Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ucieczka na Wieś :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 419
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej sorki, ze sie nie odzywalam....siwy dym w firmie ;)

Marta 1210 slicznie dziekuje, dzieki takim komentarzom mam ochote robic ta chalupe dalej :)

Mazo dlatego nie spiesz sie z zakupami... to jest dobra strategia, ja teraz czekam na fotele :) i pewnie troche to potrwa... ale ucze sie cierpliwosci

Gosiek60 nogi maja grubosc 13 cm

Madmegs to naturalne, pieknie wyheblowane, gladziutkie drewno olejowane

a ten z IKEA w sumie to byl fajny, ale ni nie gral tak do konca nazwa 'STORNÄS'

Markotka dzieki za odpowiedź dla megs :)

Mayland szafki sa oczywiscie z IKEA - niestety w studiu zawolali ok 30 tys hehehe - kupilam bez problemu, ale to juz jakis rok temu. Uchwyty tez ich.

Malgos2 i Nelli no macie racje ;) absolutnie !!!

Efilo jeszcze raz dzieki za MD :) ich warto polecic - od poczatku do konca super - fajny kontakt, profesjonalni i bardzo mili ludzie

Konieczki poszlo na priva :)

Orvis poszlo na priva :)

Edytowane przez malgosza
dopiski dopiski

Oba stoły wyglądają świetnie, ale założę się, że ten nowy w realu wygląda o niebo lepiej od poprzednika.

Jego " powaga" świetnie kontrastuje z industrialnym wnętrzem, a poza tym drewno to drewno !

co do eamsów....ja niestety poległam przed zaporą cenową.... i kupiłam "inspirowane" eamsami !!!!! miałam kaca moralnego, ale nauczyłam się z nim żyć ;) 4szt. kosztowały tyle co jeden oryginał, a wykonanie nie odbiega od autentyka :) Więcej grzechów nie pamiętam, proszę o pokutę i rozgrzeszenie !

Po co ja czytam to forum... Przez te Wasze stoły coraz więcej myślę o zakupie takiego... do tego jeszcze przeczytałam, że manufaktura rzut beretem... Tylko martwi mnie, że żebym zmieściła trzy krzesła tak jak u Ciebie, musiałby być całkiem długi, a nie mam tyle miejsca... Czy te Twoje krzesła Malgoszu nie są przypadkeim dość szerokie?

czesc

Aricia ja tez mam powazny problem moralny wzgledem mebli 'inspirowanych', ale pomimo poszukiwan takze wsrod uzywanych niestety nadal pozostaje bez upragnionych fotelikow i innych mebelkow... wiec coraz czesciej mysle o kupnie podrobek... :bash:

Mazo wyluzuj!!! oszalejesz jak juz teraz bedziesz chciala wszystko dograc do ostatniego szczegolu!! A Nilsy Malgos2 ma racje sa rzeczywisicie wygodne i na to wszyscy zwracaja uwage - jedyny mankament to kiepskie pokrowce... po pierwszym praniu wygladaja juz nieciekawie, wiec czeka mnie szycie nowych, ale tez juz bede piekne i dlugie :) jak znajde fote podobnych na ktorych chce sie wzorowac to wkleje.

a wracajac jeszcze do stolu to podtrzymuje zdanie - jest super i chetnie dokupilabym do niego lawy do siedzenia...:cool:

czesc

Aricia ja tez mam powazny problem moralny wzgledem mebli 'inspirowanych', ale pomimo poszukiwan takze wsrod uzywanych niestety nadal pozostaje bez upragnionych fotelikow i innych mebelkow... wiec coraz czesciej mysle o kupnie podrobek... :bash:

Mazo wyluzuj!!! oszalejesz jak juz teraz bedziesz chciala wszystko dograc do ostatniego szczegolu!! A Nilsy Malgos2 ma racje sa rzeczywisicie wygodne i na to wszyscy zwracaja uwage - jedyny mankament to kiepskie pokrowce... po pierwszym praniu wygladaja juz nieciekawie, wiec czeka mnie szycie nowych, ale tez juz bede piekne i dlugie :) jak znajde fote podobnych na ktorych chce sie wzorowac to wkleje.

a wracajac jeszcze do stolu to podtrzymuje zdanie - jest super i chetnie dokupilabym do niego lawy do siedzenia...:cool:

Nie mogę wyluzować, Małgosiu!! :) Jak wyluzuję, to za chwilę zastanie mnie przeprowadzka :) A tak serio - to wszystko teraz kręci się wokół oświetlenia - muszę wiedzieć, gdzie ustawię stół, żeby powiesić nad nim lampę, żeby wiedzieć, jak ustawię stół, to muszę wiedzieć, jaki długi będzie. Do tej pory planowałam bjurstę i jego wymiar brałam pod uwagę, teraz zastanawiam się, czy dobrze myślałam, że wmiesciłyby mi się w nim 3 krzesła.

A w ogóle to ja przed wbiciem pierwszej łopaty miałam już prawie umeblowany dom :)

A jak z plamami od wody itp. na stole? Może to mnie zniechęci? (ale zaoszczędziłam na krzesłach, to mogę dołożyć do stołu - argument już zapodany mężowi:) )

Pokaż kobieto te podróby.

.....

co do eamsów....ja niestety poległam przed zaporą cenową.... i kupiłam "inspirowane" eamsami !!!!! miałam kaca moralnego, ale nauczyłam się z nim żyć ;) 4szt. kosztowały tyle co jeden oryginał, a wykonanie nie odbiega od autentyka :) Więcej grzechów nie pamiętam, proszę o pokutę i rozgrzeszenie !

• 1 month później...

Czesc Nellka i Efilka

hihihi no i sie wydalo ;)

kochane moje ja tu sie nie opitalam ja czynnie PROTESTUJE jakos wlasnie zaskoczyl mnie fakt, ze juz????!!!!!! koooope lat nie jestem 'stjudentkom' i nie ma szans na 3 m-ce laby, ba nawet tydzien ;(

wiec nie bede sprzatala do konca sierpnia i tak wlasnie zaprotestuje przeciwko za....dalajacemu oblednie czasowi

taka bede twarda :mad:

U mnie hmm to tak - wyrosla mi calkiem niezle trawka wokol domu, moze jeszcze uda sie zrobic taras w tym sezonie, aaaa mam w koncu blat w kuchni - niestety nie betonowy, poddalam sie... ale ten tez jest ekstra jak juz zakoncze protest i odgruzuje kuchnie to cykne fotke

a tak prywatnie to kombinuje jak przetrwac nagonke urlopową - cos strasznie mnie cisnie, ale czasu nie ma i chyba dopiero cos jesienia odsapniemy...

Edytowane przez malgosza
dopiski dopiski dopiski

historia blatu jest krotka i na szczescie bez wiekszych komplikacji

kupilam plyte wiorowa 2,2 cm przycieta na wymiar czyli 120x240cm i 120x80cm i kilka paskow po 240x10 cm

brzegi podkleilismy tymi paskami tak ze wyszla grubosc 4,4cm

nastepnie krawedzie byly szpachlowane na plaszczyzne blatu kupilam podklad, szpachle natryskowa szara i farbe baze w odcieniu jasno-betonowym i do tego lakier bezbarwny o wiekszej twardosci (chyba jakis HS)

jak juz nalozylismy podklad i szpachle to efekt byl w sumie taki jak oczekiwalam, ale podkusilo mnie by jeszcze nalozyc ta baze, ktora niestety nie spodobala mi sie bo dala zbyt idealny, jednorodny kolor.... wiec ja starlismy i na szara szpachle bezposrednio pistoletem nalozony zostal lakier

i to wszystko :)