henzo 20.01.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Czy można płyty g-k przyklejać do ścian wykonanych z silikatów podobnie jak glazurę.Nie placki, nie ruszt tylko paca z ząbkami. Ściana odpowiednio zagruntowana. Płaszczyzna ściany równa Czy są jakieśprzeciwskazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 20.01.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Oczywiście że można. Jeżeli ścianę masz równą i ją zaimpregnujesz to nie widzę przeciwwskazań.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 20.01.2004 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 garo dzięki.Czy ktoś tak już kładł płyty.Oczekuję na dalsze uwagi i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLPOAKS 20.01.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Można to robić pacą o ząbkach min. 8 mm pod warunkiem, że powierzchnia ściany jest równa. Dzięki takiemu zabiegowi nie słychać specyficznego "pustego" odgłosu dla płyt G-K. Jednak zużycie kleju jest około dwa razy większe w porównaniu do placków. Osobiście testowałem to remontując mieszkanie 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 20.01.2004 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Dzięki, właśnie ten efekt"głuche stukanie" powoduje,że byłem bliskirezygnacji z płyt g-k na rzecz tynków gipsowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 20.01.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Wydaje mi się, że metoda "na placki" ma jeszcze jeden plus. Jeśli kiedyś, w ramach remontu, będziesz musiał płytę zerwać i wymienić, będzie to dużo łatwiejsze, niż odłupywanie po kawałku płyty przyklejonej na całej powierzchni. Ale to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts