andreff 02.02.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Ile płaciliście za komin schiedel'a i gdzie w Toruniu można kupić najtaniej. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 03.02.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 A dla czego akurat schiedel? Są dużo tańsze opcje kominów systemowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreff 03.02.2010 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Fabryka jest pod Toruniem to myślałem że może będą tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 10.02.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Jakie kominy zatem możecie polecić? [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 10.02.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 To może zaczne.. kupowałam dwa kominy z wkładami ceramicznymi fi 200 dł 8,5mb i 9 mb z wentylacjami, oraz jeden komin 4 przewodowy wentylacyjny dł 8mb z firmy KONEKT z Białegostoku - kupowane przez allegro, w listopadzie, wraz z przesyłką, która niestety nie była tania zapłaciłam coś koło 6 tyś zł, za schiedla wycena około dwa razy tyle Kominy już pobudowane, wg murarzy niby trochę nierówne pustaki, choć dali radę, wyposażenie - wkład ceramiczny, wełna do ocieplenia na całej długości, do tego zakończenia kominów stalowe, drzwiczki, kratki wentyl, klej, wyczystki, trójniki, i wyjście do podłaczenia pieca w komplecie, przesyłka ekspresowa, kontakt z firmą bdb, jak kominy się sprawdzą? będzie wiadomo po kilki latach użytkowania, ale dlaczego miały by się nie sprawdzić, wg mnie nie było sensu kupować droższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomasz 11.02.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 ja właśnie też przymierzam się do kupna tego komina. Jestem już po wstępnych uzgodnieniach. Kompletny komin (łącznie z klejem) 8 metrowy z 3 wentylacjami to koszt z transportem trochę ponad 2.400 zł. wkłady ceramiczne sprowadzają z Niemiec reszta produkowana jest w kraju. Piec planujemy na paliwo stałe z podajnikiem. Również uważam że nie ma potrzeby przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 11.02.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 My dostaliśmy wycenę na 2 kominy7 m - 2960 zł6,66m - 2891 złIcopal 7m - 3600 zł6,66 m - 3500 złza Shiedla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ktosiek_67 21.02.2010 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Wszystko zależy jaki ma być komin z wentylacją czy bez i do jakiego typu kotła. Mieszkam 40 km od Torunia. Kominy kupowałem jednak w Sirbudzie w Pruszkowie przez internet bo ceny firmowych były kilkaset złotych niższe niż na naszym terenie i gwarantowali darmowy transport. Kupowałem Leiery.W naszym województwie kominy produkuje też Henkor i BFC( chyba nawet w samym Toruniu ) ale i tak wychodziły drożej niż te kupione w Pruszkowie a wyprodukowane w Malborku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts