deratus 03.02.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Jestem właśnie w trakcie podziału działki rolnej na dwie,w następstwie którego na jednej z nich zamierzam budować dom.I mam pytanie,czy geodeta po wykonaniu takiego podziału jest zobowiązany do przekazania mi mapy (oczywiście najlepiej byłoby ,gdyby była do celów projektowych,ale takie rzeczy to chyba w Erze ).A jeżeli nie,to czy jest możliwość połączenia podziału działki z wykonaniem mapy do celów projektowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 04.02.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Nie można połączyć mapy podziału nieruchomości rolnej z mapa do celów projektowych. Jedyne co, to jeżeli ten sam geodeta będzie robił Ci mapy to powinien udzielić małego rabatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 04.02.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Mapa do celów projektowych a mapa sporządzana w związku z podziałem działki to są dwa zupełnie różne dokumenty. Nie ma przeszkód aby zlecić geodecie sporządzającemu podział także zrobienie mapy do celów projektowych. Tak jak napisał janaro powinno to się wiązać z pewnym rabatem (choćby dlatego, że geodeta nie będzie musiał dwa razy przyjeżdżać tylko obmierzy wszystko za jedną wizytą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts