queene 06.08.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) u mnie też jest wąski korytarz i długi (szer. 120cm) i chciałam szarobrązowy kolor...więc wymysliłam że jedna strona w ciemnym odcieniu a przeciwna w jasnym.....i fajnie wg mnie wyszło http://img267.imageshack.us/img267/1292/20120806102809801.jpg Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez queene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.08.2012 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 dzięki Pati, fajny pomysł, trzeba przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 06.08.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 No poważnie - mogę przysłać tu męża żeby potwierdził. Wciąż jesteś moim GURU Lampki fajne - sama planuję tę serię w ogrodzie. A pomysł na ściany u Queen godzien rozpatrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.08.2012 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Po ostatnim grillu/ognisku stwierdziliśmy że oświetlenie zewnętrzne to teraz podstawa - ognisko zgasło i zrobiło się ciemno jak w d..ie. Tak więc lampki są , teraz trzeba je zamontować Młody też już wynalazł sobie lampkę do swojego pokoju - w Praktikerze, na wyprzedaży : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 07.08.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 ale superowa lampka! wy działacie i działacie...a u nas stoją z robotą :/ nic do przodu..sezon trwa..a my czekamy na koparę,żeby zasypała przód domu..bo już na to sił nie starcza... (to syzyfowa praca ) itak jakoś wszyscy są zajęci :/ a tak marzyło mi się,żeby zdążyć na 13 września z więżbą i wieniec miał być .. w prezencie na 30-ste urodziny męża ale nie wyrobią się ... szkoda... a dach jednak ...na razie EURONIT/ BRASS ciemnoszary i orzechowe okna (a mąż chciał grafitowe) ale to już za bardzo narzuca nowoczesny styl (który owszem bardzo mi się podoba, ale zbyt kosztowny) wiec na kompromis trzeba pojsc i zrobić klasycznie i połączyć z nowoczesnością już się nie mogę doczekać! ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 07.08.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 No niestety, budowa uczy cierpliwości i pokory, ale wierz mi lepiej czasem poczekać niż potem żałować że coś zrobiło się za szybko i pochopnie.Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 07.08.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 dzięki za pocieszenie ;] od razu lepiej na duszy ;] ło matko ale to forum wciąga!!! jakoś dziś moja córcia długą drzemkę miała... zdążyłam się wyrobić ze swoją robotką typu obiad i sprzątanie..no i co..FM... oglądałam! ;P również innych zamgania z budową...i najbardziej lubię natrafić na taki kompletny dziennik od początku budowy do już pięknych wnętrz..i tak szukam inspiracji dla siebie ale to wciąga.. mogłabym tak siedzieć i czytać cały dzień ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.08.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 płytki bardzo ładne no i pogratulować "babie budowniczy" za własnoręczne układanie płytek - dobra robota !co do ściany w korytarzu - u nas jak starczy kasy to będzie dokładnie taka jak queene pokazała - też to mojej żonie chodziło po głowie - jak jej pokazałęm to jeszcze bardziej się utwierdziła w słusznym wyborze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 09.08.2012 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Chyba wykafelkowanej kuchni jeszcze nie pokazywałam, no więc pokażę - naszego stworka-potworka http://img163.imageshack.us/img163/7892/p1030844pg.jpg http://img232.imageshack.us/img232/3563/p1030842p.jpg I początki w wiatrołapie: http://img839.imageshack.us/img839/1847/p1030872a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.08.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 faktycznie ludzik za to wiatrołap robi sie bardzo nowoczesny...ładnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 13.08.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 może to sprawka ludzika ale kuchnia wydaje się większa...czary mary ;]ładnie, tak "domowo"..niedługo finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 14.08.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Jak widzę kafelki w kuchni pod zabudowę tez dajecie. A stworek - potworek wyszedł fajny tylko troche przez meble zostanie przyslonięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 14.08.2012 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 No tak, woleliśmy wykafelkować od razu całą kuchnię, bo wiadomo,że w życiu różnie bywa i może za 10 lat meble w kuchni będą zupełnie inaczej ustawione (choć nie ma tu zbyt dużo możliwości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 16.08.2012 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 No tak, nie ma to jak spędzić świąteczne przedpołudnie na budowie No ale cóż, mus to mus, coś trzeba było zrobić - wybraliśmy te "ciche" roboty. Ja za fugowałam płytki w kuchni, na więcej zabrakło mi fugi a mąż dokańczał jeszcze elektrykę, montował lampy, itp. itd. Zdecydowaliśmy też, że weźmiemy jakąś ekipę do dokończenia ocieplenia poddasza. Jedna warstwa wełny położona na skosach, trzeba położyć drugą warstwę i poukładać panele. Nam po prostu braknie czasu, więc trzeba będzie zapłacić. Rusza casting macie kogoś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 16.08.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Teraz cięzko bo wszyscy mówia ze w okresie zimowym to taka robotę chętnie wezma a ja mam ich w d.... zima chcę przed zimą a ci co robia teraz juz kurka zajęci i zostanie mi samemu to chyba robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 20.08.2012 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 I znowu powoli do przodu - mamy wypłytkowaną podłogę w małej łazience http://img829.imageshack.us/img829/7747/p1030888x.jpg Tu na zdjęciu widać też kilka płytek które wylądują na ścianach a tak wyglądają w zbliżeniu: http://img515.imageshack.us/img515/4558/p1030911o.jpg Ach, wymyśliłam żeby w tej małej łazieneczce na ścinie po prawej dać duże lustro od sufitu do podłogi (na szer. ok 50 cm). Na tej ścianie nic nie będzie więc myślę że takie lustro mogłoby tam zawisnąć (oczywiście nie na kafelkach tylko między nimi, na ścianie:) ) Mamy skończony woatrołap (no prawie bo zostały do położenia dwie płytki - musieliśmy najpierw "schować w ścianie podejście pod kaloryfer, którego na razie nie będzie bo mamy podłogówkę): http://img268.imageshack.us/img268/4152/p1030892v.jpg No i zawisły lampy: w przedpokoju: http://img404.imageshack.us/img404/6198/p1030896x.jpg i w małym pokoju "gościnnym": http://img833.imageshack.us/img833/2430/p1030899g.jpg Za fugowałam też już całą kuchnię, przedpokój i wiatrołap. Mąż musiał pociągnąć jeszcze jeden kabelek (jakoś nam się o nim zapomniało ) i coś tam jeszcze grzebał przy elektryce. W piątek ma przyjechać piec, planuję wziąć dzień wolny i może uda mi się położyć panele w salonie No i znaleźliśmy ekipę do ocieplenia poddasza, dużo chętnych, oczywiście cenowo bardzo różnie Mam nadzieję że dobrze wybraliśmy, bo dotychczas bywało z tym różnie Po ociepleniu startujemy po ostatnią transzę i wtedy będzie "sajgon" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marienka 20.08.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Czesc Madziu co to za lampa w pokoju goscinnym i jak mniej wiecej wyglada cenowo?? Bo szukam czegos podobnego:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 20.08.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Hehe, lampę kupiłam jakiś czas temu w Biedronce za całe 15 zł A wczoraj w Castoramie widziałam takie same (tylko kolorowe) za 149 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.08.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 hej:) do przodu, do przodu..ładnie, ładnie ;] podobają mi się płytki w małej łazience i pomysł z lustrem super! może też tak zrobimy u siebie ..bo to optycznie powiększy pomieszczenie...no no warto przemyśleć.. ładne też lampy w przedpokoju a najlepsza cena za lamę w pokoju gościnnym! he ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 20.08.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 a teraz tak patrzę na projekt i widzę wszelkie "małe niedociągnięcia" //m.in. dlaczego nie wymyślili drzwi do kuchni..na środku..tylko z jednej strony serzej a z drugiej tyci tyci... chyba właśnie zrobię dokładnie na środku... jak widać z korytarza no i wczoraj pospacerowałam pierwszy raz po schodach do piwnicy..i takie "krótkie" wydają mi się...25 cm.. nie wiem jak długo będę przyzwyczajać się do nich..skoro w obecnym domu (rodziców) mamy az 28cm... ale skoro mówisz ze są wygodne, to zapewne takie są ps. zastanawiam się czy będąc tak daleko w budowaniu..zmieniłabyś coś? mi za każdym razem nasz domek -budowa, podoba się coraz bardziej i nie zamieniłabym projektu na żaden inny pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts