siwyra 03.02.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 wymyśliłlem sobie że obniżę scianę szczytową o 10cm. żeby uzyskać ciągłość ocieplenia w miarę możliwości i pytanie?1. muszę zrobić szczelinę wentylacyjną i jak ją zrobić jak nie ma do czego papniaków przybić,myślałem że może nabić jakąś listwę?2. co włożyć w tę szczelinę 10cm.,wełnę albo styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.02.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 A po co ta szczelina wentylacyjna miałaby być i gdzie dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 03.02.2010 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 pomiędzy deskami a wełną bedzie szczelina gdyż nie mam folii to wiadome ale chodzi o to że nie domurowałem szczytu do samych desek tylko zostawiłem lukę na 10cm. od samej murłaty do wysokości płatwi tam gdzie będzie pomieszczenie ogrzewane,w przyszłości będzie styro z zewnątrz więc mogę między deski a mur wcisnąć jakieś docieplenie wtedy będzie ciągłość tylko nie wiem co lepsze,nie rzuciło mi się w oczy żeby ktoś na forum wypowiedział się na ten temat a nie wydaje mi się to bez sensu,jakiś tam mostek termiczny przecież jest,no chyba że się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 03.02.2010 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 dodam że pierwsze krokwie od muru w mieszkaniu są w odległości ok. 30cm. od sciany więc z jednej strony sznurek przybije ale z drugiej jest właśnie ta owa dziura,przecież nie przybije sznurka do krokwi która leci z zewnętrznej strony domu :)na tych 30cm. przy scianie też musi być szczelina went. postaram się wkleić zdjęcia tylko mi drogę na działkę zasypalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 03.02.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 pomiędzy deskami a wełną bedzie szczelina gdyż nie mam folii to wiadome ale chodzi o to że nie domurowałem szczytu do samych desek tylko zostawiłem lukę na 10cm. od samej murłaty do wysokości płatwi tam gdzie będzie pomieszczenie ogrzewane,w przyszłości będzie styro z zewnątrz więc mogę między deski a mur wcisnąć jakieś docieplenie wtedy będzie ciągłość tylko nie wiem co lepsze,nie rzuciło mi się w oczy żeby ktoś na forum wypowiedział się na ten temat a nie wydaje mi się to bez sensu,jakiś tam mostek termiczny przecież jest,no chyba że się mylę? Nie mylisz się. Daj styropian, bez przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 03.02.2010 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 dzięki ,przy samym murze przybije jakąś listwę 3cm. i do niej zamocuje sznurek,myślę że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 03.02.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 dzięki ,przy samym murze przybije jakąś listwę 3cm. i do niej zamocuje sznurek,myślę że będzie ok. OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts