nigger 07.02.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Jak w temacie, są takowe ? nigg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 09.03.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Mam dylemat proszę o rade chcę urządzć kuchnie w starym stylu więc potrzebna jest mi kuchenka retro, tylko tylko taka żebym nie zbankrutowała finansowo przy jej kupnie czarne odpadły zostały kremowe i mosiężna, czy ktoś z was którąś posiada lub może coś doradzić, którą wybrać Nardi FRA 409 BR + FH 40 AR http://image.ceneo.pl/data/products/143668/2cc92c9a-f16b-4ba6-bdae-a441dc6ba8e1_product.jpg http://www.ceneo.pl/;003143668;02329.htm cena 1640zł klasa B Ariston FT 850.1 (OW) + PH 640 MST (OW) R http://image.ceneo.pl/data/products/1119150/product.jpg http://www.ceneo.pl/1119150 cena 1630zł klasa A AMICA EBR7331W http://image.ceneo.pl/data/products/734401/product.jpg kolor podobno przekłamany cena1415zł klasa A jest jeszcze Ariston FR 540 2 WH + PF 640 E WH ale biała http://image.ceneo.pl/data/products/1249665/product.jpg cena 1139zł klasaB TEKA HR 700 http://image.ceneo.pl/data/products/134517/product.jpg 1040zł klasa A ale nie wiem jaka płyta do tego Poradzie proszę, chce wydać nie więcej niż 1700zł może znacie jakieś inne modele kremowe lub w kolorze miedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 09.03.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witaj ja mam ten pierwszy od góry. Z tym że nie Nardi ale Ardo a płyta ma 5 palników. Cena rok temu przez Euro.com.pl płyta 5 palników 895 zł a piekarnik chyba 890(co do ceny piekarnika nie jestem pewien) ? Użytkuje około roku, kolor super w utrzymaniu czystości. Generalnie jadna wada: gdy timer odliczający czas dojdzie do zera i wyłaczy piec to dzwoni w spoósb ciągły . Np jak wcześniej wyłączysz piec i zapomnisz wyzerować minutnik, a później wyjdziesz z domu to dzwonek będzie dzwonił i dzwonił .... aż wrócisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.03.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Jeśli mogę wtrącić 3 grosze, to nie kupuj sprzętu energetycznej klasy B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 09.03.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 ZŁoty Róg dzięki za odpowiedz cieszynianka aż taka duża różnica w poborze prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.03.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Zobacz w danych szczegółowych, powinne być na stronie producenta. Ceny energii z pewnością będą szły w górę, a sprzęt, który będzie używany codziennie lub często, będzie pobierał więcej energii i tak do końca jego eksploatacji Z powodu tego kupiłam lodówkę klasy A+, bo będzie chodziła każdego dnia, przez cały rok i tak do końca jej żywota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Co do klasy energetycznej to nie patrz na klase czt to A, B lub C. Niektore firmy w klasie C maja mniejsze zuzycie kW niz inne firmy w klasie A, wiec patrz jakie jest zuzycie kW, a nie na klase, bo mozesz sie naciac.To ile piekarnik zuzywa pradu w danej klasie w ofertach internetowych nie umieszczaja raczej, w katalogach sa takie dane, a najpewniej mozna sprawdzic to na zywo, kazdy piekarnik ma doklejony bialy pasek, na ktorym widnieje klasa i kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 09.03.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Właśnie muszę się chyba udać do jakiegoś dużego sklepu AGD i pooglądać te kuchenki Lodówkę też wybrałam A+ a piekarnik myślę że będzie używany 2 razy w tygodniu więc to też niespecjalnie dużo, ale na pewno warto zwracać uwagę na zużycie energii, bo ta oj drożeje drożeje. Czekam jeszcze na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 09.03.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 _Beti_, Ja mam tą trzecią - Amicę znaczy (tylko, że czarną).. Użytkuje się baaaaaaaardzo fajnie i dobrze Kuchenka myje się wspaniale - nawet przy bardzo zabrudzonej wystarczy woda i zwykły płyn do naczyń i jest czyściutko!!!! Piekarnik też działa dobrze.. Jedną rzecz zauważyłam dopiero po zamontowaniu (w sumie nie jakoś bardzo przeszkadzającą). Mimo, że całość to szerokość 60cm to w środku jest nieco węższy niż inne 60centymetrowe.. No i ma tą samą "wadę" o której pisała Złoty Róg.. Ale generalnie polecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.03.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Jesli chodzi o modele retro to rok temu robilam kuchnie i tez szukalam takiego kompletu, wybralam czarny.Ladnie wyglada model nr 2 aristona i model nr 1 nardi ale nie w miedzi tylko w innych kolorach jasnych szampanski, cynamon, kamien jesieni (nardi ma kilka do wyboru). Ta miedz jest strasznie tempa do czyszczenia i bedziesz miec problem z doborem okapu, zlewu, lampy, karniszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 09.03.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam,Ja mam Ariston - ten model po Nardi, kolor antracyt, do tego płytę ceramiczną też Ariston. Kupowałam rok temu w Euro, mieli akurat na te modele najlepsze ceny wg Ceneo. Piekarnik sprawuje się dobrze, ma fajny program do pieczenia pizzy - kilka minut i gotowe, termoobieg. Wadą jest tylko jedna blacha w standardowym wyposażeniu (plus dwie kratki), blachy z mojej Amici były niestety zbyt głębokie oraz zwykłe prowadnice - rowki zamiast teleskopowych lub choćby drucianych, skutkuje to trochę cięższym wyciąganiem blachy z nagrzanego piekarnika. U mnie zamontowany jest w meblach koloru waniliowego, pasuje świetnie, ale jest to jedyny widoczny sprzęt agd, reszta (lodówka, zmywarka, okap) w zabudowie, mikrofala w szafce.Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.03.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Co do klasy energetycznej to nie patrz na klase czt to A, B lub C. Niektore firmy w klasie C maja mniejsze zuzycie kW niz inne firmy w klasie A, wiec patrz jakie jest zuzycie kW, a nie na klase, bo mozesz sie naciac. To ile piekarnik zuzywa pradu w danej klasie w ofertach internetowych nie umieszczaja raczej, w katalogach sa takie dane, a najpewniej mozna sprawdzic to na zywo, kazdy piekarnik ma doklejony bialy pasek, na ktorym widnieje klasa i kW. Dlatego pisałam, żeby sprawdzić na stronie producenta Czy rzeczywiście oznaczenie klasy energetycznej nie wiąże się z poborem energii Zawsze miałam przekonanie, że są to ściśle ze sobą powiązane wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.03.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Sprawdziłam: "Klasa energetyczna: Parametr informujący o zużyciu przez urządzenie prądu w określonych przez normy warunkach. Określa efektywność i oszczędność urządzenia. Klasy energetyczne określane są literami od A do G. Urządzenia klasy A zużywają najmniej energii, klasy G - najwięcej. Pojawiają się już urządzenia posiadające klasę A+, która są oszczędniejsze o 25% w porównaniu z urządzeniami klasy A. Parametr umożliwia porównanie kosztów eksploatacji różnych modeli." "Klasy energetyczne (klasy efektywności energetycznej) oznacza się literami od A do G. Dla niektórych urządzeń wyróżnia się również klasy A+ oraz A++. Wyznacza się je ze stosunku rocznego zużycia energii przez dane urządzenie do standardowego zużycia energii przez tego typu urządzenia określonego odpowiednimi przepisami. Klasą A oznacza się urządzenia najbardziej efektywne a klasą G najmniej efektywne. Przyznawanie odpowiednich klas energetycznych w Polsce reguluje rozporządzenie Ministra Pracy i Gospodarki z dn. 20 maja 2005 "W sprawie wymagań dotyczących dokumentacji technicznej, stosowania etykiet i charakterystyk technicznych oraz wzorów etykiet dla urządzeń" (Dz. U. z 2005 nr 98 poz. 825)." Chyba jednak nie na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.03.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Jutro w pracy obejrze piece to napisze to co producent umiescil na paskach dolaczonych do piekarnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 10.03.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 890(co do ceny piekarnika nie jestem pewien) ? Wczoraj sprawdziłem. Faktycznie piekarnik kosztował nie 890 a 1199, klasa A(Jest parę typów , różnią się ilością diód itp). Ten kolor świetnie pasuje do elementów mosiężnych, (klamki, uchwyty, rurka na ściereczki). Zastanów się nad płytą 5-cio palnikową. Nie jest co prawda często i gęsto przez nas wykorzystywana ale jak już zachodzi taka potrzeba to wygoda i szybkość w działaniu jest niesamowita. Jak trochę poszperasz w internecie , (a wiem ze masz do tego talent )to powinnaś korzystnie kupić. U nas różnica w cenię między takimi płytami była niewielka. A zachwyt odwiedzających nas gości nad tym niespotykanym novum -bezcenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okyas 10.03.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ja mam tego aristiona Ariston FT 850.1 (OW) + PH 640 MST (OW) R i jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 10.03.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Mam pytanie do użytkowników Ariston czy kolor antracyt to jest odpowiedni koloru kremowego, kości słoniowej? Ja mam tez lodówkę i zmywarkę ukrytą więc muszę dobrać tylko okap myślałam o teka http://www.kupujemy.pl/md/d/pd4/nub/ero60-teka/bi.jpg Nadal mam mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.03.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Nie wiem czy dobrze zrozumialam pytanie ale antracyt to kolor sprany czarny, mam piec antracyt i okap (fotki w dzienniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 12.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 a czy ten układ palników w Ariston nie przeszkadza w ułożeniu garnków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 12.03.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja od niedawna mam w stylu retro Aristona. http://images50.fotosik.pl/82/69a2cf56ffc67ca5med.jpg Niestety przez lata przyzwyczaiłam się do minutnika i sekudndnika cyfrowego a tu jest analogowy. Ale już kupiłam sobie fajny z tescomy: http://www.tescoma.com/pic/636076.jpg Denerwuje mnie tez, że ruszt na płycie składa się z trzech części i za każdym razem jak chcę ją przetrzeć jest trochę zabawy. Ale zadowolona jestem z efektu wizualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts