Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot sąsiada:(((-pilne

lanetagf

Recommended Posts

Podobno bardzo skuteczne jest skarcenie kota, poprzez załadowanie mu w tyłek gumowym śrutem z wiatrówki.
Jest ryzyko, że przeżyje, preferowałbym Magnum 44 8)

Właśnie o to chodzi żeby przeżył. Inaczej można dostać wyrok za znęcanie się nad zwierzętami. :D

Podobno bo słyszałem z opowiadań że po taki zabiegu kot omija posesję z daleka. 8)

u mnie Ty byś obchodził jeszcze bardziej z daleka, po prostu ryja bym obił za strzelanie do zwierząt

skarcenie?

wsadziłbym Wam (bo i tqlis by sie załapał) w ... tulipana, zapewne byłoby to bardzo skuteczne skarcenie

wystarczy poświęcić 5 minut, aby w necie znaleźć skuteczny sposób na załatwienie problemu, wystarczy chcieć

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podobno bardzo skuteczne jest skarcenie kota, poprzez załadowanie mu w tyłek gumowym śrutem z wiatrówki.
Jest ryzyko, że przeżyje, preferowałbym Magnum 44 8)

Właśnie o to chodzi żeby przeżył. Inaczej można dostać wyrok za znęcanie się nad zwierzętami. :D

Podobno bo słyszałem z opowiadań że po taki zabiegu kot omija posesję z daleka. 8)

u mnie Ty byś obchodził jeszcze bardziej z daleka, po prostu ryja bym obił za strzelanie do zwierząt

skarcenie?

Barbossa a gdzie napisałem że ja strzelam ??? Nawet procy NIE posiadam!

A Ty pewnie z tych co gotowi człowieka zabić, albo mordę mu obić w imię obrony zwierząt. :evil:

I nie wyjeżdżaj mi tu z takimi tekstami że byś mi mordę obił. Bo to podchodzi pod groźbę. A groźby są karalne.

Poza tym przy mojej wypowiedzi emotikon więc nie traktuj tak serio wszystkiego bo ci ciśnienie skoczy.

Jeżeli kot jest już dorosły to kastracja nie zmieni ani jego nawyków - znaczenia terytorium, ani przykrego zapachu.

Ja mam wypraktykowaną wodę - znaczy lanie delikwenta wodą :)

Działa na psy i koty. jest trochę uciążliwe, ale naprawdę warto :)

Ps. skoro to drzwi wejściowe to można czujkę ruchu tak ustawić by na kota reagowała i np. uruchamiała jakiś sygnał dźwiękowy, albo świetlny, albo 2 w jednym. Najlepiej było by podłączyć czujkę ruchu pod el. zawór wody ;)

Ps. skoro to drzwi wejściowe to można czujkę ruchu tak ustawić by na kota reagowała i np. uruchamiała jakiś sygnał dźwiękowy, albo świetlny, albo 2 w jednym. Najlepiej było by podłączyć czujkę ruchu pod el. zawór wody ;)

Tia ciekawe co to za czuja reagująca tylko na kota. :D

Przy okazji listonosz czy rodzina która by się zbliżyła do drzwi i został uznana przez przypadek za kocura otrzymała by zimny prysznic i doznała bodźców akustyczno świetlnych. :D

Zapomniałam dodać, że kocór prawdopodobnie jest stary. Z 86 letnim dziadkiem o kastracji jego kota raczej nie ma co rozmawiać. Pozostają środki chemiczne :-?

Musisz zastosować bardzo humanitarne środki. Najlepiej złapać chama niemytego, pogłaskać go delikatnie po grzbiecie podrapać za uszkiem i powiedzieć mu żeby tego nie robił, w nagrodę poczęstować go smaczną wątróbką albo nie lepszy będzie Kityket.

Na pewno zadziała. :wink:

Możesz się też z nim pobawić kłębkiem wełny.

Słowna reprymenda działa na koty w 99% psy są troszkę mniej sprawne intelektualnie i u nich działa w 90%! :wink:

Czy są na tego typu zachowanie kota jakieś sposoby...

Miałem ten sam problem ...

Koty sąsiadów lały mi na bramę garażową od frontu i na drzwi

kotłowni od strony ogrodu :evil: smród ,że masakra ...

Już miałem pojechać z tą walerianą ...

Wpierw jednak odczytałem (w zoologicznym)

z czego składa się środek - sprey przeciw kotom .

Reasumując- tam gdzie lały - wycisnąłem mandarynkę :o

Jak ręką odjął :lol:

Dla świętego spokoju od czasu do czasu zostawiam na noc skórki mandarynek w tych miejscach ...

Pozdrawiam

Wszystkim dziękuję za rady. Przy niektórych nieźle się ubawiłam, choć mi naprawdę nie jest do śmiechu. Kocór sąsiada to taki powsinoga wszędzie łazi. Sposób z wodą mogę wypróbować wiosną, latem ale zimą nie za bardzo. Poza tym on obsikuje, jak drzwi są zamknięte i nikt go nie widzi np. wieczorem. Myślę, że zacznę od tych kupnych preparatów i wypróbuję metodę z mandarynkami. Tak na marginesie, lubię zwięrzęta ale te "wychowane".

......l

rozumiem, że to wieloletnie poszukiwania

"upominanie" i strzelanie nie dało satysfakcjonującego efektu

całe szczęście, że postrzegasz (w odróżnieniu od innych), że istnieją rozwiązania godne człowieka XXI w

ps

deklaracje, że: "........", wsadźcie sobie łącznie z tulipanem, przed lub po,

lepiej wogóle tak nie piszcie, bo "dowcip" jest raczej niezrozumiały :-?