malgosza 16.04.2010 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Czesc wszystkim Powiedz, czy planujecie cos antysłonecznego na ten szklany dach? ....Myśleliśvcie coś na ten temat? Znajomy majster namawia nas na jakąś super-hiper roletę, bo jest nawet zrobione wyjście na sterowanie elektryczne. Ja zastanawialam się nad folią, ale on twierdzi, ze to nie zadziała. :/ Asizo tak oczywiscie, ze planujemy na lato rolety zewnetrzne na silnikach. Od poczatku przyjelismy to w projekcie, pomimo, ze szklo juz zastosowalismy z wysokimi filtrami i jakimis tam specjalnymi foliami.... Ja tez polecam rolety bo jest to poki co najlepsze rozwiazanie, a sa to informacje u zrodla. Sa jeszcze takie specjalane lamacze swiatla - to taka aluminiowa konstrukcja... ale to raczej do nieco innych obiektow... Gratuluje, jest to drugi dom na forum , który zrobił na mnie tak wielkie wrażenie. 6+ za niestandardowość Hehe Aga to ktory to numer 1 ????? No dobra ja też kocham surowy beton (nawet pisałam o nim pracę mgr) ale jak przekonać Szanownego jeżeli nie chce mieć takiej cuuuuudnej posadzki. Chyba się zastrzelę............. Ja bym raczej gdzie indziej wycelowala Małgosza na stronkach które podałaś znalazłam sobie wykończenie altany które mi bardzo pasuje Dziękuję. co prawda mam ogromny alumioniowo-szklany stół ale ławki mi się przydadzą Sa boskie tez mi siedza w glowie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 16.04.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Asizo tak oczywiscie, ze planujemy na lato rolety zewnetrzne na silnikach. Od poczatku przyjelismy to w projekcie, pomimo, ze szklo juz zastosowalismy z wysokimi filtrami i jakimis tam specjalnymi foliami.... Ja tez polecam rolety bo jest to poki co najlepsze rozwiazanie, a sa to informacje u zrodla. Sa jeszcze takie specjalane lamacze swiatla - to taka aluminiowa konstrukcja... ale to raczej do nieco innych obiektow... Możesz rozwinąć temat rolet?? Ja po wielu miesiącach poszukiwań w końcu poddałem się i nie zrealizuje żaluzji jaką mam w projekcie. Stanęło na refleksolach Selta. Sprawdzam jeszcze firmę Okter ale nie łudzę się już Twoje "źródło" malgosza, to małżonek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaG. 16.04.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Hehe Aga to ktory to numer 1 ????? A ten http://forum.muratordom.pl/editta-kuba-zapraszamy-do-srodka,t67323.htm i chyba nie jestem tu zbyt oryginalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 16.04.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 małgosza, ja jestem fanką tego Twojego przeszklenia... i w związku z tym chciałam zapytać o sraluchy. jak Wy sobie radzicie ze sraluchami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 16.04.2010 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Możesz rozwinąć temat rolet?? ... Stanęło na refleksolach Selta. Sprawdzam jeszcze firmę Okter ale nie łudzę się już Twoje "źródło" malgosza, to małżonek? tak tak malzonek w tych tematach to absolutnie zdaje sie na jego doswiadczenie u nas tez bedzie selt - na pionowe sciany zaluzje przemyslowe, a na dach rolety Veranda - oczywiscie silniki i na pilocika A ten http://forum.muratordom.pl/editta-kuba-zapraszamy-do-srodka,t67323.htm i chyba nie jestem tu zbyt oryginalna no to prawda - zero oryginalnosci hehehe ja tez uwielbiam ich dom! małgosza, ja jestem fanką tego Twojego przeszklenia... i w związku z tym chciałam zapytać o sraluchy. jak Wy sobie radzicie ze sraluchami??? Monah masz na mysli te wieksze sraluchy typu golebie i muchy wszelakie? mysle, ze tegoroczna wiosna i lato zweryfikuje cala sraluchowa sprawe... modle sie zeby oszczedzily nas szczegolnie te wieksze bo w sasiedztwie mamy wielu hodowcow golebi... aaaa i zaznaczam, ze u mnie okna nie myje sie za czesto... wiec nie jestem przewrazliwiona na tym punkcie... bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venacus 18.04.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Zajrzałam z wątku o szarościach..... I podziwiam - w szczególności za pomysły i wkład pracy w tak spójne, jak i oryginalne rozwiązania. Świetnie. Wszystkie ujęcia są ciekawe, nie zamierzam zgapiać, bo kombinuję swoje z inspiracji, więc nie ma obaw. Mam insze pytania: -jak się sprawuje płyta osb na blacie kuchennym - polakierowana czymś? Nie zadziera się, np. krojąc coś czy szorując, nie ma drzazg? (widziałam realizację podłogi z jej użyciem i stąd pytania; że jest ogólnie twarda, wiem, ale czy powierzchniowo miękka, "drzazgopodatna", łuszcząca?) -czy w łazience na parterze to jakiś kamień czy gres udający? jeśli to ostatnie, to jakiego producenta i serii? -czy drzwi wewnętrzne (szare) to też pomysł i wykonanie własne czy jakiegoś producenta? -jaką farbę lateksową używasz do swoich realizacji? a takie jeszcze insze: tv to już oled? czy tylko w ramie podświetlanej? takam gadżeciara. Gratuluję całości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 19.04.2010 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) czesc czesc .... -jak się sprawuje płyta osb na blacie kuchennym - polakierowana czymś? -czy w łazience na parterze to jakiś kamień czy gres udający? jeśli to ostatnie, to jakiego producenta i serii? -czy drzwi wewnętrzne (szare) to też pomysł i wykonanie własne czy jakiegoś producenta? -jaką farbę lateksową używasz do swoich realizacji? tv to już oled? czy tylko w ramie podświetlanej? takam gadżeciara. Venacus no to lece - to osb to tymczasowo sluzy jako blat i niczym nie bylo zabezpieczane wiec drzazgi niestety towarzysza mi natretnie - to jest trawertyn - tylko niestety robiac fugi wykonawca pospieszyl sie i chcac 'dobrze' zakleil piekna strukture kamienia... - drzwi wewnetrzne to interdoor, bezprzylgowe z chowanymi zawiasami - kolor srebrny - a lateks kupowalam w decoralu - matowy - tv to zwykly lcd Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez malgosza literowki literowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venacus 19.04.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 czesc czesc Venacus no to lece - to osb to tymczasowo sluzy jako blat i niczym nie bylo zabezpieczane wiec drzazgi niestety towarzysza mi natretnie - to jest trawertyn - tylko niestety robiac fugi wykonawca pospieszyl sie i chcac 'dobrze' zakleil piekna strukture kamienia... - drzwi wewnetrzne to interdoor, bezprzylgowe z chowanymi zawiasami - kolor srebrny - a lateks kupowalam w decoralu - matowy - tv to zwykly lcd Bardzo dziękuję ad. ww.: -osb pięknie wygląda i pasuje surowością imho, mnie się zaczął widzieć jako materiał użytkowy po obejrzeniu realizacji z osb na podłodze lub jako blat itp; nie doczytałam tylko, jak płytę ów realizatorzy zabezpieczyli, muszę to wybadać. -tak właśnie sądziłam, że coś trawertyno-/piaskowcopodobnego (a tych jestem fanką), pięknie; mnie akurat nie zależy na chropowatości krawędzi, a na jednolitej powierzchni, więc pytanko ostatnie do tego: trawertyn kupowałaś gotowy, przycięty na płytki np. w casto czy "surowy" u kamieniarza i jemu zleciłaś cięcia/wykonanie i impregnację kamienia? zgłębiam, bo u Ciebie wyszło tak nowocześnie, a częsciej spotyka się rustykalne wykonania. p.s. tv może zwykły, ale i pasowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 19.04.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Bardzo dziękuję ad. ww.: -osb pięknie wygląda i pasuje surowością imho, mnie się zaczął widzieć jako materiał użytkowy po obejrzeniu realizacji z osb na podłodze lub jako blat itp; nie doczytałam tylko, jak płytę ów realizatorzy zabezpieczyli, muszę to wybadać. -tak właśnie sądziłam, że coś trawertyno-/piaskowcopodobnego (a tych jestem fanką), pięknie; mnie akurat nie zależy na chropowatości krawędzi, a na jednolitej powierzchni, więc pytanko ostatnie do tego: trawertyn kupowałaś gotowy, przycięty na płytki np. w casto czy "surowy" u kamieniarza i jemu zleciłaś cięcia/wykonanie i impregnację kamienia? no ja tez zakochalam sie w jednym materiale, ale juz bylo za pozno i nie udalo mi sie go wlaczyc do 'wykonczeniowki' .... gdybym teraz zaczela budowac to na pewno mialbym beton, szklo, kamien i baaaaaaardzo duzo sklejki drewnianej!!! zaluje ze odpuscilam sklejke - bo gdybym teraz zaczynala to chyba sklejka bylaby na wszystkich scianach trawertyn kupowalam w casto bo zalezalo mi na 'niepasiastym' wygladzie trawertynu i tam taki znalazlam (plyty i mozaike) kladzione byly jak kafle, chemia typu klej, fugi itp. byly specjalne do kamienia. A impregnowalam emulsja do kamienia, chyba z cermagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.04.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Bar z OSB maja w Pieknym Psie w KRK. A sklejke tez uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venacus 19.04.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Thx, malgosza. Podpisuję się pod osb, sklejką i innymi alternatywnymi materiałami. A trawertyn gotowy - fantastyczna sprawa. A co do zmiany wyglądu domu: nie myśl, co by było, gdyby... Bo wiesz, sklejka na topie, a takie DIY listwy czy hdf handmade to unikalne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 21.04.2010 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 mam tu cos co uzyczylam sobie... i podpisuje pod tym wszystkimi konczynami hehehe http://www.madebygirl.com/images/product/JC-3801.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.04.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 ładna ramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 21.04.2010 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 hehe wyjatkowo ladna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 27.04.2010 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) czesc jezeli ktos wie gdzie moglabym kupic taki stary duzy stol i lawe do siedzenia z oparciem (takie 'klasztorne') - cos w stylu tego co ponizej to niech podzieli sie wiedza http://remodelista.com/img/sub/uimg/Julies%20Images/thomas%20bendel%20dining%20room.jpg Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez malgosza literowki literowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 27.04.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Mysle ze dobry stolarz sobie poradzi. Nigdzie na zywo nie widzialam tak wielkich stolow... Pozdrowka PS fotki nowe byc wrzucila, pozachwycalabym sie chetnie nie tylko pewnie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 27.04.2010 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 czesc Popcarol a ja wlasnie wszedzie takie stoly i lawy widze na zdjeciach i pisza, ze kupione w antykwariacie, starociach... a sama nie moge na takie trafic... a wiesz marzy mi sie taki 'spracowany' mebel, co to 3 pokolenia conajmniej przy nim, na nim siedzialy - ale zapytanie do stolarza tez wyslalam... bo mam jeszcze drugi wariant hehehe - juz co prawda czesciowo wykorzystany - bo zrobilam takie biurka do biura, ale w domu tez by mi gral http://remodelista.com/img/sub/uimg/Sarah%20Images/Pinch%20Neal%27s%20Yard%204.jpg a co do zdjec to porobie..., tylko niech mi skonczy sie malowanie i pozabieraja z gory graty itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.04.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 oooo mój blat kuchenny Taki to ci sama zrobie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 27.04.2010 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 oooo mój blat kuchenny Taki to ci sama zrobie :D:D a zatem jestemy ugadane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.04.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 malgosza no mówię na seriobierzesz blat kuchenny i sklejasz pod kątem. podejrzewam że 99% stolarzy się podejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts