Violek 01.02.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Czy mozecie mi poradzic co musze zrobic zeby nie stracic pozwolenia na budowe domu - dostalam je wiosna 2008 czyli za okolo miesiac traci ważność. Nie zaczelam jeszcze nic robic bo zminiely mi sie plany życiowe Chcialabym jednak utryzmac to pzowolenie bo nigdy nie wiadomo kiedy znowu bede mogla myslec powaznie o budowie domu. Jak najprosciej i najtaniej utrzymac waznosc tego pozwolenia? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luboniak 02.02.2010 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Niech Ci kierownik zrobi wpis w dzienniku budowy, to przedłuży ważność o kolejne dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.02.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Niech Ci kierownik zrobi wpis w dzienniku budowy, to przedłuży ważność o kolejne dwa lata. Jeżeli jest. Jeżeli nie ma to poszukać kierownika , złożyć oświadczenie kierownika o podjęciu obowiązków, odebrać dziennik, zgłosić zamiar rozpoczęcia budowy, poczekać 7 dni , zrobić wpis do dziennika. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 02.02.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Niech Ci kierownik zrobi wpis w dzienniku budowy, to przedłuży ważność o kolejne dwa lata. Jeżeli jest. Jeżeli nie ma to poszukać kierownika , złożyć oświadczenie kierownika o podjęciu obowiązków, odebrać dziennik, zgłosić zamiar rozpoczęcia budowy, poczekać 7 dni , zrobić wpis do dziennika. Powodzenia No własnie - nie mam jeszcze kierownika Dzieki za odpowiedzi Zaczynam szukac kierownika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 05.02.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 skoro nie wbito szpadla, nie ma dziennika budowy to pozwolenie jest ważne 3 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.02.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 skoro nie wbito szpadla, nie ma dziennika budowy to pozwolenie jest ważne 3 lata... 3 lat weszło od nie dawna. Na pozwoleniu pisze ile jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.02.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Co prawda jest kilka interpretacji mówiących o tym, że jak nie rozpoczęto budowy to „zyskali” ten jeden rok, ale moim zdaniem, nie ma to podstaw prawnych, bo zapis noweli jest jednoznaczny: Do spraw wszczętych i niezakończonych decyzją ostateczną do dnia wejścia w życie niniejszej ustawy stosuje się przepisy tej ustawy. Ustawa weszła w życie pod koniec sierpnia 2008r, dlatego biorąc to wszystko pod uwagę, moim zdaniem, w tym przypadku obowiazują „stare” zapisy, czyli 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 05.02.2010 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Moje pozwolenie jest z datą 21 marca 2008. Przeczytalam wszystko dokladnie i nigdzie nie pisze nic o waznosci tego pozwolenia Jest za to na koncu pieczatka o brzmieniu " Niniejsza decyzja jest ostateczna ( i data) 01.04.2008 r. Faktycznie nie wbito jeszcze szpadla - nawet nie ogrodzilismy jeszcze dzialki bo jest duza i wymaga to duzych nakladow Czy jesli zadzwonie albo przejade sie do urzedu to poinformuja mnie o tym ile to pozwolenie jest wazne? Kurcze czy u nas wszystko musi byc takie zagmatwane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 08.02.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 mea culpa Skłaniam się, ku słowu pisanemu przez sSiwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.02.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Moje pozwolenie jest z datą 21 marca 2008. Przeczytalam wszystko dokladnie i nigdzie nie pisze nic o waznosci tego pozwolenia .... Nie do wiary , ale może ? Jak przed sierpniem to będzie ważne dwa lata. Rozpoczęcie bodowy ; http://forum.muratordom.pl/post3931062.htm#3931062 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts