Pan Roman 02.02.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Mimo że wątek zboczył z głównego tematu, to ja jeszcze dołożę - u mnie kolejność była taka: instalacje, okna (drewniane), tynki, wylewki. Nie zauważyłem, żeby oknom coś się stało. Tynki cementowo-wapienne maszynowe (Maxit IP18W) wykańczane przy oknach na listwach (takich ze skrzydełkiem z klejem do przyklejania folii, które potem się odłamuje) - rezultat: okna czyste. Czyli da się, a zależy to od ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.02.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 taką własnie teorię prezentuje część producentów okien drewnianych ... Ci zdrowiej myślący producenci nie stawiaja żadnych zakazów co do montażu okien przed tynkami bo są pewni swojej dobrej impregnacji drewna - inaczej mówiąc ... Są pewni impregnacji, czy może wszystko im jedno, czy klientowi okna się wypaczą czy nie, zapłacił, niech spada, gwarancję i tak się da unieważnić jakby co z powodu niezachowania zasad montażu czy czegoś takiego? Poza tym, którzy to są, ci "zdrowiej myślący" producenci? Bo jak szukałem okien (drewnianych), to z rozpatrywanych przeze mnie, zasadę montażu okna po tynkach i wylewkach wyznawali wszyscy brani pod uwagę, co najwyżej nie robiąc z tego nakazu (np. pod rygorem unieważnienia gwarancji), ale przyznając wprost, że tak jest o wiele bezpieczniej. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts