akswał 03.02.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 WitajcieZanim tu napisałam, używałam "szukajki" Mam wysoki poziom wód gruntowych i na dodatek bestie (psa) która przekopuje sie pod każdym mi znanym ogrodzeniem, dlatego też bedę zmuszona ponieść gigantyczny wydatek na pełne fundamenty dookoła mojej posesji 165 mb. W jakimś wcześniejszym temacie przczytałam, że żeby obniżyć koszty betonu na fundamenty, to można je podsypać gruzem. A teraz pytania typowej blondynki: 1. Czy ten gruz wysypuje się przed czy w trakcie lania betonu z gruchy?2. Jaka proporcja gruzu do betonu powinna być by fundment sie trzymał i był mocny?3. Skąd wziąć gruz który nie świeci? Ogrodzenie chcę zrobić tymczasowe na wylanych już fundamentach, w ogóle w jednym miejscu marzy mi się sztuczna skarpa oparta o ogrodzenie - ale to bedzie chyba już większa jazda z murkami oporowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 03.02.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 165 mb ogrodzenia z funadamentem - jak? -PORZĄDNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 03.02.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 mógłbyś odpowiedzieć w jaki sposób ma zrobić porządnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 03.02.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 mógłbyś odpowiedzieć w jaki sposób ma zrobić porządnie odpowiedz była na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 03.02.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ...i była wyczerpująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 03.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 A czemu na priv? Mnie ten temat też interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 04.02.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 no własnie mnie tez czekam na odpowiedz na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 04.02.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 zamiast gruzu można z powodzeniem użyć kamieni polnych - pogadaj z okolicznymi rolnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 11.02.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 zamiast gruzu można z powodzeniem użyć kamieni polnych - pogadaj z okolicznymi rolnikami kamień polny w cenie ostatnio jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 11.02.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 a po co szukać kamienia po polach skoro jest gruz ?zależy też jaki gruz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 11.02.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 zeby zrobic z fundamentem to trza miec pozwolenie na budowe lepiej zrobic bez i nie bedzie papierologi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 12.02.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 zeby zrobic z fundamentem to trza miec pozwolenie na budowe Można jakiegoś linka do podstawy prawnej ? Coś się zmieniło ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 12.02.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 no wlasnie tak bylo kiedys traktowano to jako stala zabudowe a ten na slupach nie tylko w tym problem ze jak wkopiesz polowe plyty tio nie jest to fundament a hroni troche przed podkopywaniem przez psy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.02.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Ku..wa pies droższy od złota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 12.02.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ale dolow kopac nie musi i puszczac sie z sasiadami jak to suka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.02.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 sssuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.02.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 a może wkopana siatka pomoże - pomaga zakopana na płasko gdy pies doły kopie - albo elektryczny pastuch - po paru razach nie podejdzie do płota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 15.02.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 a może wkopana siatka pomoże - pomaga zakopana na płasko gdy pies doły kopie - albo elektryczny pastuch - po paru razach nie podejdzie do płota a co z dzieciaczkami - też po paru razach już nie podejdą? SUPER POMYŚLANE - nie ma co. Szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 a może wkopana siatka pomoże - pomaga zakopana na płasko gdy pies doły kopie - albo elektryczny pastuch - po paru razach nie podejdzie do płota a co z dzieciaczkami - też po paru razach już nie podejdą? SUPER POMYŚLANE - nie ma co. Szkoda gadać. co mają dzieci do tego siatkę można stosować gdy inne metody zawodzą - mowa o kopiących i podkopujących psach - dziecko jest chyba rozumne i nie podkopuje się pod siatką anie nie rozkopuje działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 15.02.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 gosiak nie chodzi o siatke tylko o pastuch a wiez mi mimonapisu uwaga pod pradem to i tak gowni....ory musza dotknac naszczescie robia to tylko raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts