aniewa 23.11.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Niestety chłopaki nie zdążyli - to znaczy pogoda im nie pozwoliła na otynkowanie domu. Pozostaliśmy więc z domkiem ocieplonym styropianem i zaciągniętym klejem - na razie mamy szarą elewację Kolor pojawi się na wiosnę http://img832.imageshack.us/img832/4412/20121120155819.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 23.11.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 http://img832.imageshack.us/img832/4412/20121120155819.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 23.11.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 wow Madziu kuchnia! czekamy więc niecierpliwie:) tylko poprosimy o zdjęcia w dzień, będą ładniejsze no i oczywiście czekam na zdj, domku. jak wygląda teraz z zewnatrz? ps. u nas w końcu zaczęło się..powoli robią dach! ;] ps. czy widzicie coś nie tak na tym zdjęciu moim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.11.2012 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Zdjęcia będą - jak zrobię postaram się w tym tygodniu... Kuchnia będzie - jak przywiozą - niby mają termin do końca tygodnia, ale wiadomo jak to bywa - czekamy na razie cierpliwie A na zdjęciu nic mi się nie rzuca w oczy - może jakaś podpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 26.11.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 A na zdjęciu nic mi się nie rzuca w oczy - może jakaś podpowiedź? skoro nic nie widać, to może nie będziemy tego zmieniać ale ogólnie to mamy dużo wyższe okna balkonowe..jakoś tak pomyliły się robotnikom wymiary i już za poźno na naprawy :/ eee...szkoda gadać.. niektórzy twierdzą,że to niby lepiej bo więcej światła będziemy mieć w pomiessczeniach..ale powiem szczerze..mi to wizualnie nieodpowiada :/ i co jest tak xle??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 27.11.2012 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Może nie wygląda to źle ale musicie wziąć pod uwagę fakt że przy zamawianiu okien cena może być większa - skoro to nie standardowy otwór możecie trochę więcej zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 27.11.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Może nie wygląda to źle ale musicie wziąć pod uwagę fakt że przy zamawianiu okien cena może być większa - skoro to nie standardowy otwór możecie trochę więcej zapłacić. tak, tak...to już niestety zrozumieliśmy :/ i z tym doszliśmy do porozumienia..ale czy to wizualnie jakoś wygląda?? może poźniej wkleję zdjęcia od przodu..jak zrobię:] pd. więźba dziś już gotowa! jak się cieszę..pewnie teraz będą mieli troszkę przerwy i jakoś pojadą dalej..na razie jest dobrze i podoba mi się robota, podoba yuupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 29.11.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 tak, tak...to już niestety zrozumieliśmy :/ i z tym doszliśmy do porozumienia..ale czy to wizualnie jakoś wygląda?? może poźniej wkleję zdjęcia od przodu..jak zrobię:] pd. więźba dziś już gotowa! jak się cieszę..pewnie teraz będą mieli troszkę przerwy i jakoś pojadą dalej..na razie jest dobrze i podoba mi się robota, podoba yuupi http://img171.imageshack.us/img171/5876/20121128145935.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 30.11.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Jak na razie nie rzuca się to jakoś szczególnie w oczy, ale wszystko zależy od efektu końcowego - myślę że nie będzie źle Jutro postaram się zrobić zdjęcia naszego domku z szarą elewacją. W tygodniu jak zajeżdżam na budowę to już niestety jest ciemno. A jutro będziemy tam od samego ranka - dzisiaj Andrzejki na budowie Kuchnia niestety dojedzie dopiero w grudniu, ale konkretnej daty nie znam Mam nadzieję że będzie topierwszy tydzien grudnia, taki prezent Mikołajkowy Zaczynam się już przyzwyczajać już do myśli że niestety świąt nie spędzimy w nowym domku no trudno, jeszcze nie jedne święta przed nami. Niestety zbyt dużo rzeczy nam jeszcze brakuje żebyśmy mogli spokojnie odprawić Wigilie... jakoś mnie to specjalnie nie denerwuje, no ale... Powoli zbieramy się za kompletowanie papierów do odbioru domu - zamówiony już geodeta, elektryk do pomiarów, jeszcze kominiarza trzeba sprowadzić... No i zamówiliśmy drzwi wewnętrzne - ale nie wiadomo czy wyrobią się przed świętami No i tak - dużo nie wiadomych, pozostaje tylko czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 03.12.2012 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Obiecane zdjęcia w szarym ubranku: http://imageshack.us/a/img248/3677/p1040581a.jpg http://imageshack.us/a/img27/4154/p1040583e.jpg http://imageshack.us/a/img853/1522/p1040584t.jpg Mamy już też skończone panele na suficie w przedpokoju na górze: http://imageshack.us/a/img832/9865/p1040590w.jpg http://imageshack.us/a/img28/4677/p1040593j.jpg (zostało jeszcze do wykończenie wejście na strych) Teraz teściu robi łazienkę i w sumie będzie mieli "górę" poddasza gotową I jeszcze nasze bambusy w sypialni: http://imageshack.us/a/img836/8572/p1040568f.jpg Acha, i skończyliśmy sufit w kuchni - podwieszony, zaszpachlowany, zeszlifowani i pomalowany - od razu ładniejsza ta kuchnia Jak ja się cieszę że w całym domu nie dawaliśmy gładzi - niby taka kuchnia a syfu było tyle że....wszędzie kurz, pył...podłogi myłam chyba z 50 razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 03.12.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 no no...mi się wydaje,że idziecie jak burza...a do świąt niby nie skończycie..w sumie może to i lepiej...na spokojnie przeprowadzicie się w SZCZĘŚLIWYM 2013 ROKU:) domek Wasz to już w ogóle budowy nie przypomina! dom pełną parą..a w szarym ubranku do twarzy..haha do muru ;] PS. będziecie robić te słupy przy daszku od wejścia, czy już nie? my je zrobiliśmy..i mamy też daszek tj. na projekcie a nie prosty i zastanawiam się, jak nam rynny zrobią..to będzie trudne zadanie! ale niech robią mogłabym prosić też o zdjęcia tego sufitu w kuchni? jak rozwiązaliście zakrycie rur, te stelaże itp.?? jeśli masz to poproszę o fotki z realizacji i już po..będę wdzięczna:) A U NAS... ZIMOWO JUŻ NIESTETY I UTRUDNIA TO PRACE NA DACHU..otóż zabrakło nam listew na dach, no i dokupiliśmy i w tym zimnym nie idzie malować..więc na budowie jedno pomieszczenie zamknięte i grzejnik podłączony..ależ my za prąd zapłacimy?! :/ zawsze cos... niestety.. ale i tak dobrze, że jeszcze śniegiem nie sypnęło i można robić dach dalej :)oby jak najdłużej:) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 03.12.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 http://img844.imageshack.us/img844/8409/dsc00016ag.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 04.12.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 PS. będziecie robić te słupy przy daszku od wejścia, czy już nie? my je zrobiliśmy..i mamy też daszek tj. na projekcie a nie prosty i zastanawiam się, jak nam rynny zrobią..to będzie trudne zadanie! ale niech robią mogłabym prosić też o zdjęcia tego sufitu w kuchni? jak rozwiązaliście zakrycie rur, te stelaże itp.?? jeśli masz to poproszę o fotki z realizacji i już po..będę wdzięczna:) Słupy przed wejściem będziemy robić, ale dopiero jak ogarniemy trochę teren przed domem i będziemy wiedzieli jak będą wyglądać schody wejściowe. Właśnie ze względu na rynny u nas trochę ten daszek inaczej wygląda, no i utrzymuje się bez słupów Co do sufitu w kuchni - daliśmy takie profile (długości) żeby zakryły rurę od okapu (110) i żeby sufit zrównał się z podciągiem oddzielającym kuchnię od salonu. Wyszło idealnie! Zdjęcia postaram się jak najszybciej zrobić i wkleić. I odszukam coś z realizacji A wy robicie pełne deskowanie dachu? W ogóle fajnie aniewa że mnie jeszcze odwiedzasz, chyba ty jedna tylko ale i tak dobrze że kogoś ten dziennik interesuje no i pamiątka będzie Fajnie jest zobaczyć takie porównanie z inną Adelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 04.12.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 widze, madzia11mk, ze niebawem sie wprowadzicie Nam wczoraj stuknelo 1 roczek odkad mieszkamy na swoim Od czasu do czasu sledze jeszcze forum, ale malo czasu na to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 05.12.2012 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Oj dzogurt pamiętam jak się wprowadzaliście, mam nadzieję że niedługo i my będziemy już mieszkać W poniedziałek ma być kuchnia zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 05.12.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Oj dzogurt pamiętam jak się wprowadzaliście, mam nadzieję że niedługo i my będziemy już mieszkać W poniedziałek ma być kuchnia zobaczymy Kuchnia! wow! czekam z niecierpliwością, jak na swoją..dla mnie to jedno z najważniejszych pomieszczeń w domu. Gratulki! HEH...śnieg pada, pewnie nie dojadą na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 05.12.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Słupy przed wejściem będziemy robić, ale dopiero jak ogarniemy trochę teren przed domem i będziemy wiedzieli jak będą wyglądać schody wejściowe. Właśnie ze względu na rynny u nas trochę ten daszek inaczej wygląda, no i utrzymuje się bez słupów Co do sufitu w kuchni - daliśmy takie profile (długości) żeby zakryły rurę od okapu (110) i żeby sufit zrównał się z podciągiem oddzielającym kuchnię od salonu. Wyszło idealnie! Zdjęcia postaram się jak najszybciej zrobić i wkleić. I odszukam coś z realizacji A wy robicie pełne deskowanie dachu? W ogóle fajnie aniewa że mnie jeszcze odwiedzasz, chyba ty jedna tylko ale i tak dobrze że kogoś ten dziennik interesuje no i pamiątka będzie Fajnie jest zobaczyć takie porównanie z inną Adelką Jakże mogłabym Was nie odwiedzać?! pamiętam i miło popatrzeć, jak inni zmagają się z budową,..a tym bardziej,że Wasza Adelka jest mi bardzo bliska:] pamiątka będzie niesamowita...poźniej po latach będziesz pokazywać dzieciom...mały musi troszkę poTatusiu i Teściu..też trzeba wspomnieć..a i o Mamie, która pilnuje Młodego też wielkie podziękowania się należą..bo gdyby nie to, prace posuwałyby się o wiele wolniej No i jakże miło będzie do tego Wam wracać, prawda... ;] ;] ;] no i dla mnie to będzie też pamiątka, bo to "mój pożyczony" dziennik nasze fotki też miło będzie oglądać po latach:P co do deskowania.. nie..robimy tak jak Wy, taką podbitkę...a dalej tylko folia..te murłaty, czy jak tam się to nazywa..no i dachówka.. dachówka już kupiona, i czeka na włożenie...kupiliśmy euronit profil s duratop w kolorze antracyt, a krokwie malujemy drewnochronem kolor tik, jakby kogoś interesowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 05.12.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 .coś się skasowało..powinno być tak : Pmały musi troszkę podrosnąć,żeby zainteresować się tematem...a po latach będziecie jemu pokazywać i wspominać..i Młody zobaczy jak jego Mama walczyła dzielnie z budową, jak własnymi rękoma pracowała...no i o Tatusiu i Teściu..też trzeba wspomnieć..a i o Mamie, która pilnuje Młodego też wielkie podziękowania się należą..bo gdyby nie to, prace posuwałyby się o wiele wolniej . No i jakże miło będzie do tego Wam wracać, prawda... ;] ;] ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.12.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Madziu blisko, coraz bliżej Tynk u Was na domku wygląda niemal jak moja elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 13.12.2012 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Kurcze aniewa przepraszam, cały czas zapominam o tych zdjęciach sufitu w kuchni. Ale są, postaram się jutro je wkleić Kuchnia dojechała - się składa - pokażę jak już będzie w całości poskładana Z piecem chyba w końcu się "dogadaliśmy". Grzeje Dogadaliśmy się też z bankiem - udało nam się przesunąć termin oddania domu do użytkowania i dobrze, będzie trochę spokojniej przed świętami Powoli załatwiamy już papierki do oddania domu - wczoraj był geodeta, pomierzył i przygotuje mapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts