Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ucieczka na Wieś :)

Recommended Posts

wiecie co a ja już myślałam, że coś ze mną jest nie tak skoro mi się mój dom podoba - rodzina i znajomi jakoś dziwnie oszczędzają mi "ahów i ohów", a moja mama wręcz stwierdziła, że większość tego co wymyśliłam i zrealizowałam to jej na złość, a już moja posadzka betonowa to standardowo kwitowana jest półuśmieszkiem lub wersja hard mojej mamy - która wzięła mnie 'na bok' i próbowała 'po dobroci' ze mnie wycisnąć przyznanie do chyba grzechu - cytuję: 'ale powiedz mi prawdę tobie tez się to nie podoba tylko teraz już nie masz wyjścia!! I za nic w świecie nie da się przekonać, że w pełni świadomie wydałam grube pieniądze na taką a nie inną posadzkę - zresztą innej nawet nie brałam pod uwagę.

Podsumowując - ciesze się że jest tu tyle wariatów!!!!

• Odpowiedzi 419
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgosza u mnie podobnie :lol: co wykonawca to niemal się w głowę puka po co nam ta stara, paskudna cegła i kwituja - i tak kiedys zatynkujecie :wink: taaaa, kiedyś może :wink: Moja mama przywykła do mojej wizji, tylko się nadziwic nie może że my tak wszystko białe... drzwi, okna, listwy, nawet agd - jak za komuny :lol: przynajmniej jest wesoło przy wymianie poglądów :wink:

e-mól weź se obraz zmniejsz ,bo mi się forum rozjeżdza!!!!!

A u nas pani matka tak samo,cały rok sie w głowe stukała i za każdym razem pytała: ale wszystko białe będziesz miała?tak chcesz?czy nie umiesz wybrac kolorów?no przytulnie to przy tej bieli nie będzie,chodziłas u sąsiadów i przeciez widziałaś,że mają wszystkie ściany w kolorach i brązowe kuchnie...itd...bo ona to tylko beże i oliwki;)+meble z brw w stylu ludwika:0dobrze,że kiedyś karmienie piersia nie było popularne to nie wyssałam tego zamiłowania do innych wnętrz z mlekiem matki.

Martu no normalnie łzy mi stanęły w oczach - dokładnie mam to samo!!!!

:lol: rycz,mała rycz-nic innego zrobić się nie da..Moja wchodzi na wizytację (chociaż za każdym razem mówię,że nic nowego nie mamy) i ciągle z takim przeciągłym jękiem...ale tu duuuuużo jeszcze pracy,żeby to wszystko miało ręce i nogi i było PRZYTULNIE (nie dopieszczona jakaś z ta przytulnością)....tak jak część z nas widzę w rozmowach;)hehehe wątek kawkowy pora otworzyć:)

aneta moja już mówi,że wizja ją zaczyna przekonywać....chociaż ostatnio jak zobaczyła moje fioletowe zasłony w kuchni zaczęła mówić,że pomarańcozwy byłby taki SLONECZNY.Ja jej mówię,że nie lubię pomarańczowego i kocham fioletowe zasłony takie jakie są .....a ona:tak,pomarańczowy tu ładnie by wyglądał

a byłabym niesprawiedliwa gdybym nie dodała, że są 2 rzeczy które spodobały się mojej mamy i przyznam, że aż mi się lampka zapaliła - może jakiś badziew wybrałam czy co :)

1 to stół z którego nie jestem zadowolona - nie pasuje mi za bardzo, ale wybrałam bo spodziewałam się nalotu rodzinnego w święta

2 kominek - jest ekstra więc nie pozostawił nawet mojej mamy obojętną, hmm a może dlatego, że grzeje jak marzenie?!

3 łazienka na pięterku - w sumie bardzo spokojna i niewywrotowa

i zaraz niespodzianka mam zdjęcia z górnej łazienki jako, że przeszła test czystości i udało się szybko poupychać wszystko w szafkach hehehe

Niesamowita metamorfoza!!!!

Bardzo mi się podoba ogród zimowy, chciałabym choć kawałek takiego mieć (bo nawet miałabym miejsce na niego), ale mąż zaczyna na mnie z niepokojem patrzeć gdy wygłaszam nowe pomysły no i trochę boję się kosztów...(których nawet jeszcze nie sprawdzałam :-? ).

A' propos mamy - ja mam podobnie, a jestem dopiero na bryle. No cóż, mama nie jest zachwycona moją nowoczesną stodółką. Niewiele mówi, ale minę ma wszystkomówiącą :) .

zapraszam do łazienki - dość trudno zrobić tam zdjęcia bo jest w kształcie L, ale jakby co to objaśnie - białe kafle, na podłodze teak, a pomalowana ściana - oczywiście brudna biel

http://www.sesko.pl/dom/DSC_0368.jpg

http://www.sesko.pl/dom/DSC_0369.jpg

http://www.sesko.pl/dom/DSC_0370.jpg

http://www.sesko.pl/dom/DSC_0371.jpg