barbarka300 01.02.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Nasza wylewka w piwnicy uległa pęknięciu- dwie duż erysy przez całą piwnicę . Jakie rady na przyszłość co zrobić?. Dodam,ż e jest to pierwsza wylewka a piwnica jest ocieplona z ewnątzr styro + folia kubełkowa . Drenaż wokól na dwóch poziomach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankhou 12.02.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 U mnie podobna sytuacja. Mam dwa pęknięcia na całą długość piwnicy. Jakby ktoś kompetentny w tej kwestii mógłby się wypowiedzieć - byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 14.02.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Czy pekniecie ma charakter wysadzinowy czy to tylko rysa, rysa ze szczelina, jaka technologia budowania, jak wygladaly etapy prac nad ta wylewka, czy piwnica byla ogrzewana, czy dom byl zamieszkaly, jaki macie grunt pod wylewka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankhou 14.02.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Nie podam Ci zbyt wiele szczegółów ponieważ dom był budowany prawie 30 lat temu. Pękniecie nie jest wysadzinowe. Jest to rysa, a właściwie szczelina szerokości ok. 1 mm biegnąca przez całą długość pomieszczenia. Pęknięcie pojawiło się jedynie w tym pomieszczeniu piwnicy gdzie znajduje się piec C.O. Jako tako piwnica nie jest ogrzewana. Piwnica jest częściowo w ziemi, tj. do wysokości 60 cm. Dom był cały czas zamieszkały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka300 14.02.2010 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Nasza piwnica jest pod domem nie zamieszkałym (budowa -stan surowy otwarty)i dodam,że to jest pierwsza wylewka ale i tak wzbudziła niepokój nie wiem czy słusznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts