde ładne, też o nich myslałam na początku

a pokój chłopaka...mój ma 10 lat i wystrój muzyczny - nuty na ścianie, kinkiet - gitara, kolory sam wybierał - czerwony i szary...i jest fajnie :)

jeśli dziecko jest małe i nie jest alergikiem to możesz dać wykłądzine.....zawsze to bardziej miękkie i przytulne a zabawy w tym wieku to głównie na ziemi

tylko włosie krótkie zeby sie pojazdami dało po nim jeździc ;)

Dzięki queene :)

Nasz Młody ma 3,5 roku więc chyba nie powie mi dokładnie co chciałby mieć w pokoju :) co chwilę inny pomysł :p

Ale tak sobie myślę - na jednej ścianie jakiś malunek (namaluję sama, już jeden pokój kiedyś tak urządziłam), pewnie jakieś koparki czy auta. Na ścianie pod skosem chcielibyśmy pomalować mu kawałek farbą magnetyczną+farbą tablicową. Oczywiście trzeba będzie zrobić jakąś drewnianą rynienkę żeby zbierała okruszki kredy :) Pozostają jeszcze dwie ściany.

Najważniejsze to wybrać meble i je ustawić, potem będzie wiadomo które ściany mona upiększać :)

hej, hej:)

w końcu i ja mogę pochwalić się pracą na budowie..co prawda..machałam jedynie łopatą..ale jaka radość i ból w plecach :p ło matko... :p

a tak na serio, to mój mężuś ma urlop i postanowiliśmy sami zakopać piwnicę..na razie udało nam się wokół garażu i tam też już poustawialiśmy wszelkie graty z budowy ale z przodu raczej nam się nie uda...koparka będzie niezbędna! ;}

nawet nasza córcia pomagała..oo podobała jej się taka duża piaskownica..i nawet nauczyła się nowego słowa..mówi, że jedziemy do "dziury"

...a co mama z tatą robią?" dziurę" ! :p hehe..

ale Tobie Madziu chyba nie dorównam...nawet malowanie ścian "artystycznie" wykonujesz? no to Mały będzie miał śliczny pokoik!

a jak postępy kafelkowania? pozdr.

Skończyliśmy kafelkować kuchnię - jak dla mnie super :)

Okazało się że wystarczy nam jeszcze tych kafli na wiatrołap (obawialiśmy że nam zabraknie), więc pewnie w sobotę go wykafelkujemy :) Potem wszystko za fuguję.

Musimy jeszcze znaleźć kafle na podłogę do małej łazienki i powoli zacząć ją kafelkować.

Mam już zagruntowane ściany przy schodach (nie murek, tylko ściany) Chcemy na dwie ściany dać panele 3D ale ich cena jest :sick::sick::sick: Może uda nam się znaleźć coś fajnego i nie drogiego...

Wymyśliłam też żeby otwory na drzwi do kuchni i salonu (gdzie drzwi nie będzie :) ) obrobić korkiem - znajomi mają tak zrobione i wygląda to bardzo fajnie.

U nas musiałby być taki:

http://i-korek.pl/product_thumb.php?img=images/sciana/atlsnow.jpg&w=200&h=130

No i jeszcze jedna decyzja zapadła - przedpokój będzie pomalowany na szaro - udało mi się przekonać męża :lol2:

ładnie Wam idzie :)

Madziu, korek będzie ładnie pasował do szarych ścian...dobry wybór.

ale pamiętaj, żeby ten szary nie był za ciemny..bo mamy wąski korytarz i należy zwiększyć optycznie pomieszczenie jasnymi odcieniami..

i my ślę że będzie ładnie komponował się z kaflami na podłodze...dobrze, ze namówiłaś męża :p

ps. dlaczego nie będzie drzwi? my chyba zrobimy wszystkie tj. w projekcie..chociaż pewnie te do kuchni będą wiecznie otwarte, więc po co je robić?? a żeby zapachy nie wydostawały się na górę..jak będę pichcić coś pysznego..ale fakt, warto przemyśleć..bo to ok 1,5 tyś zawsze zaoszczędzone :p

Mi to się podobają takie ciemne szarości, ale wiem - mały przedpokój więc i kolor nie może być za ciemny. Zastanawiałam się też ostatnio jak daleko zaciągnąć ten kolor - chodzi mi i o schody, no i wychodzi na to że ten szary będzie się ciągnął od kuchni aż do murka na schodach łącznie. No bo za bardzo nie ma jak tam zakończyć. Więc będzie pomalowane na szaro tak jak pokazuje czerwona kreska:

http://img526.imageshack.us/img526/3751/beztytuunsn.jpg

A tam gdzie niebieska kreska chcemy dać panele 3D :)

A dlaczego nie będzie drzwi - bo chcemy mieć tą przestrzeń otwartą. Jeżeli chodzi o zapach - gdybym się nimi przejmował nie budowałabym domu z kuchnią otwartą na salon, tylko z całkowicie zamkniętą. Są przecież okna, są okapy...

a cp to takiego panele 3d?!?, nigdy o takim cudzie nie słyszałam :p

Panele 3d to coś takiego:

http://arch.blox.pl/resource/panele_scienne_www.lithosdesign.com_9.jpg

lub

http://tapetowanie-wroclaw.pl/wp-content/uploads/2011/12/3D003.jpg

lub

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRWgOy-gXshSUDJxEh0VPi2UodfBRhNV_6PRXPCcRVNad6fbL6dI8-vfoyB

ale takie są strasznie drogie, więc my zastanawiamy się nad czymś takim:

http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/09/73/54/2509735415

lub

http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/09/73/54/2509735420

Takie panele możesz sobie pomalować na dowolny kolor.

Nooo Madzia widzę blisko coraz bliżej ;) - poważnie sama układasz kafle ??

Dzięki :)

No poważnie - mogę przysłać tu męża żeby potwierdził. Powiem tak - wylewki idealne więc trudności na razie nie ma, zobaczymy jak będzie na ścianach :p

Właśnie w sobotę ułożyłam w wiatrołapie - normalnie policzyliśmy płytki co do jednej - wystarczyło na przedpokój, kuchnię i wiatrołap :) Tak więc za kilka dni wszystko zafuguję i będzie piknie :)

Kupiliśmy też płytki do łazienki na dole (nie pamiętam jakie :p ) no i podkład pod panele na podłogówkę.

No i zaszaleliśmy z oświetleniem, kupiliśmy kilka opraw :)

814561.jpg

814561.jpg