Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OCIEPLENIE PODDASZA

Recommended Posts

[WITAM

DOTYCZY - OCIEPLENIA SYFITU BEZ PŁYTY

NA PODDASZU NIEMAM PŁYTY BETONOWEJ , LECZ DESKI I BOAZERIE , NA DESKACH JAK TO KIEDYŚ SIĘ ROBIŁO ROZCIĄGNOŁEM ZWYKŁĄ FOLIE I ROZŁOŻYŁEM WEŁNE ISSOWER GRUBOŚĆ 15 CM , I ONA JEST LUZNO POŁOŻONA NA PODDASZU, A METR NAD TYM JEST JUŻ DACH POKRYTY BLACHĄ , I TERAZ MAM TAKI PROBLEM ŻE W ZIMIE JAK JEST W POKOJU CIEPŁO TO PRZEZ BOAZERIE CZASAMI PARE KROPLI LECI DO POKOJU - JAKA TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNA

POZDRAWIAM I DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ[/b][/i]

Najpierw musisz trochę uściślić (najlepiej małymi literami) co gdzie jest. Jeśli spróbujesz przeczytać swój post tak jakbyś nic nie wiedził o sprawie to sam przyznasz, że trudno wiele rzeczy z niego wywnioskować.

Gdzie nie ma tej płyty? Na stropie między poddasza, a parterem?

Gdzie są te deski i boazeria? Na skosach? Na podłodze poddasza?

Gdzie te krople spadają? Przez strop do pokoju na parterze, czy przez dach na poddasze?

Jak wygląda przekrój tego stropu?

Czy poddasze jest ocieplone i ogrzewane? Domyślam się, że nie, ale lepiej to wiedzieć na pewno.

Z tego co zrozumiałem wydaje mi się że, w miejscach gdzie kapie woda masz mostki termiczne i tych miejscach skrapla się para wodna gdy zetknie się z zimna folią. Sprawdź dobrze ciągłość izolacji. Najlepiej było położyć np. 5 i 10cm i ułożyć na zmianę prostopadle do siebie.

I wyłącz klawisz Caps Lock :D