Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ucieczka na Wieś :)

Recommended Posts

witam wszystkich

przepraszam za chwilowa absencje - niestety widmo powodzi krazylo nad nami i w sumie staramy sie wrocic do normalnosci... najwazniejsze, ze nasza wioska uratowala sie :yes:

Phoebencja, 78myszdziekuje za mile slowa

Artmag fronty sa ze stali nierdzewnej - uwielbiam je chociaz co sie naslucham o ich niepraktycznosci itp... w sumie to szkoda, ze jakos nie rozwazylam mozliwosci zastapienia aluminium... chyba czesciej wygladala by moja kuchnia na 'posprzatana'

• Odpowiedzi 419
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dlaczego dopiero teraz do Ciebie trafiłam, Malgoszu! O kurde... szczęka mi opadła z hukiem i pierwszy raz oglądając czyjś dom pozazdrościłam brzydko :) Rewelacja! ten ogrod zimowy - ech.... I w ogóle - tak z pomysłem i rozmachem, wszystko tak jak lubię. Pocieszam się tylko, że masz dużo szyb do mycia :) :) :) :) I że na tą betonową podłogę musisz teraz jakąś wykładzinę kupić :) :) :)

Gratulacje!!!!

Nie wychodzę stąd od wczoraj :) Mam dwa pytania (pewnie odpowiedź nadaje się na priv): chodzi mi o koszt balstrady szklanej (już niby zrezygnowałam, ale łudzę się, że móże gdzieś są inne ceny :)) i kozę - drogie to to? Do tej pory myślałam o Jotulu, okrągłym - z tej Twojej firmy są nawet podobne; ale twój cube też mi się podoba. Miłego dnia!

Hej Mazo utonelam na dobre w Twoim watku :) no i oczywiscie ciesze sie bardzo, ze spodobal Ci sie moj :)

co do tego naszego 'rozmachu' to ja tego jakos nie widze... raczej staralismy sie zachowac umiar we wszystkim - moze

to sie w sumie przysluzylo finalnie. Ograniczenia mielismy dosyc spore bo nie byla to budowa nowego domu tylko

remont starej budowli... ale staralismy sie :) i ciesze sie, ze gdy kogos moze on zainspirowac :razz:

*** co do balustrad to wykonane sa na profilach stalowych i szkle hartowanym o grubosci 10mm

(ale najlepiej zrobic z hartowanej klejonki - czyli dwie sklejone szyby np 2x6mm)

koszt szyby + konstrukcja stalowa do tego montaz to okolo za metr 500 zl

**** za nasza koze zaplacilismy cos ponad 8tys. - dostalismy duzy upust

podsumowujac: widze Twoj dom na poziomie Rolls-Royca i do tego to otoczenie... no marzenie

Hej Mazo utonelam na dobre w Twoim watku :) no i oczywiscie ciesze sie bardzo, ze spodobal Ci sie moj :)

co do tego naszego 'rozmachu' to ja tego jakos nie widze... raczej staralismy sie zachowac umiar we wszystkim - moze

to sie w sumie przysluzylo finalnie. Ograniczenia mielismy dosyc spore bo nie byla to budowa nowego domu tylko

remont starej budowli... ale staralismy sie :) i ciesze sie, ze gdy kogos moze on zainspirowac :razz:

*** co do balustrad to wykonane sa na profilach stalowych i szkle hartowanym o grubosci 10mm

(ale najlepiej zrobic z hartowanej klejonki - czyli dwie sklejone szyby np 2x6mm)

koszt szyby + konstrukcja stalowa do tego montaz to okolo za metr 500 zl

**** za nasza koze zaplacilismy cos ponad 8tys. - dostalismy duzy upust

podsumowujac: widze Twoj dom na poziomie Rolls-Royca i do tego to otoczenie... no marzenie

Los chyba chciał, żebym tu więcej nie zaglądała - nie dostałam powiadomienia, ale i tak przylazłam :) Dziękuję za informacje - barierka nie taka droga, ja chyba miałam podaną cenę1tys.za metr szyby. Za to koza droższa od Jotula - spodziewam się takiej ceny za tą,którą wybraliśmy, ale bez upustu.

A jesli chodzi o komplementy - łej tej... (jestem z Wielkopolski :)), gdzie nam do Rolls-Roysa... Ale otoczenie - zgadzam się - jestem zachwycona.

Intenstywnie myślę o wielu sprawach - oświetlenie itp., mam nadzieję, że jeszcze kiedyś do mnie wpadniesz i coś tam doradzisz, kiedy już powklejam nasze wizualki.

Edytowane przez mazo

Zarejestrowalam sie na forum, zeby móc lepiej sledzic Twoj watek. Dom jest naprawde piekny i przegladanie Twojego watku utwierdza mnie w przekonaniu, ze warto dazyc do realizacji wlasnych marzen i pomyslów nawet jesli wszystko i wszyscy sa na nie. Bo efekt i satysfacja wszystko wynagrodza. Gratulacje!

malgosza jak zwykle zachwycajaco. zdjęcie z balonem (?) bomba

Efi hehehe ta pilka to w sumie przypadek, ale rzeczywiscie pieknie sie tam komponuje na focie... czyba pomysle o jakims oblym fotelu w mocnym kolorze ;)

a i dzieki za rekomendacje dla manufaktury drewna - moj stol dotarl dzisiaj i jest swietny :) postaram sie jutro cyknac fote i chyba dzisiaj nie usne knujac dla niego stylizacje hehehe

Mazo poszlo na priva

Eneri oj czekam na to 'wynagrodzenie' buuuu ;) a tu konca ni ma robicie i ciagle malo czasu, checi i oczywiscie pieniedzy :)

Edytowane przez malgosza
dopiski dopiski dopiski

Pytania mam dwa do koleżanki:

Czy szpachla sprawdzi się na blacie bez dodatkowego zabezpieczenia, jest na tyle twarda?

Co ty masz za drzwi te szare(srebrne?) z czego one, od kogo i za ile?

Hej Emolku - widze, ze jestesmy na tym samym etapie zwatpienia... ja sie wlasnie zaczynam zastanawiac nad corianem...

a co do szpachli to od razu zakladalam pokrycie tego jakas zywica, akrylem - czyms takim

Drzwi sa srebrne z interdoora z takimi chowanymi zawiasami, bezprzylgowe - bardzo mi sie podobaja :) a kosztowaly dosc sporo okolo chyba 2000 szt.

Też postanowiłam się jeszcze po kamieniarzach przejechać, bo coriany zbyt plastikowe jak dla mnie. Ponoć silestone jest jakiś inny ale na żywca go nie widziałam.

Dziwne z tymi drzwiami że srebrny w standardzie, ale u Ciebie super pasuje.

Czy to są te Twoje w okleinie aluminium ?

http://www.interdoor.pl/produkty/drzwi-wewnetrzne/w-okleinie-drewnopodobnej-jednobarwnej-i-na-wysoki-polysk/plaskie.html

Edytowane przez e-mól

Też postanowiłam się jeszcze po kamieniarzach przejechać, bo coriany zbyt plastikowe jak dla mnie. Ponoć silestone jest jakiś inny ale na żywca go nie widziałam.

Dziwne z tymi drzwiami że srebrny w standardzie, ale u Ciebie super pasuje.

Czy to są te Twoje w okleinie aluminium ?....

no nie wiem co z tym blatem robic... popatrze co to ten sileston

a drzwi to te :)