Ray23 02.02.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Mam pytanie do znawców,specjalistów i pasjonatów. W jaki sposób moj kocioł MC 25 utrzymuje zadana temperature w pomieszczeniach z grzejnikami. Mam pogodówkę a regulator pokojowy czy konsola jest na parterze tam gdzie podłogówka. Mam zrobione 2 obiegi na podłogówkę i grzejniki.Wiem , że kocioł na podstawie pogodówki reguluje temperaturą zasilania w kotle. Pytam sie dlatego ze ustawiam na kotle temperature w obiegu A - grzejniki na 20 stopni to mam w pokojach 20 , ustawiam na 18 stopni na kotle to w pokojach tez mam 20 - przy takich samych ustawieniach termostatu (ok 2) Czy trzeba coś pomajstrować z krzywą grzania ? Jaka jest optymalna temperatura zasilania podłogówki ( chodzi mi o temperaturę minimalną ) - mam teraz ustawione 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts