Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ucieczka na Wieś :)

Recommended Posts

Czesc wszystkim

Powiedz, czy planujecie cos antysłonecznego na ten szklany dach? ....Myśleliśvcie coś na ten temat? Znajomy majster namawia nas na jakąś super-hiper roletę, bo jest nawet zrobione wyjście na sterowanie elektryczne. Ja zastanawialam się nad folią, ale on twierdzi, ze to nie zadziała. :/

Asizo tak oczywiscie, ze planujemy na lato rolety zewnetrzne na silnikach. Od poczatku przyjelismy to w projekcie, pomimo, ze szklo juz zastosowalismy z wysokimi filtrami i jakimis tam specjalnymi foliami.... Ja tez polecam rolety bo jest to poki co najlepsze rozwiazanie, a sa to informacje u zrodla. Sa jeszcze takie specjalane lamacze swiatla - to taka aluminiowa konstrukcja... ale to raczej do nieco innych obiektow...

Gratuluje, jest to drugi dom na forum , który zrobił na mnie tak wielkie wrażenie. 6+ za niestandardowość

Hehe Aga to ktory to numer 1 ????? :)

No dobra ja też kocham surowy beton (nawet pisałam o nim pracę mgr) ale jak przekonać Szanownego jeżeli nie chce mieć takiej cuuuuudnej posadzki.

Chyba się zastrzelę.............

Ja bym raczej gdzie indziej wycelowala ;)

Małgosza na stronkach które podałaś znalazłam sobie wykończenie altany które mi bardzo pasuje :D Dziękuję.

co prawda mam ogromny alumioniowo-szklany stół ale ławki mi się przydadzą :D

Sa boskie tez mi siedza w glowie!!!!

• Odpowiedzi 419
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Asizo tak oczywiscie, ze planujemy na lato rolety zewnetrzne na silnikach. Od poczatku przyjelismy to w projekcie, pomimo, ze szklo juz zastosowalismy z wysokimi filtrami i jakimis tam specjalnymi foliami.... Ja tez polecam rolety bo jest to poki co najlepsze rozwiazanie, a sa to informacje u zrodla. Sa jeszcze takie specjalane lamacze swiatla - to taka aluminiowa konstrukcja... ale to raczej do nieco innych obiektow...

Możesz rozwinąć temat rolet?? :-) Ja po wielu miesiącach poszukiwań w końcu poddałem się i nie zrealizuje żaluzji jaką mam w projekcie. Stanęło na refleksolach Selta. Sprawdzam jeszcze firmę Okter ale nie łudzę się już ;-) Twoje "źródło" malgosza, to małżonek? :-)

Możesz rozwinąć temat rolet?? :-) ... Stanęło na refleksolach Selta. Sprawdzam jeszcze firmę Okter ale nie łudzę się już ;-) Twoje "źródło" malgosza, to małżonek? :-)
tak tak malzonek w tych tematach to absolutnie zdaje sie na jego doswiadczenie

u nas tez bedzie selt - na pionowe sciany zaluzje przemyslowe, a na dach rolety Veranda - oczywiscie silniki i na pilocika

no to prawda - zero oryginalnosci hehehe ja tez uwielbiam ich dom!

małgosza, ja jestem fanką tego Twojego przeszklenia... i w związku z tym chciałam zapytać o sraluchy. jak Wy sobie radzicie ze sraluchami??? ;)

Monah masz na mysli te wieksze sraluchy typu golebie i muchy wszelakie? mysle, ze tegoroczna wiosna i lato zweryfikuje cala sraluchowa sprawe... modle sie zeby oszczedzily nas szczegolnie te wieksze bo w sasiedztwie mamy wielu hodowcow golebi...

aaaa i zaznaczam, ze u mnie okna nie myje sie za czesto... wiec nie jestem przewrazliwiona na tym punkcie... bedzie dobrze :)

Zajrzałam z wątku o szarościach..... I podziwiam - w szczególności za pomysły i wkład pracy w tak spójne, jak i oryginalne rozwiązania. Świetnie.:)

Wszystkie ujęcia są ciekawe, nie zamierzam zgapiać, bo kombinuję swoje z inspiracji, więc nie ma obaw.:)

Mam insze pytania:

-jak się sprawuje płyta osb na blacie kuchennym - polakierowana czymś? Nie zadziera się, np. krojąc coś czy szorując, nie ma drzazg? (widziałam realizację podłogi z jej użyciem i stąd pytania; że jest ogólnie twarda, wiem, ale czy powierzchniowo miękka, "drzazgopodatna", łuszcząca?)

-czy w łazience na parterze to jakiś kamień czy gres udający? jeśli to ostatnie, to jakiego producenta i serii?

-czy drzwi wewnętrzne (szare) to też pomysł i wykonanie własne czy jakiegoś producenta?

-jaką farbę lateksową używasz do swoich realizacji?

a takie jeszcze insze:

tv to już oled? czy tylko w ramie podświetlanej? takam gadżeciara.

Gratuluję całości!

czesc czesc

....

-jak się sprawuje płyta osb na blacie kuchennym - polakierowana czymś?

-czy w łazience na parterze to jakiś kamień czy gres udający? jeśli to ostatnie, to jakiego producenta i serii?

-czy drzwi wewnętrzne (szare) to też pomysł i wykonanie własne czy jakiegoś producenta?

-jaką farbę lateksową używasz do swoich realizacji?

tv to już oled? czy tylko w ramie podświetlanej? takam gadżeciara.

Venacus no to lece :D

- to osb to tymczasowo sluzy jako blat i niczym nie bylo zabezpieczane wiec drzazgi niestety towarzysza mi natretnie

- to jest trawertyn - tylko niestety robiac fugi wykonawca pospieszyl sie i chcac 'dobrze' zakleil piekna strukture kamienia...

- drzwi wewnetrzne to interdoor, bezprzylgowe z chowanymi zawiasami - kolor srebrny

- a lateks kupowalam w decoralu - matowy

- tv to zwykly lcd

Edytowane przez malgosza
literowki literowki

czesc czesc

Venacus no to lece :D

- to osb to tymczasowo sluzy jako blat i niczym nie bylo zabezpieczane wiec drzazgi niestety towarzysza mi natretnie

- to jest trawertyn - tylko niestety robiac fugi wykonawca pospieszyl sie i chcac 'dobrze' zakleil piekna strukture kamienia...

- drzwi wewnetrzne to interdoor, bezprzylgowe z chowanymi zawiasami - kolor srebrny

- a lateks kupowalam w decoralu - matowy

- tv to zwykly lcd

Bardzo dziękuję:)

ad. ww.:

-osb pięknie wygląda i pasuje surowością imho, mnie się zaczął widzieć jako materiał użytkowy po obejrzeniu realizacji z osb na podłodze lub jako blat itp; nie doczytałam tylko, jak płytę ów realizatorzy zabezpieczyli, muszę to wybadać.

-tak właśnie sądziłam, że coś trawertyno-/piaskowcopodobnego (a tych jestem fanką), pięknie; mnie akurat nie zależy na chropowatości krawędzi, a na jednolitej powierzchni, więc pytanko ostatnie do tego: trawertyn kupowałaś gotowy, przycięty na płytki np. w casto czy "surowy" u kamieniarza i jemu zleciłaś cięcia/wykonanie i impregnację kamienia? zgłębiam, bo u Ciebie wyszło tak nowocześnie, a częsciej spotyka się rustykalne wykonania.

p.s. tv może zwykły, ale i pasowny.;)

Bardzo dziękuję:)

ad. ww.:

-osb pięknie wygląda i pasuje surowością imho, mnie się zaczął widzieć jako materiał użytkowy po obejrzeniu realizacji z osb na podłodze lub jako blat itp; nie doczytałam tylko, jak płytę ów realizatorzy zabezpieczyli, muszę to wybadać.

-tak właśnie sądziłam, że coś trawertyno-/piaskowcopodobnego (a tych jestem fanką), pięknie; mnie akurat nie zależy na chropowatości krawędzi, a na jednolitej powierzchni, więc pytanko ostatnie do tego: trawertyn kupowałaś gotowy, przycięty na płytki np. w casto czy "surowy" u kamieniarza i jemu zleciłaś cięcia/wykonanie i impregnację kamienia? ;)

no ja tez zakochalam sie w jednym materiale, ale juz bylo za pozno i nie udalo mi sie go wlaczyc do 'wykonczeniowki' .... gdybym teraz zaczela budowac to na pewno mialbym beton, szklo, kamien i baaaaaaardzo duzo sklejki drewnianej!!! zaluje ze odpuscilam sklejke - bo gdybym teraz zaczynala to chyba sklejka bylaby na wszystkich scianach ;)

trawertyn kupowalam w casto bo zalezalo mi na 'niepasiastym' wygladzie trawertynu i tam taki znalazlam (plyty i mozaike) kladzione byly jak kafle, chemia typu klej, fugi itp. byly specjalne do kamienia. A impregnowalam emulsja do kamienia, chyba z cermagu

czesc jezeli ktos wie gdzie moglabym kupic taki stary duzy stol i lawe do siedzenia z oparciem (takie 'klasztorne') - cos w stylu tego co ponizej to niech podzieli sie wiedza :)

http://remodelista.com/img/sub/uimg/Julies%20Images/thomas%20bendel%20dining%20room.jpg

Edytowane przez malgosza
literowki literowki

czesc Popcarol a ja wlasnie wszedzie takie stoly i lawy widze na zdjeciach i pisza, ze kupione w antykwariacie, starociach... a sama nie moge na takie trafic... a wiesz marzy mi sie taki 'spracowany' mebel, co to 3 pokolenia conajmniej przy nim, na nim siedzialy - ale zapytanie do stolarza tez wyslalam... bo mam jeszcze drugi wariant hehehe - juz co prawda czesciowo wykorzystany - bo zrobilam takie biurka do biura, ale w domu tez by mi gral :)

http://remodelista.com/img/sub/uimg/Sarah%20Images/Pinch%20Neal%27s%20Yard%204.jpg

a co do zdjec to porobie..., tylko niech mi skonczy sie malowanie i pozabieraja z gory graty itp....