aha26 17.02.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Ten kolor nie jest az taki zły,bez przesady,komputer pewnie tez troche przeklamuje .Wystarczy jak dodasz tak jak inni Ci pisali jakies ecri,biele lub szarosci,daj jasny stonoowany dywanik,moze te stare mebelki przemaluj na bialo i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 18.02.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Jaksie - w pokoju moich synków (2,5 i 5.l) jest właśnie podobna limonka na ścianie (kolor z mieszalnika Beckersa) i nie wyobrażam sobie by mieli inny kolor ścian (póki co, bo za jakiś czas pewnie będzie malowanie siłą rzeczy). I przyznam Ci, że jak malarz skończył malować to byłam trochę przerażona jaskrawością tego koloru . Tymczasem jak wstaliśmy meble, zabawki,i itd., to ten kolor zrobił się taki "spokojniejszy" i pastelowy. Baaardzo mi się podoba. Moim dzieciom i tym co przychodzą też się podoba i to jest najważniejsze A, sufit jest jasnobłękitny (też z mieszalnika Beckersa) by nawiązywał do podłogi w kolorze klonu morskiego (coś a la jasnoniebieski). Meble są w jasnym kolorze (nie pamiętam nazwy ale coś jakby kolor klonu). Brakuje jeszcze narzut na ich tapczany, ale i tak całość wygląda fajnie i przyjemnie spędza się w nim czas Brzmi jak reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 18.02.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 wrzuc biale meble, albo jakies super jasne - brzoza, klonuspokój to wnętrzei sufit sufit! biały biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 18.02.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Ja proponuję duże białe ramy ze sporym białym paspartou ... trochę zasłonią ścianę i nadadzą lekkości. Jasne dodatki jak najbardziej wskazane, ale dodałabym również jakiś kolor, np kobalt -ale żeby ocenić co by najbardziej pasowało warto oglądnąć na żywo ... Do tego jakieś roślinki (najlepiej na wysokości poza zasięgiem rączek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 19.02.2010 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dziękuję za wszelkie rady. W przyszłym tygodniu przewozimy dopiero meble i wyruszam po dodatki. Zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 22.02.2010 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 http://images42.fotosik.pl/168/a883950a8dd16509med.jpg To kolor ścian w pokoju mojego 2letniego synka. Planowaliśmy 3 tony jasniejszy, a wyszedł szkaraddnie jaskarawy, jak widać wyżej Musi zostać, bo jeśli chcemy się wreszcie wprowadzić, to nie ma mowy o kolejnym malowaniu. Meble będą z jasnego "drewna", nie ma pojęcia w jakich kolorach zrobić zasłonki, dywan, kapę na łóżko. Doradźcie coś proszę. My pomalowaliśmy podobnym kolorem i tez dla dwulatka. Podoba mi się ten kolor ogólnie, ale stwierdziłam że mój synek jest za bardzo żywiołowy na przebywanie w pomieszczeniu gdzie jest taki kolor i ja go przemaluję. Do takiej limonki wg mnie pasuje granat i biel. Ciekawa jetsem co wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.02.2010 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Pewnie szału nie będzie, bo meble stare, a jak się im ostatnio przyjrzałam, to okazało się, że starsznie żółte się zrobiły No i kasy na końcówce brak Wczorajsze poszukiwania zasłon i dywanu okazały się totalnym fiaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 26.02.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Jak dla mnie do przemalowania na jaśniejszy.Ewentualnedodatki-biel i granat-zgadzam się z przedmówcami.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 26.02.2010 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 W rzeczywistości jest jasniejszy, mieszkam teraz tu od wczoraj i widzę, że kolor na zdjęciu jest dużo bardziej jaskrawy. Niestety nie umiem tego uchwycić na zdjęciu Kolor zostaje, jasna kremowakapa na łózko już jest, neistety mam problem z zasłonkami. Poszłam do salonu z firanami, ktory robił nam zasłony do reszty domu, wybrałam ładny materiał, krem, taki "surowy" materiał bez zadnego połysku, wzoru. Z robocizną wyszło grubo ponad 700 zł. Inne, tansze materiały były takie sztuczne, połyskujące itp Chyba oszaleli. Niestety sama szyć nie potrafię. Chyba kupię jakieś gotowe zasłony w IKEA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia099 26.02.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 co do koloru to całkiem znośny,, ale wszystkie dodatki dałabym niebieskie... i fronty mebli też bym tak zaadoptowała... okleina i całkiem fanjny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 26.02.2010 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 co do koloru to całkiem znośny,, ale wszystkie dodatki dałabym niebieskie... i fronty mebli też bym tak zaadoptowała... okleina i całkiem fanjny efekt Oj, nie. Niezliczona ilośc zabawek dostarcyz niezliczonej ilości kolorów;) Idę w złamaną biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 26.02.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 26.02.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 jaksie, a zajrzyj na stronę ww.stylus.pl, kupowałam tam cudny śmietankowy materiał imitujący len. Nazywało się to Danis, i za 10 metrów wyszło mi 330 zł, a wystarczyło mi to na zasłonki na cztery okna. Tyle że ja szyję sama, ręcznie; mają też usługę szycia - ale wtedy wiadomo, drożej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patatajka80 26.02.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Czy ta wściekła limonka to z Duluxa??Ja też planuję taki kolor w pokoju mojego 10-letniego syna, ale chcę go złamać pomarańczą (apetyczna dynia) albo żółtym (słoneczny pocałunek).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 26.02.2010 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Nie, to PARA. Saskja dzięki, sparwdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 28.02.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 jaksie, właśnie trafiłam na ten wątek- wrzuć fotki, jak pokój będzie gotowy. Jak dla mnie limonka jest fajna dla chłopca. Osobiście jestem zdania, że tylko nudne "kawomleki" i beże "wyciszą" pokój- jeśli naprawdę tego potrzeba. W razie jakby co, to może duży plakat z jakiegoś fajnego filmu kinowego można rzucić na ścianę. W Jankach, jak się ładnie uśmiechniesz, dostaniesz plakat z aktualnego repertuaru. Przetestowałam- młody ( i starszy też ) zachwyceni. Aktualnie u mnie wisi "Załoga G" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 02.03.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Wszyscy zawsze popełniają ten sam błąd, nie biorąc poprawki na to że kolory znajdujące się w katalogach i na próbkach są różne. Dzieje się tak chociażby dlatego że ściany mają inną chłonność, albo żeby daleko nie szukać zwykłe oświetlenie pokoju również ma wpływ na kolor ścian. Ja zawsze doradzam klientom aby po przygotowaniu ściany do malowania gdzieś z boku na ścianie przetestowali sobie barwę, taki prosty zabieg często zapobiega podobnym sytuacją jak ta z jaskrawą limonką. Jak podoba sie wam kolor podchodzący pod zieleń to przetestujcie Barwy natury zielona herbata, jest na 100% bardziej stonowany i na pewno będziecie zadowoleni. A tak w ogóle osoba która sprzedaje wam farby powinna zasygnalizować wam że ten kolor jest taki jaskrawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 miałam ten sam problem. też z parą. przemalowałam. swoją drogą uważam że białe dodatki nie zdadzą egzaminu bo i tak będą zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.03.2010 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Wszyscy zawsze popełniają ten sam błąd, nie biorąc poprawki na to że kolory znajdujące się w katalogach i na próbkach są różne. Dzieje się tak chociażby dlatego że ściany mają inną chłonność, albo żeby daleko nie szukać zwykłe oświetlenie pokoju również ma wpływ na kolor ścian. Ja zawsze doradzam klientom aby po przygotowaniu ściany do malowania gdzieś z boku na ścianie przetestowali sobie barwę, taki prosty zabieg często zapobiega podobnym sytuacją jak ta z jaskrawą limonką. Jak podoba sie wam kolor podchodzący pod zieleń to przetestujcie Barwy natury zielona herbata, jest na 100% bardziej stonowany i na pewno będziecie zadowoleni. A tak w ogóle osoba która sprzedaje wam farby powinna zasygnalizować wam że ten kolor jest taki jaskrawy! Kolor jest idelanie taki jak na próbniku, problemem jest tylko ułomność ludzkiego albo mojego tylko oka Inaczej odbieram ten sam kolor na małej powierzchni w katalogu, a inaczej na dużej ścianie. Teraz wiem, ze powinnam wybrać ten sam odcień, tylko 2-3 tony jaśniejszy. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ja o tym wiedziałam i niby sie zastosowalam a efekt ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts