internat1231 03.02.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 dzien dobry czy mówi Wam cos izolacja pianką natryskową poliuetynową , która ociepla dachy wewnątrz zamiast wełny lub styropianu,prosze o opinie jesli już ktos korzystał z takiej usługi?z tego co wiem jest to różnica okoł. 10-15 zł. za m2 między wełną a natryskiem pytanie czy oplaca sie dołożyc tę różnicę ?jak widzę u nas w Polsce bardzo sporadycznie stosowana metoda docieplania, natomiast na świecie to jest bardzo rozpowszechnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 09.02.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 metoda dobra, pianka tworzy litą warstwę i nie boi sie wody ani rozgrzanego słońcem dachu, wilgoci nie chłonie i robactwo tego nie lubi, jak z myszami to nie wiem , dodatkowym plusem jest jej współczynnik przenikalności, tam gdzie musisz dać 30 cm wełny wystarczy 20cm pianki, strzelam "na oko" bo nie chce mi sie liczyć, zyskujesz więc troche przestrzeni, jedyny minus to jak dla mnie ciągle wysoka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts