malgosza 03.02.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam w dzienniku który mam nadzieje, że przysłuży się chociaż jednej osobie ... tak na ochotnika to mogę to być ja Nasza budowa bo mogę tak śmiało nazwać 'rewitalizację' zapuszczonego domu z obórką trwa już ponad dwa lata. Chory optymizm, który towarzyszy chyba niejednemu niedoświadczonemu 'inwestorowi', u nas był chyba w stężeniu zabójczym skoro zdecydowaliśmy się na tak poważny krok - nie mając na budowę za bardzo czasu, pieniędzy itp. Przetrwaliśmy i chyba najgorsze już mamy za sobą. Chciałabym podzielić się z innymi naszymi doświadczeniami - nieraz ciężkimi bo na naszej drodze do 'DOMU' pojawiło się wielu pseudo fachowców i naciągaczy, ale i wieloma dobrymi. Ostatecznie zarówno te złe jak i dobre doświadczenia doprowadziły do tego, że bardzo cieszymy się z wyprowadzki z Wrocławia Może czas na jakieś zdjęcia naszego kochanego domku nieustannie 'w trakcie budowy' tak było wiosna rok 2007 (przyjechaliśmy, zobaczyliśmy i już wiedzieliśmy hehehe) http://www.sesko.pl/dom/DSC_0033.jpg tak jest teraz http://www.sesko.pl/dom/DSC_0034.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 03.02.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Wygląda obiecująco, więcej fotek poprosimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.02.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 malgosza, nie trzymaj w napieciu i wklejaj wiecej fotek .... Twoj dziennik zapowiada sie bardzo ciekawie podpisano rewitalizator kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 03.02.2010 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 dziękuje za pierwszą wizytę oczywiście postaram się szybko tu zamieścić rzetelny fotoreportaż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 03.02.2010 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ojoj no to biore się za te foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 03.02.2010 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 e-mól i Mohag znam Wasze dzienniki bardzo dobrze i tym bardziej ciesze się z odwiedzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 03.02.2010 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 na początek kilka zdjęć z 'poziomu 0' - przypadkiem odkryłam, że chyba dawno nie sprzątaliśmy i pozwolę sobie najpierw trochę odgruzować chałupkę... uprzedzam, że u nas króluje beton, szkło i póki co niedomalowane ściany ... hehehe http://www.sesko.pl/dom/DSC_0266.jpg http://www.sesko.pl/dom/DSC_0270.jpg http://www.sesko.pl/dom/DSC_0267.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 03.02.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Oooooo, i co coś z pazurem wreszcie Więcej fotek, więcej detali, raduj me oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.02.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Wiedzialam ze w srodku bedzie tez cacy malgosza, jak bys mogla czy miala moze, zdjecia "ogrodu zimowego" tak szczegolowo od zewnatrz? Skad znalazlas takiego magika ktory Ci to zrobil? U mnie jak chyba widzialas - duzy pokoj jest powiekszony o byly balkon. Balkon byl zabudowany i mial skosny dach.... ten skos jest obecnie w tej czesci "wyciagniecia" pokoju. Narazie, oprocz ocieplenia dachu i tej wysunietej czesci i wstawienia okna balkonowego, nic nie robilismy.... ale w przyszlosci maja w tym miejscu przyjsc dwa okna dachowe i takiej samej szerokosci okna pod spodem na scianie (zamiast tego niewymiarowego okna wstawionego przez poprzednika) dlatego tez nie podnosilismy tego dachu ... tym bardziej ze z przodu jest identyczne wysuniety ganek. Ale teraz mysle sobie, jak ogladnelam zdjecia u Ciebie ze moze zaszalec i pokusic sie o taka zabudowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 03.02.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Czyżby OSB na blacie? jak tak, to ciekawy pomysł. To Was znajomi muszą żałować, że na wykończeniówkę "pewnie nie wystarczyło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 03.02.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 zostaję tutaj. kurcze ja to powinnam miec w swoim życiu z 10 domów,żeby co miesiąc mieszkac w inaczej urządzonym.CZAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 03.02.2010 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 hej Mohag z ogrodem zimowym to ja miałam najmniejszy problem w tej całej budowie bo producentem jest mój mąż. Zdjęcia porobię szczegółowo - z zewnątrz jeszcze brakuje klipsów i dlatego jest taki 'srebrny'. Czekam na wolne siły przerobowe naszych montażystów juz się sama niecierpliwie i bym chciała zobaczyć konstrukcje w pełnej krasie także od zewnątrz. Muszę przyznać, że bardzo się cieszę, że uparłam się na ogród zimowy - poza tym, że uzyskałam dodatkowe metry to świetnie się sprawdza jako pokój dzienny - doświetla mi pół parteru, no i walory estetyczne, bez tego mój dom byłby raczej bardzo przeciętny - uwielbiam konstrukcje aluminiowe, ich lekkość i niesamowity efekt przy połączeniu ze szkłem. A i oczywiście podstawa to widok na całą wioskę hehehe no dosłownie panorama U Ciebie to zaczyna się w tym miejscu gdzie jest takie załamanie na suficie? Jakbyś podesłała fotkę z zewnątrz to może bym coś mogła doradzić. Jutro w ciągu dnia postaram się popstrykać fotki ogrodu e-mól widać wprawne oko inwestorki hehehe - rzeczywiście jest to OSB - jest to tzw. prowizorka, która miała być już w listopadzie zastąpiona betonowym blatem - niestety nie mogę się doczekać ani poprawek w mojej betonowej posadzce, ani blatu... obawiam się czy nie pozostanie tak na zawsze [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 03.02.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 BOSKO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 03.02.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Ja bym tam dębowy blat dała i dębowe proste długie uchwyty do frontów. Nie jestem widać aż tak pro-factory A ten blat to miał byc czymś impregnowany? Jak nie zaimpregnowany to słabo widzę użytkowanie, a zaimpregnowany to ta chemia z żywnością jakoś słabo mi pasuje. Co planowałaś? Znaleźć wykonawcę trudno, też się zastanawiałam, ale spasowałam, no chyba że.... jeszcze jedno źródło zostało, ostatnia próba. e-mól widać wprawne oko inwestorki hehehe - rzeczywiście jest to OSB - jest to tzw. prowizorka, która miała być już w listopadzie zastąpiona betonowym blatem - niestety nie mogę się doczekać ani poprawek w mojej betonowej posadzce, ani blatu... obawiam się czy nie pozostanie tak na zawsze [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 03.02.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Nelli Sza dzieki milo od Ciebie to usłyszeć i jednocześnie ujawniam się jako stary podglądacz także i Twojego wątku e-mól ja właśnie już pół roku czekam na info o impregnacie do blatów od firmy która robiła mi posadzkę przemysłową - niestety już mi się cierpliwość nadwyrężyła i biorę pod uwagę inne rozwiązania - ale oczywiście jak najbardziej 'factory' !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.02.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 kurcze a ja myslalam, ze to jest tak specjalnie z tym blatem z OSB ostatnio widzialam taka lakierowana podloge i musze powiedziec ze calkiem, calkiem to wygladalo malgosza. ja to narazie nawet nie mam co myslec o zmianach, bo dopiero co robilismy cala elewacje i wstawialismy rolety ... tak ze teraz trzeba pare lat pomieszkac az sie przybrudzi do tego mam juz serdecznie dosc tego remontu, a jeszcze nam przyziemie do zrobienia zostalo, dwoje schodow zewnetrzych, nie mowiac o tarasie, ogrodku, garazu .... Szkoda tylko, ze teraz sie pojawilas... bo jeszcze trzy miesiace temu tz przed ocieplaniem i elewacja wszystko bylo by mozliwe Ale teraz na przyszlosc wiem gdzie mam pukac ... daleko tez nie mam w razie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 03.02.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Mohag wiem dokładnie co czujesz - ja też już mam tak dość budowy i wszystkiego co sie z tym wiąże, dlatego zdecydowałam się w końcu na własny wątek na forum bo widzę że lepiej przejść przez to w gronie ludzi, którzy rozumieją ten trud... ale wiesz jak to jest jak już kurz opadnie, posadzimy ziółka w ogrodzie to jak nic zacznie się kombinowanie i remontowanie heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 03.02.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ojacie - co za metamorfoza. cud-miód-industrial-factory. kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 03.02.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Rewelacja! Czekam na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.02.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Małgosza fantastyczna metamorfoza zostaję u Ciebie, pokaż koniecznie więcej zdjęć żebyśmy mogły oczy nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts