stpol 01.02.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam.Mam w domu taki kominekhttp://img192.imageshack.us/img192/4066/zdjcie224i.jpg Został postawiony w czasie budowy domu w latach 80-tych. Niestety spełnia tylko funkcję dekoracyjną no i ładnie się w środku pali i to wszystko. Chcę go jakoś przerobić w taki sposób aby można było nim też dogrzać dom. Czy ktoś z was ma może jakiś pomysł co z tym fantem zrobić??pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 01.02.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Przerobić się nie da. Trzeba wziąć młot, zburzyć do gołej ściany i postawić nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakoxxs 01.02.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Przerobić się nie da. Trzeba wziąć młot, zburzyć do gołej ściany i postawić nowy. tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.02.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Nie widzę dokładnie ale jeżeli to jest kominek otwarty to raczej nic nie zrobisz. Jeżeli jest tam kaseta to możesz popróbować dołożyć do niej podkowę. Mój wujek kiedyś jak jeszcze nie było kominków z pw a te co były były drogie montował w zwykłych kasetach wspawane wężownice i nawet to grzało. Jednak sprawność tego nie była zbyt duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stpol 01.02.2010 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Niestety w środku nic nie ma tylko cegły szamotowe!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.02.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam.Jeżeli darzysz go sentymentem lub nie chcesz zmieniać jego konstrukcji i wyglądu, da się zamontować w nim kasetę kominkową (nawet jeżeli trzeba będzie to zrobić na miarę), która w znaczny sposób wykorzysta energię "uciekającą" w komin.Jeżeli nie podoba Ci się on - zburzyć, zaprojektować i zrobić nowy.Taki jak chcesz, o jaki Ci się podoba i o jakim marzysz...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 01.02.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Niestety ale najlepiej wyburzyć. Ja nie chciałem swojego wyburzać (rocznik 89) ale fachowcy tak zalecili, więc poszedł pod młotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts