janekbo 05.02.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 są przypinane do styropianu pod nim więc jak mogą wypłynąć?? Sam kładłem podłogówkę, więc wcześniej dokładnie zbadałem sprawę. Ze zdobytego materiału wynikało jednoznacznie, że klipsy nie wystarczą. Wolałem nie eksperymantować na własnej skórze. Może w 80 % się uda, ale lepiej nie być w tych 20% Każdy tak myślał zanim zobaczył miksokreta w akcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 05.02.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 są przypinane do styropianu pod nim więc jak mogą wypłynąć?? Sam kładłem podłogówkę, więc wcześniej dokładnie zbadałem sprawę. Ze zdobytego materiału wynikało jednoznacznie, że klipsy nie wystarczą. Wolałem nie eksperymantować na własnej skórze. Może w 80 % się uda, ale lepiej nie być w tych 20% Każdy tak myślał zanim zobaczył miksokreta w akcji... Widziałem go w akcji u siebie i w wielu innych miejscach ponieważ pracowałem nieraz jako ładowacz piasku, cementu i wody do mixokreta i nie widziałem nigdy wypływających rurek od podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7tonik 05.02.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 nie widziałem nigdy wypływających rurek od podłogowego. I zawsze była instalacja niezalana wodą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 05.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 nie widziałem nigdy wypływających rurek od podłogowego. I zawsze była instalacja niezalana wodą???? U mnie nie było nawet kropelki... Jak większość zapewne - rurki były wypełnione powietrzem pod ciśnieniem - bynajmniej nie po to żeby je dociążyć (jak by się wydawało z wodą) ale po to, żeby od razu zidentyfikować uszkodzenie mechaniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 05.02.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 A gdyby zrobić próbę szczelności powietrzem? To gorsze rozwiązanie? Próba powietrzna nie jest wiarygodna, gdyż powietrze znacznie lepiej ulega sprężeniu niż woda. ale czy 5 atmosfer powietrzem to nie to samo co 5atm wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 05.02.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 ciśnienie to samo tylko nie jestem fachowcem, ale uważam że 5 atm powietrzem jest "trudniejsze dla instalacji" gdyz gęstość powietrza i wody ma tu znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 05.02.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 ciśnienie to samo tylko nie jestem fachowcem, ale uważam że 5 atm powietrzem jest "trudniejsze dla instalacji" gdyz gęstość powietrza i wody ma tu znaczenie. ja też nie jestem i intuicyjnie odnoszę podobne jak Ty wrażenie, ale test z powietrzem tu odradzano dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 28.03.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Można wiedzieć co to za rury, jakiej firmy? dziś sprawdzę to póżniej napisze Kingrajd, możesz napisać, jakiej marki to były rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_kola 29.03.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ciśnienie to samo tylko nie jestem fachowcem, ale uważam że 5 atm powietrzem jest "trudniejsze dla instalacji" gdyz gęstość powietrza i wody ma tu znaczenie. Zgadza się, ja również miałem test powietrzem. Jeśli szczelność zostanie utrzymana przy powietrzu to tym bardziej powinna zostać przy wodzie. Tak jak kolega napisał gęstość ma znaczenie. Mi podłogówkę kładli zimą dlatego nie zalewałem wodą a na test szczelności się uparłem chociaż chcieli to odłożyć do momentu uruchomienia instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts