malgosza 06.04.2010 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 mam już kilka zdjęć http://lh5.ggpht.com/_7Kqclb7xv2U/S7SZVmZaMOI/AAAAAAAAAEc/I3ljVqKpIFM/s400/DSC_0046.jpg http://lh5.ggpht.com/_7Kqclb7xv2U/S7SZFXjHBfI/AAAAAAAAADw/bbUN84zKhig/s400/DSC_0030.jpg dla wygody uruchomiłam galerię na picasa więc zapraszam http://picasaweb.google.com/101093536293549560791/ParterWiosna# uprzedzam, że na parterze w salooooonie i kuchnio-korytarzu pojawią się jeszcze dość duże zmiany... trochę użytkowych (klasyków ) i takie tam hand made malowidła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 06.04.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Melduję,że ja też podglądam z zaciekawieniem i nieskrywanym entuzjazmem Zawsze podziwiam udane realizacje odważnych projektów. Czekam na d.c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 06.04.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Szczęka mi opadła była Zwłaszcza na widok zmiany zewnętrznej widocznej na dwóch pierwszych zdjęciach. Fantastycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.04.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Jestem oszołomiona!!!! BOSKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.04.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Małgoszu, chciałam zapytać o ten kominek/kozę? Czy mogłabyś udzielić bliższych info na jego temat. Będę ogromnie wdzięczna. I jeszcze mam pytanie (ooooooooo, właściwie to mam tyyyyyle pytań) Co to za listwy przypodłogowe? Dobranoc O ile po zobaczeniu Twojej Galerii uda mi się zasnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 06.04.2010 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) OJACIEPIERDZIELE. gdzie jest moja szczena? żem padła z wrażenia. pięknie, kurna, PIĘKNIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! ...i spowiadaj się: - co to za rozgałęźna zarąbista lampa w holu? - co to za zarąbisty stolik-puf? - co Ty masz zarąbistego na ścianie przy schodach (jeżeli pisałaś już, to pardą ) Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez monah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 07.04.2010 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 cześć wszystkim baaaaaaardzo się ciesze, że kolejna odsłona zdjęć spotkała się z takim entuzjazmem - tym bardziej, że te zmiany które widać to efekt w dużej mierze mojej pracy hehehe Nelli Sza koze kupiłam w salonie pod wrocławiem http://www.bertelsen.pl/ - bardzo polecam - wysokiej klasy fachowcy!! listwy przypodłogowe to jest mój topowy DIY hehehe - ceny gotowych takich piankowych skutecznie mnie 'onieśmieliły' więc znalazłam zastępstwo: płyty wiórowe, które kazałam sobie pociąć w markecie budowlanym, a następnie były skręcane do kupy i do ściany, na koniec pomalowałam je farbą lateksową. To mi się przyznam nieskromnie UDAŁO!!! Monah no pufę to oczywiście dedykuję Tobie W zasadzie to ten element miał mieć kolor lazurowy, ale jak już chyba wszyscy wiedzą i czują szarego nigdy za wiele... Pewnego dnia zainspirowana szarością koców wojskowych znalezionych na allegro - w kojącej duszę cenie 20 zl za sztukę - nie oparłam się i od razu kupiłam 2 sztuki. W sobotnie popołudnie 2 tyg. temu usiadłam i uszyłam piękny pokrowiec Narzędzia: nożyczki, igła i nitka; technika: na początku gęsta fastryga, która szybko przeszła w bardzo rzadziutką bo cierpliwość to niestety nie moją zaleta buuuuuu. Najlepsze jest to, że chyba rzeczywiście to musi fajnie wyglądać bo jakoś osoby w których dobry smak szczerze wierzę były zachwycone i jakoś nie ufnie przyjęły info, że tak po prostu to uszyłam już mi się marzą pokrycia na krzesła - z tymi brzegami na zewnątrz w jakimś fajnym filcu np. ---- rozgałęźna zarąbista lampa w holu - o to jest cudowna historia z nieoczekiwanym happy end'em Mam pewne skrzywienie - ślinie się gdy widzę piękne lampy, ale zauważyłam na forum, że jest to chyba dość powszechne więc łatwiej mi teraz z tym żyć wracając do historii... od dawien dawna bardzo mi sie podobała ta lampa, która raczej nie była przewidziana w budżecie tego domu... (lampka ukochanej Catellani & Smith około 2000 EUR)... a tu pewnego dnia całkiem niechcący objawiła mi się moja lampa na allegro!!! cena chyba jakieś 1500 zl - wtedy nie odważyłam się przycisnąć 'kup teraz', ale natychmiast zagryzając usta w dziwnym grymasie, w poczuciu, że robię coś zuchwałego, wręcz aroganckiego - wysłałam pytanie do sprzedawcy czy nie byłby skłonny sprzedać jej za kwotę i tu wpisałam z zamkniętymi oczami 800 zl i fru kliknęłam 'wyślij' oj naczekałam się... wierzcie mi te kilka godzin to była wieczność - a do tego obawa, że ktoś będzie miał takiego farta jak ja i znajdzie ten skarb i kliknie 'kup teraz'... ale to mi była pisana ta 'rozgałęźna zarąbista lampa' ---- zarąbiste na ścianie przy schodach - od dłuższego już czasu wytrwale szukam sposobów jak utrudnić życie sobie i innym ta ścianka przy schodach to efekt poszukiwania czegoś co ładnie zasłoniłoby krawędź schodów i jednocześnie nie było tak oczywiste jak np. listwa... i tutaj znalazłam super rozwiązanie - kupiłam bardzo tanią płytę hdf, którą pocięto mi w markecie budowlanym i na klej poszło top na ścianę i bna koniec pomalowałam farbą lateksową. To samo powtórzyłam na ściance za kominkiem i też kończę podobną ściankę w sypialni - jak będzie gotowe oczywiście opublikuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 07.04.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam się i równocześnie zachwycam Malgosza Twoje schody i listwy są piękne, jestem oczarowanaaaaaaaa - napisz proszę opowiadanie na temat schodów i użytego drewna I pomysł na drzewo rewelacjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Podzielam ciekawość monah co do szarej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 07.04.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) occhhh, pieknie, pięknie pięknie!!tyle DIY, podziwiam!! i efekty rewelacyjne:))) brawo a jeszcze pytanie, na czym leży drewno (mam na myśli to aluminowe cóś) Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez marta1210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.04.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Małgoszu, a który dokładnie masz model kozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 07.04.2010 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 oj Kicikici te schody to rzeczywiście zasługują na specjalną i oddzielną historię po pierwsze dlatego, że 'od zawsze' miały być szklane i w ostatniej dosłownie chwili zmieniliśmy decyzję na drewniane po drugie bo te wszystkie stopnie i podstopnice sama jedyna ładowałam, na wózek w markecie itd. i rozładowywałam w domu - a waży to nie mało!!!! a sama koncepcja - oczywiście jak najprościej - na stalowej konstrukcji montowane 'do lica' stopnie i podstopnice - oczywiści nie byłoby to wszystko możliwe gdyby nie wspaniała współpraca z moim mężem i jego pracownikami hehehe (zaznaczam, że mam kiepska pamięć a przykre rzeczy to baaardzo szybko zapominam ) na koniec to drewienko przecierałam papierem ściernym i olejowałam ta szara ściana to ten hdf pomalowany farbą lateksową - ta koło schodów i ta za kominkiem - klejone z małymi odstępami Marta1210 a ten stojak to jakoś strasznie dawno kupiłam i już w sumie nie pamiętam gdzie - możliwe, że w jakimś supermarkecie Nelli to jest Cubic 166 tutaj znajdziesz więcej http://www.jydepejsen.dk/web/pdf/kataloger/JYDEPEJSEN_GB_S.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.04.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Nelli to jest Cubic 166 tutaj znajdziesz więcej http://www.jydepejsen.dk/web/pdf/kataloger/JYDEPEJSEN_GB_S.pdf Bardzo, bardzo dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asika13 07.04.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 rewelacja!!!! brak slow! Gratuluje! cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.04.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Małgoszu, a czy okleinowaliście te listwy przypodłogowe przed malowaniem, czy farba przyszła bezpośrednio na płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 08.04.2010 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 tak malowałam bezpośrednio na płycie tak 2-3 warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 08.04.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 FAN-TA-STY-CZNIE Bardzo bardzo bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.04.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Co ja Ci tu bede? Jest bosssssko. Zazdroszcze Ci tych przeszklen, lampy, kuchni... Wszystkiego. Ale tak pozytywnie, wiesz... Jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 08.04.2010 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 dzieki Malgos to sa najmilsze chwile gdy po ciezkiej pracy ktos doceni ten trud, a jak juz pisze o pozazdroszczeniu to po prostu miodzio dla duszy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 08.04.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 tak malowałam bezpośrednio na płycie tak 2-3 warstwy Dzięki!!!! http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/a010.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosza 08.04.2010 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Nelli jezeli planujesz cos takiego to moge podeslac Ci foty jak wygladja przed pomalowaniem - bo zapomnialem jeszcze dodac, ze gdzieniegdzie trzeba je podszpachlowac - na laczeniach, rogach itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts